Publicat în Ce am citit/Wrap-up

Wrap-up #12 | mai 2019


Luna mai a fost una absolut romantică! Aș fi vrut eu să citesc mai mult, dar nu s-a putut. Nu că aș excela cu luna aceasta. Suntem deja la jumătate și abia am dat gata trei lecturi. Partea bună este că mai am timp pentru a recupera! :))


1737167.jpg
Preţul supunerii – Stephanie James/Jayne Ann Krentz

3/5

„- Adena, n-am niciun chef să plec de la tine în seara asta.
– Știu, murmură ea.
– Dar mă expediezi totuși… încheie el cu un umor care destinse puțin atmosfera. De ce mă fixează Max?
Adena întoarse capul pentru a-i urmări direcția privirii și-l văzu pe Max care-i pândea, postat în spatele canapelei, cu botul pe labe.
– Așteaptă ca să te conducă politicos până la ușă.”

Adena West decide să facă o faptă bună și să-l avertizeze pe rivalul în afaceri al fostului logodnic de planurile acestuia. Nu se aștepta însă ca Holt Sinclair să știe deja despre ce era vorba, iar când bărbatul crede că ea își dorește ceva la schimb pentru așa-zisele vești, se simte atacată și înjosită de gândurile ce-i trec prin cap. Astfel că părăsește casa lui Holt cu prima ocazie, jignită de purtarea lui insinuantă.

Dându-și seama că a judecat-o greșit pe femeie, Holt se arată curând la ușa ei pentru a-și cere iertare și pentru a lua-o cum trebuie de la capăt. Iar de aici, întâlnirile lor sunt tot mai dese, bărbatul intervenind în viața ei, în loc să o lase să se descurce singură. Adena este nemulțumită de acest fapt și încearcă să-i plătească cu aceeași monedă, însă nu reușește. Cea manipulată este tot ea.

Nu mi-a plăcut cum a fost creionată Adena, se putea mai bine. Prea era „jucată” de toți și nu era în stare să-și impună punctul de vedere. Mă așteptam de la ea să fie mai încăpățânată și să nu se supună așa ușor. Și chiar începuse bine lectura din acest punct de vedere, ca mai apoi s-o facă lată.

Zâmbetul Joannei – Noelle Berry McCue/Peggy Webb

1.5/5

„- Vorbește despre mine? întreabă Joanna, surprinsă.
– Da. Spune că în zilele cu ploaie toți îngerii se apleacă deasupra curcubeului pentru a-ți vedea zâmbetul.”

După ce a terminat facultatea și s-a bucurat de ultimele clipe de libertate departe de casă, Joanna revine în locul natal. Este pregătită să-i dea peste nas tutorelui ei, Kirk, și să-l facă să-și înghită ordinele la adresa sa. Însă nu ia în considerare faptul că atracția care se trezește în ea, atunci când se află amândoi în aceeași încăpere, o să-i cam dea de furcă. Afecțiunea pe care i-o poartă încă din copilărie nu face decât să-i alimenteze pasiunea și iubirea ce începe ușor, ușor să-și facă loc printre emoțiile ei.

Nici Kirk nu este indiferent la ceea ce se întâmplă între cei doi, dar se ține la distanță, primul mariaj lăsându-și amprenta pe el și lecuindu-l de fetele tinere care vor doar libertate și distracție. Joanna nu face decât să-i întărească decizia luată prin comportamentul ei. Se observă limpede că fetei îi cam place să se joace și nu se lasă până nu obține ce vrea. Numai Kirk nu vede și o consideră la fel de pură și de nevinovată ca întotdeauna.

Personajele au fost fără substanță și m-au enervat pe tot parcursul lecturii, în special Joanna și atitudinea ei de răsfățată. Puține au fost momentele în care a fost cât de cât drăguță.

978-606-93335-1-8

Probabilitatea statistică de a te îndrăgosti la prima vedere – Jennifer E. Smith

4/5

„Oliver e ca un cântec pe care nu şi-l poate alunga din minte. Oricât de mult s-ar strădui, melodia întâlnirii lor i se derulează prin gând ca o buclă nesfârşită, de fiecare dată la fel de surprinzător de plăcută ca şi precedenta, ca un cântec de leagăn, ca un pslam, şi nu crede că s-ar putea sătura vreodată să-l audă.”

Se mai întâmplă, câteodată, să-ți dorești din tot sufletul ca stelele să se alinieze în favoarea ta și să te oprească din a ajunge într-un loc în care nu vrei să fii. Iar cu cât se apropie mai mult momentul, ghinionul îți joacă feste și îți aruncă în cale câte un obstacol, exact așa cum ai visat. Însă, pentru o clipă, regreți că ai fost în stare să-ți dorești acest lucru și ai vrea să ajungi la timp la nunta tatălui tău, chiar dacă inima ți-e frântă de hotărârea acestuia de a începe o nouă viață, la un ocean distanță de tine, unica lui fiică.

Și pierzi. Patru minute au fost suficiente ca să te facă să pierzi avionul spre Londra în care trebuia să fii acum. Dar poate că acele patru minute au fost în mod special furate de către destin, doar pentru că avea altceva mai bun pentru tine. Cum ar fi tânărul care se oferă să-ți țină de urât până la următorul zbor? Chipeșul și charismaticul și ciudatul drăguț care încearcă să-ți abată gândurile negre de la ce te sperie? Oliver cel amuzant care te face să privești cu alți ochi situația în care te afli? Au fost doar 4 minute, însă ți-a adus mai mult decât un zbor pierdut și șansa de a rata o nuntă, ți-a adus iubirea.

Mi-a plăcut mult povestea lui Hadley și a lui Oliver. Au fost atât de simpatici amândoi, încât m-am despărțit cu greu de ei la final. Deși călătoria cu avionul a durat 7 ore, timpul minunat petrecut împreună s-a simțit ca o veșnicie. Au trecut prin aproape toate subiectele posibile, au dormit unul lângă altul și mai că au fost gata și de-un sărut în fața băii avionului. Legătura lor a evoluat frumos, fără să fie deloc forțată, așa cum le-a fost dat să fie.

Splendis-JQ-01-600xauto_0-horz.jpg

Splendid (Splendid #1) – Julia Quinn

5/5

„Dar, Doamne, cît de frumoasă era! Purta o rochie din satin violet pe trupul ei mic… Tinerele aflate la primul lor sezon de baluri trebuiau să poarte colori pastelate, dar Alex se bucura că Emma sfidase convenția și alesese o culoare mai îndrăzneață. Se potrivea cu spiritul ei și, într-o mare de domnișoare insipide, ea era o rază de foc și de viață.”

Întotdeauna este o plăcere maximă atunci când mă delectez cu un historical romance, unul dintre genurile mele preferate. Iar dacă este vorba și despre o autoare pe care o îndrăgesc, așa cum este Julia Quinn, atunci știu că nu există nicio șansă să las cartea din mână. Scrierile ei au ceea ce trebuie pentru a te ține cu ochii lipiți de pagini, te fac să râzi și să empatizezi cu personajele, să vrei să le aperi și să sari pe cei care le vor răul.

Spre nemulțumirea ei, americanca Emma Dunster este trimisă la Londra, împreună cu familia surorii tatălui, pe motiv că era timpul să-și facă debutul în înalta societate. Curând, descoperă că s-ar putea să se distreze pe cinste printre englezi, alături de verii ei dragi, chiar dacă oamenii îi privesc ciudat părul de foc. Într-una din zile, pe când pregătirile pentru un bal în propria casă erau în toi, săturate de atâtea aranjamente cu flori, cele două verișoare se deghizează în cameriste și-și caută de lucru la bucătăria familiei. Doar că Emma merge până-n punctul în care se oferă să plece singură la piață pentru a lua ouă. Aventura se termină cu ea sărind să salveze un copil și cu ouăle sparte, alegându-se cu o durere de cap și cu un duce pe urmele ei.

Alex, ducele de Ashbourne, se simte atras de „camerista” ce l-a tulburat mai mult decât vrea să recunoască. Dorind s-o întâlnească din nou, participă la balul familiei Blydon spre surpriza întregii societăți și rămâne la petrecere mai mult decât de obicei. „Marea” întâlnirea are loc chiar în dormitorul fetei care încă se resimțea după aventura cu ouăle. Are loc un schimb de replici spirituale și de râsete pe măsură, încât nu ai cum să nu te molipsești de voia bună ce-i înconjoară, având în vedere împrejurările în care se află.

Legătura lor începe cu o prietenie frumoasă, ca mai apoi protagoniștii să cedeze atracției inevitabile ce i-a lovit. Emma se îndrăgostește de el și nu ezită în a-l cere de bărbat, luându-l complet prin surprindere. Dacă Ashbourne va accepta, nu aveți decât să aflați singuri!

Dansand-la-miezul-noptii-de-Julia-Quinn-horz.jpg

Dansând la miezul nopţii (Splendid #2) – Julia Quinn

4/5

„John Blackwood avea secrete. Belle era sigură de asta. Ar fi putut pune pariu că povestea vieții lui rivaliza cu o piesă de-a lui Shakespeare. Trebuia doar să cerceteze mai adînc. Excursia ei la țară se putea dovedi chiar mai interesantă decît s-ar fi așteptat.

Nu avea însă cum să-i descopere secretele dacă nu se împrietenea cu el. Iar el îi arătase sufficient de clar că nu o plăcuse.

O chestie al naibii de iritantă.”

Nu știu de ce, dar mă așteptam ca verișoara Emmei, Belle, să fie mai rațională, exact cum este în majoritatea timpului. Dar atunci când dragostea a lovit-o și a descoperit că există până la urmă cineva care pare să n-o placă, n-a mai gândit logic și s-a aruncat pur și simplu înainte, indiferentă la consecințe.

Deși atras de ea, încă de când a văzut-o prima dată pe pământurile sale citind din Shakespeare, Blackwood a încercat să o țină la distanță, conștient de trecutul său întunecat. Nu dorea să o „păteze” cu nimic pe frumoasa lui Belle, așa că se folosea de cuvinte aspre și de o atitudine glacială pentru a o răni.

Doar că bărbatul nu știe cu cine se pune, mai ales când cele două verișoare se aliază și uneltesc planuri împreună. Cu inima zdrobită, Belle pleacă înapoi la Londra, lăsând-o pe Emma să-i trasmită lui John că-și caută un soț. Însă tânăra aștepta de fapt ca lui John să-i vină mintea la cap și să vină după ea, înainte de a fi prea târziu și sperând că o iubește la fel de mult pe cât îl iubește și ea. Planul fetelor reușește și acesta cade mult prea ușor în plasă, spre nemulțumirea mea. Aș fi vrut să fie mai cumpătat și să-și dea seama că i s-a întins o cursă. Fraierul! Dar de unde rațiune, atunci când dragostea face tumbe prin capul tău?


Care au fost lecturile voastre din luna mai?

small-3114-5b9951ea49c08

Autor:

O găsiți la andreea.ilie17@yahoo.com.

Un gând despre „Wrap-up #12 | mai 2019

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.