Publicat în Top-uri

Top 5 | Personaje care m-au făcut să râd


În viața fiecărui cititor există cel puțin un personaj care l-a făcut mereu să râdă și care continuă să o facă, ori de câte ori revine la povestea lui. Chiar și în situațiile mai serioase în care ai întâlnit astfel de personaje, acestea reușesc să smulgă zâmbete de pe buze sau să te facă să izbucnești în hohote, indiferent dacă tu ești cel care îi cade victimă sau partenerii de joacă ce îi stau alături.

Eu am ales să vă prezint cinci personaje care m-au binedispus de la începutul lecturii până la final, care au avut un fel aparte de a fi și care au fost înzestrați cu un umor natural molipsitor, încât nu am putut să mă abțin în preajma lor. :))

Sursa pozei de sus.

Victor_Magazine_Men-17.jpg

1) Holden Morgan din Triplu H (vol. 1) – Corina Cîndea

„– La duș?! Cum să se înece la duș?!
– Păi…stai să-ți explic! În timp ce făceam duș, împreună bineînțeles, adăugă șoptit, m-am gândit să încercăm și planul vertical și…
– Holden! se aude țipătul disperat al Marlenei. Sper că nu le și desenezi, că te omor!”

Alegerea patului potrivit, cererile de căsătorie în toalete publice și descrierea poziției verticale din duș sunt atuurile maxime ale acestui personaj haios. Mai ales când vine vorba de cei apropiați! În orice situație s-ar afla, Holden găsește întotdeauna partea amuzantă a paharului și nu ezită în a glumi pe seama oricui se nimerește în calea sa. Autoarea l-a înzestrat cu umor cât cuprinde (cred că a scăpat sticluța cu totul în vasul cu pricina, atunci când l-a creat :)) ), însă știe să fie și serios atunci când este nevoie. Nu prea mult totuși, altfel imaginea lui ar avea de suferit din cauza asta. Iar un Holden serios nu-mi pot imagina absolut deloc.

2) Gloria Montgomery din Anna (Tratament special, vol. 1) – Davine M. Vesco & Lexi B. Newman

„Imediat ce ieșim pe porțile terenului, corbul mă eliberează și pornesc cu câțiva pași înaintea lui. Trebuie să îmi iau măsuri de siguranță în caz că gura mea mai vorbește aiurea.
– Vezi că ai șiretul des…
Nici nu termină de vorbit că dau cu stângul în dreptul și îmi pierd echilibrul. Cad ca un lemn, direct pe burtă, cu brațele întinse în față și picioarele îndoite. Tot ce mai lipsește în acest peisaj mirific este o baltă pe măsură.
– Ți s-au încurcat direcțiile, Montgomery? Să chem un mecanic, să îți descâlcească cele două picioare stângi?”

Gloria este un personaj adorabil de încăpățânat și de împiedicat! Este încântătoare, o mincinoasă deloc talentată, fragilă ca o păpădie împrăștiată de adierea vântului, o fire singuratică și plină de secrete, dar, mai mult de atât, este și un magnet pentru probleme. M-am amuzat copios la năzbâtiile pe care le făcea fără să vrea, crezând că o să aibă mare succes în escapadele sale. Am avut un zâmbet enorm pe față pe toată durata lecturii și nu-mi ajung degetele pe care le am ca să enumăr fiecare moment la care am râs până ce mi-au dat lacrimile.

adfhgsdfh.jpg

3) Hudson Morgan din Triplu H (vol. 2) – Corina Cîndea

„- Nu-ți plac trandafirii galbeni, iubito? întreb sprijinindu-mi fruntea de ușa brunetei și inima mi se oprește o secundă când primesc răspunsul imediat.
– Îmi plac cei mov!
– Îmi pare rău! Am fost un nesimțit! spun repede scuzele pentru care am venit, dar pe față am un zâmbet încântat de faptul că, deși ascunsă în spatele ușii, mă ascultă.
– Pleacă de la ușa mea, Hudson, și nu mi-o mai pupa atât, că îi iei luciul!”

Chiar dacă este fiul lui Hayden și al lui Kim (din primul volum), băiatul ăsta zici că este făcut doar de Holden. Așa unchi, așa nepot! Și acesta este la fel de zbuciumat și de pus pe șotii, încât nu ai cum să te abții de la boacănele pe care le face și de la vorbele de duh care îi ies mai tot timpul pe gură. Din cauza noii vecine care s-a mutat în același bloc, ca și o parte din familia sa nebună, tânărul nostru ajunge să pupe uși la greu, sperând că așa o s-o îmblânzească pe scorpia care-l fierbe la foc mic. Hotărât să-i câștige inima, își pregătește cu multă răbdare arsenalul, astfel că întâlnirile celor doi se lasă direct cu artificii.

4) Zoe Moore din Aproape căsătoriți – Jane Costello // recenzie

„Te iubesc pentru cum ai alunecat şi ai căzut pe ringul de dans, la cina aia festivă. Te iubesc pentru cum ai aruncat spaghetele pe podeaua din bucătărie. Te iubesc pentru că te-ai costumat ca Păsăroiul, când toţi ceilalţi încercau să fie sexy.”

În urma părăsirii ei în fața altarului, tânăra vrea să traverseze oceanul pentru a-și vindeca rănile. Astfel că ajunge bonă a doi copilași neastâmpărați care nu au respectarea regulilor în programul lor. Va duce muncă de lămurire cu micuții, dar cea mai mare bătaie de cap va fi tatăl lor care a devenit un necioplit după pierderea soției. Încercările ei de a readuce buna dispoziție în casa familiei mult prea dezordonate vor fi presărate cu umor și situații care mai de care mai amuzante. Zoe este o prezenţă încântătoare pe tot parcursul cărții şi nu te plictisești nici măcar o clipă în prezenţa acestei fiinţe adorabile!

68747470733a2f2f696d616765732e67722d6173736574732e636f6d2f686f73746564696d616765732f3134353330323135303872612f31373737323539392e676966.gif

5) Declan Grant din Iubire și catifea albastră (Salem #3) – Corina Cîndea

„Mângâi o șuviță din părul roșu care mi-a atras atenția de când am intrat în oraș și de la care a pornit întreaga poveste. O glumă îți poate schimba viața? Uneori, da, pentru că gluma cu vrăjitoare și extratereștrii a ajuns să ne schimbe la toți șase întreaga viață. Și niciunul nu regretăm nimic.”

În loc să recunoască deschis atracția față de roșcata care l-a fermecat din prima clipă, Declan preferă să se ascundă în spatele ironiilor și glumelor care o au ca subiect principal pe cea a cărei privire o caută neîncetat și a cărei prezență îi acapără visele noapte de noapte. Iar atunci când Piper îi răspunde cu aceeași monedă, nu se poate abține să nu se ciondănească unul cu altul, de fiecare dată când drumurile li se intersectează. Tachinările lor îi întărâtă în egală măsură pe amândoi, iar extraterestrul nostru este pregătit să o ia pe vrăjitoare în lumea lui.Ce personaje v-au făcut pe voi să râdeți?

sss

Autor:

O găsiți la andreea.ilie17@yahoo.com.

7 gânduri despre „Top 5 | Personaje care m-au făcut să râd

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.