Publicat în Ce am citit/Wrap-up

Wrap-up #13 | iunie 2019


Spuneam data trecută că mai am timp suficient pentru recuperare. Zic să nu mă mai credeți pe cuvânt, atunci când afirm astfel de chestii, pentru că numai recuperare n-am făcut în cele zece zile rămase. Cred că iunie a fost cea mai săracă lună de până acum. De la cele cinci cărți amărâte ale lui mai, am ajuns la patru. Măcar am avut o scuză, hai poate două, dar asta n-ar fi trebuit să mă oprească. Din contră, cred că ar fi trebuit să mă întărâte să citesc mai mult. Dar asta este, sper să-mi revin. :))

Esti-prea-frumoasa-de-Julia-Quinn-horz

Ești prea frumoasă (Splendid #3) – Julia Quinn

5/5

„…tînărul constată cu surprindere că nici nu voia să fie la Londra. De fapt, nu voia să fie în nici o altă parte în afară de acolo unde era deja.”

Acest ultim volum, ce încheie o trilogie care m-a cucerit încă de la primele pagini, a fost la fel de delicios ca și celelalte două părți! Personajele au fost tare încăpățânate și se completau minunat în replici spirituale ce te făceau să surâzi la felul mândru în care își impuneau punctul de vedere. Niciunul nu se lăsa mai prejos și fiecare făcea tot ce-l tăia capul pentru a-i încurca viața celuilalt. Mai ales, Henry (Henrietta)! :))

Un pariu între William Dunford și buna sa prietenă, Belle, protagonista celui de-al doilea volum, pun rămășag că bărbatul se va îndrăgosti și se va căsători întru-un an. Acesta acceptă bucuros provocarea, știind din start că va câștiga. Dragostea nu era de el și cu greu ar fi reușit cineva să-i zăpăcească mintea și inima. Iar când o moștenire neașteptată îi aduce, pe lângă un titlu și o proprietate, și un copil de care trebuie să aibă grijă, pariul pare floare la ureche. Însă nimeni nu-l anunță de faptul că acel copil este de fapt o tânără femeie în toată splendoarea. O tânără al naibii de încăpățânată care-l vrea dispărut de pe meleagurile ei dragi și care-l va pune la grea încercare.

Planurile fetei de a-l izgoni nu reușesc și se trezește că e nevoită să participe la primul ei sezon pentru a-și găsi un soț. Nu vrea pe altcineva, îl vrea doar pe Dunford, însă acesta tot o împinge de la spate spre oricare alt nobil, de parcă ar fi doar o păpușă manevrată de mâinile lui dibace. Iar Will, deși știe că el nu are ce căuta în viața ei, privește neputincios și ros de gelozie cum toți masculii din sălile de bal își exercită farmecul asupra frumoasei sale Henry. Pariul i se pare acum ceva foarte îndepărtat, atunci când revelația că se îndrăgostește îl lovește din plin.

Layout 1

Pribegii mărilor – Marina Costa

4.5/5

„Noi suntem regii mărilor, stăpânii fiordurilor…”

Când s-a trezit răpită din lăcașul sfânt, alături de alte fete, Marina nu-și închipuia că va ajunge să stea în fața vikingilor și că avea să călătorească alături de ei pe apele învolburate ale mărilor și oceanelor, străbătute de furtuni și valuri uriașe. Datorită firii sale blânde și plăcute, reușește să lege prietenii puternice încă din timpul călătoriei cu unii dintre ei și să învețe limba normanzilor, pentru a-i putea înțelege pe cei din jur.

Marina este un personaj complex care ține în balanță echilibrul poveștii, lăsându-și amprenta asupra celor pe care-i întâlnește în calea sa. Se îndrăgostește, cântă cu pasiune și dor, povestește despre ceea ce iubește, speră la dulcea libertate și luptă pentru dreptate, chiar dacă apar și urmări nedorite. Greșește ca orice om normal, învață din asta și are grijă să aleagă un alt drum de străbătut, indiferent de greutățile întâmpinate. Chiar și așa, rămâne loială prietenilor și familiei, dorindu-le ce este mai bun de la viață.

Ficțiune istorică, aventuri periculoase pe mare, noi civilizații de descoperit, cântece de dor și veselie, iubiri mistuitoare și prietenie mai presus de trup și suflet sunt elementele marcante ale acestei lecturi fascinante. Modul în care autoarea își prezintă povestea te captivează și te ține legat de personaje până la finalul pe care ai vrea să-l eviți, doar-doar ar mai apărea câteva zeci de pagini înainte să te desparți definitiv de ele.

31343287._SY475_.jpg

Urlet în tăcere (Urlet în tăcere #1) – Marina Neagu

5/5

Recenzie.

“Ți-ai dorit vreodată ceva atât de mult, încât să simți că nimic, absolut nimic nu are sens dacă nu îl ai? Simplul gând te ține treaz noaptea. Ești aproape amorțit. Nu poți să respiri, nu poți să gândești și te afunzi într-o negură ce îți controlează și modifică tot ceea ce știai că este normal, îți dizolvă barierele și schimbă toate normele. Ești atât de acaparat de acea dorință, încât nimic altceva nu mai contează și îți dai seama că toate regulile autoimpuse nu mai au nici o valoare dacă nu poți să dobândești ceea ce vrei?” 

O noapte din urmă cu cinci își lasă amprenta întunecată pe tânăra Sara, răpindu-i într-un mod brutal și sângeros părinții. Deși ea a reușit să scape, vocea a părăsit-o în fața durerii și cu greu a început să trăiască din nou. Și-a tras fermoarul la gură și a refuzat să mai vorbească despre trecut atunci când întrebările o încolțeau din toate părțile.

Descoperă că este legată complet de ceea ce s-a întâmplat atunci și că, deși ar fi trebuit să moară și ea, a ajuns să trăiască un timp împrumutat care a adus coșmarurile pe pământ. Pe lângă toate astea, de parcă nu erau destule probleme, vise dintr-un trecut îndepărtat îi fac cunoscută iubirea interzisă dintre o mare preoteasă (Sarula) și un bărbat care a ales să trăiască viața unui om normal.

Un prim volum exploziv și plin de imprevizbil. Scenele romantice și cele de acțiune te fac să trăiești fiecare moment la intensitate maximă, iar încărcătura istorică inserată în poveste te face părtaș la o iubire străveche ce dăinuie mai presus de timp.

34600086._SY475_.jpg

Te văd (Urlet în tăcere #2) – Marina Neagu

5/5

„Mi-aş fi dorit ca tot ceea ce constatam să fie ireal, deoarece acceptarea unei astfel de realităţi îmi spunea un singur lucru: devenisem propriul demon.”

Această carte a fost începută în iunie și terminată în primele zile ale acestei luni, așa că mi-am zis să o includ în acest wrap-up și să las loc pentru alte lecturi în iulie.

Trecutul își face loc în prezent și coșmarurile devin cât se poate de reale, lăsându-și amprenta vie pe trupul și sufletul Sarei. Sarula a revenit printre cei vii, ruptura dintre tânără și Markus fiind inevitabilă. O altă zeitate își face de cap printre oameni, băgând intrigi și ură în cuplul nostru favorit și încercând să-și ia iubirea obsesivă cu ea, acolo unde le este locul.

Nu mai știi care îți este cu adevărat prieten și care îți este dușman, mai ales când aceștia își tot schimbă rolurile de parcă nu ar știi nici ei de partea cui să rămână definitiv. Problemele se ivesc din orice direcție ai privi și te trezești lovit atunci când te aștepți mai puțin. Ceea ce vezi nu mai este realitatea pe care o cunoșteai, așa că stai și te întrebi ce ai făcut ca să meriți toate nenorocirile ce ți se întâmplă.

În acest volum, Sara a fost mai mult inconștientă decât trează. Nu trecea mult timp, că deja cineva îi plănuia următoarea tortură, și ea nu putea face nimic pentru a se împotrivi. Iar coșmarul absolut care o va acapara în cele din urmă, ar putea să-i aducă într-adevăr sfârșitul sau s-o lase să trăiască cu blestemul pogorât asupra sa pentru tot restul vieții.


Care au fost lecturile voastre din luna iunie?

small-3114-5b9951ea49c08

Autor:

O găsiți la andreea.ilie17@yahoo.com.

2 gânduri despre „Wrap-up #13 | iunie 2019

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.