Publicat în About, Tag-uri şi lepşe

Leapșa: 2020 review


Pentru al treilea an consecutiv, Ghanda de la Jurnalul unei cititoare mă provoacă să fac un scurt rezumat anului care a trecut. 2020. Totodată, este deja al 4-lea an în care mențin tradiția acestei lepșe, iar în meniu le găsiți și pe celelalte trei, plus alte booktag-uri pe care le-am făcut de când a luat naștere acest blog.

Mulțumesc pentru nominalizare, Ghanda! ❤

1) Câte cărţi ai citit în 2020?

Am reușit să citesc cele 60 de cărți pe care mi le-am propus, deși speram totuși să depășesc acest număr, așa cum s-a întâmplat și în anii trecuți. Poate 2021 va fi mai bun din acest punct de vedere.

2) Dintre ele, care au fost cele mai memorabile (în sensul bun)?

Crima perfectă de Holly Jackson. O adolescentă tare isteață vrea să facă lumină într-un caz de crimă vechi de cinci ani și găsește indicii ce poliției i-au scăpat. Recenzie.

Vraja spinilor de Margaret Rogerson. Marile Biblioteci, magie și cărți cât cuprinde. Silas. ❤

Triplu H #3, de Corina Cîndea. O familie minunată, unită și posesivă, care e mereu alături de cei dragi, chiar dacă uneori nu e de acord cu deciziile pe care aceștia le iau. O încheiere de care m-am bucurat din plin. Recenzie.

3) Care e cel mai frumos citat pe care l-ai descoperit în 2020?

„- Îți place locul asta?
– Bineînțeles că-mi place. Sunt cărți aici.”
(Vraja spinilor de Margaret Rogerson)

4) Ce carte citită în 2020 ţi-a displăcut/te-a dezamăgit cel mai tare?

Casa bântuită de Shirley Jackson. Cartea nu a avut acel ceva care să mă țină lipită de paginile ei, așa că am mai luat mici pauze pentru a reuși să o duc la final, altfel aș fi abandonat-o. O casă bântuită este oarecum „personajul central” al poveștii și mă așteptam ca aceasta să mă sperie, să mă facă să-mi fie teamă de ceea ce se întâmplă în interiorul ei atunci când noaptea se lasă, dar nu am simțit nimic de genul. Mai mult m-a plictisit.

5) Ai participat la vreun eveniment literar anul trecut (lansare, târg de carte etc)? Dacă da, care a fost preferatul tău?

Având în vedere pandemia de care ne-am lovit în anul precedent, evenimentele au avut loc mai mult în mediul online și prea puține activități s-au susținut în offline. Am urmărit „tarabele” de cărți ale Gaudeamus-ului virtual, am participat la un bookclub pentru Vraja Spinilor de Margaret Rogerson în fața camerei, am fost fizic la un mini-târg de carte susținut de Editura Up, o prietenă a participat pentru amândouă (ea fizic, eu virtual) la o ediție de Shop my library, inițiată de Andreea Chiuaru, și cam atât a fost. Să sperăm că 2021 se va dovedi un an mai deschis decât ceea ce a însemnat 2020.

6) Care este cel mai bun film pe care l-ai văzut în 2020?

Am văzut multe filme anul trecut și nu aș ști să-l numesc pe cel mai bun. Le-am vizionat, în mod special, pe cele cu tematică de Crăciun încă din luna septembrie, ajungând în decembrie să nu mai am ce alege din categoria aceasta. :))

7) Ce cuvânt rezumă cel mai bine anul 2020 pentru tine?

De câte ori mă lovesc de întrebarea asta, tot cam de atâtea ori nu găsesc cuvântul potrivit care să descrie ceea ce a trecut. Cred că cel mai aproape de ceea ce am eu acum în minte se apropie contradicție, deoarece au fost (și s-au spus!) lucruri care s-au bătut cap în cap.

8) E vreun moment de anul trecut pe care nu vrei să-l uiţi?

Și dacă aș vrea, sunt sigură că nu aș putea uita ce a fost 2020.

9) Ce dorinţă ţi s-a împlinit în 2020?

Citez din 2019 review: „Îmi doresc sănătate, să scap de aparat (doar nu are de gând să aștepte până ies la pensie, nu?!), să termin cu bine disertația, să călătoresc mai mult (mi-aș dori să vizitez măcar o țară!), să o las mai moale cu shopping-ul de cărți (prea multe necitite în bibliotecă) și să particip pentru prima dată la Bookfest. Plus altele. ^^”

Ei bine, o parte s-au împlinit. Am avut doar o răceală, care mai mult a fost o tuse de care mă lovesc aproape în fiecare an când toamna își intră în drepturi, am scăpat de disertație cu bine și, implicit, de tot ceea ce ține de școală. Am dat jos doar jumătate din aparatul dentar, urmând ca de cealaltă jumătate să scap în primăvară. Acum să vedem dacă va fi așa. :)) Din cauza pandemiei, nu am reușit să călătoresc prea mult și nici nu am ajuns la Bookfest. Din nefericire (sau din fericire?), faptul că lucrez de-acasă mi-a dăunat. În loc să mă astâmpăr, am cam dat iama în salariu și am făcut prăpăd de la jumătatea lui martie trecut până în clipa de față.

10) Scrie o dorinţă pentru anul 2021.

Anul acesta îmi doresc să revin fizic la locul de muncă. Îmi e dor să fac naveta și să stau de vorbă cu ai mei colegi. De anul trecut, tot vreau să-mi cumpăr o mașină, dar pentru că mai mult am stat acasă, lui 2020 i-am spus pas. Și mai vreau și o biblioteca nouă! La câte cărți am cumpărat, chiar am nevoie. :)) Ar mai fi ceva dorințe, dar le păstrez pentru mine. ;p


Le provoc pe Duca (Reader’s Republic), Simona (Adventures after tea) și pe Diana/Maco (Lectură pentru suflet) să ne spună cum a fost anul lor. Dacă sunt și alți doritori, vă poftesc să o preluați, cu mențiunea de a spune de unde ați luat-o. Iar cei care nu au un blog, vă aștept comentariile la această postare.

3a.png

Autor:

O găsiți la andreea.ilie17@yahoo.com.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.