Publicat în Recomandări, Uncategorized

Worldwide Readers | Reese Witherspoon


Mă gândesc la rubrica aceasta de mai bine de un an, dar mereu găseam o scuză ca să nu mă apuc de ea. De data asta, nu vreau să o mai amân, ci să-i pun rotițele în mișcare și să văd ce iese. Mi-am propus ca în fiecare lună pară (începând cu februarie) să citesc cel puțin o carte recomandată de un artist, fie el român sau străin. Astfel că voi ieși la vânătoare, mă voi documenta cu privire la cei care-mi vor atrage cel mai mult atenția și voi alege doar acele titluri care sunt deja traduse la noi (în cazul lecturilor străine) sau scrise de autori români.

Prima artistă care va deschide rubrica este actrița Reese Witherspoon și cărțile ei preferate despre care vorbește la bookclub-ul său – Reese’s Book Club x Hello Sunshine (Goodreads, Instagram). În fiecare lună, Reese alege o carte pe care o iubește (cu o femeie în centrul poveștii) și o împarte cu cititorii ei.

Deși am găsit în lista actriței mai multe cărți care se regăsesc și la noi, am ales pentru moment doar zece titluri. Poate voi reveni și cu o a doua parte mai spre sfârșit de an. ^^

1

#1 Ultima doamnă Parrish – Liv Constantine (Leda Bazaar)

„Este un thriller psihologic despre o femeie care concepe un plan pentru a-și manipula drumul în viața unui cuplu căsătorit”, a spus Witherspoon despre romanul de debut al lui Constantine. „Plin de invidie, înșelăciune și putere, este o evadare minunată în lectură. Și există o întorsătură palpitantă la sfârșit!!”

#2 Mici focuri pretutindeni – Celeste Ng (Litera)

Witherspoon a fost „emoționată până la lacrimi” de acest mister psihologic despre două familii din Ohio. „Celeste Ng scrie cu o precizie uimitoare despre puterea maternității, intensitatea dragostei adolescentine și pericolul perfecțiunii. Și despre un foc care le distruge pe toate.”

#3 Crima din Orient Express – Agatha Christie (Litera)

Romanul clasic al „celui mai bine vândut autor din toate timpurile” urmează încercarea detectivului Hercule Poirot de a rezolva misterioasa crimă a milionarului Samuel Edward Ratchett, al cărui corp înjunghiat este descoperit în cabina sa închisă la legendarul tren Orient Express.

#4 Când vina ne desparte – Liane Moriarty (Editura Trei)

Dacă ți-a plăcut seria HBO a lui Witherspoon Big Little Lies (și cartea pe care s-a bazat!), îți va plăcea romanul lui Moriarty. „Este o carte grozavă de vară despre 6 adulți, 3 copii drăguți și grătar, care merge prost”, a spus vedeta. „O carte absolut captivantă!”

#5 Eleanor Oliphant se simte excelent – Gail Honeyman (Rao)

„La 40 de ani, romanul de debut al lui Gail Honeyman a fost descoperit printr-un concurs de scriere, modificând traiectoria vieții sale”, a spus Witherspoon.

2

#6 Femeia din cabina 10 – Ruth Ware (Editura Trei)

Femeia din cabina 10 este un thriller care te ține cu sufletul la gură. Plin de personaje și răsturnări de situație grozave, ar trebui să verificați!”

#7 Cea mai norocoasă fată – Jessica Knoll (Editura Trei)

Ani FaNelli este o femeie de succes care pare să aibă totul – inclusiv un secret întunecat care ar putea să o distrugă. „A fost cea mai nebună și tensionantă călătorie, cu unul dintre cele mai interesante personaje pe care le-am citit de mult timp!”

#8 Acolo unde cântă racii – Delia Owens (Editura Trei)

„Nici măcar nu pot exprima cât de mult iubesc această carte! Este vorba despre o tânără pe nume Kya, care este nevoită să se ridice din mlaștinile Carolinei de Nord când familia ei o abandonează la o vârstă fragedă. Povestea ei este atât de generoasă: romantism, mister și o crimă… și are loc pe fundalul uluitor al Sudului. Nu am vrut ca această poveste să se mai termine!”

#9 Lumina pe care am pierdut-o – Jill Santopolo (Editura Trei)

„Această poveste de dragoste se întinde pe decenii și pe continente, în timp ce doi iubiți încrucișați de stele încearcă să se întoarcă unul la celălalt. Viața, maternitatea și distanța îi împiedică. Se vor mai întâlni vreodată? Dați paginile și aflați. Mi-a plăcut mult!”

#10 O alegere imposibilă – Laurie Frankel (Rao)

„Din când în când, citesc o carte care îmi deschide ochii într-un mod la care nu mă așteptam niciodată. Este o carte despre familie: copilărie, părinți și deciziile uneori sfâșietoare care vin cu ea. Ca mamă, această poveste mi-a sfâșiat inima. Abia aștept să o citești!”

***

Surse: aici + aici


Până la următorul articol al rubricii, care va veni în aprilie, o să încerc să citesc cât mai multe cărți din această listă. Unele dintre ele le amân de ceva vreme, așa că acum e o ocazie bună să revin asupra lor. Voi ați citit vreun titlu de aici sau aveți în plan să o faceți? 🙂

2019-08-30_181104

Autor:

O găsiți la andreea.ilie17@yahoo.com.

Un gând despre „Worldwide Readers | Reese Witherspoon

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.