Publicat în Recenzii

„Aproape căsătoriţi” de Jane Costello (recenzie)


aproape-casatoriti-jane-costello

Descriere

Care este cel mai rău lucru care i se poate întâmpla în ziua nunţii unei mirese drăguţe şi iubitoare? Părăsită de logodnic în faţa altarului, Zoe Moore se simte incapabilă să facă faţă umilinţei şi privirilor compătimitoare ale prietenilor şi familiei şi se hotărăşte să se mute pentru o vreme în America. Odată ajunsă acolo, tânăra devine bona copiilor unui văduv nesuferit, dificil, dar extrem de atrăgător şi de sexy. În timp ce le câştigă pas cu pas inima copiilor, Zoe se simte din ce în ce mai frustrată de atitudinea tatălui lor, Ryan, pe care îl consideră un nemernic insensibil, dar de care se simte atrasă în mod inevitabil. Slavă Domnului că există micul grup de bone englezoaice, devenite repede prietenele ei, care să-i tempereze disperarea crescândă! Dar oare vor fi ele în stare să o salveze pe Zoe atunci când descoperă că trecutul nu este chiar atât de uşor de uitat?

Gândurile mele

Lectura acestei cărţi a fost o adevărată plăcere de la primul cuvânt până la ultimul. Am râs atât de mult în ultimele două zile, cât să-mi ajungă până la sfârşitul anului. Glumesc! Niciodată nu m-aş sătura de această activitate. Pur şi simplu, această carte a avut acel ceva care m-a atras de la primele pagini. N-a fost capitol care să nu-mi lase imprimat pe faţă măcar un zâmbet.

Eroina noastră, pe numele ei, Zoe Moore, a fost o prezenţă încântătoare pe tot parcursul lecturii. Mi-ar fi plăcut enorm să am parte de o prietenă ca ea şi în viaţa reală. N-ai cum să te plictiseşti în prezenţa acestei fiinţe adorabile!

„Ceea ce iubeam – şi iubesc încă – nu era fizicul lui Jason. Era pachetul în întregime. Un pachet pe care l-am pierdut pentru totdeauna.”

Aproape casatoriti de Jane Costello

După o relaţie de 7 ani, tânăra noastră era pregătită să facă pasul cel mare alături de iubitul ei, Jason, dar el este cuprins de teamă şi puţin cam confuz în legătură cu această căsătorie. Astfel că Jason o lasă de izbelişte în faţa altarului, atunci când Zoei îi era lumea mai dragă, fără nicio amărâtă de explicaţie. Ce laşi pot fi unii bărbaţi!

Încercând să treacă peste şi să evite toţi cunoscuţii care numai conteneau cu întrebările în această privinţă, englezoaica noastră se hotărăşte să-şi părăsească căminul, Liverpool, şi să plece în America, deşi mama ei nu era de acord, urmând să fie bona unor copilaşi.

„Poţi traversa un ocean ca să evadezi. Dar nu poţi să scapi de propriile tale gânduri.”

„O iubeşte nu în ciuda defectelor ei, ci pentru ele. E nevoie să fii un mare visător pentru aşa ceva.”

Până la întâlnirea cu familia, de a cărei copii va avea grijă, are parte de câteva peripeţii ce-ţi stârnesc imediat râsul. Iar, în loc să dea de o femeie, aşa cum i se spusese, Zoe dă peste un mascul „înfricoşător de frumos”, blond cu ochii albaştri, Ryan Miller. După ce ajung la reşedinţa familiei, bărbatul o părăseşte chiar în pragul casei cu tot cu bagaje, aceasta rămânând cu cei doi micuţi adorabili ai acestuia: Ruby, de aproape şase ani, şi Samuel, în vârstă de trei ani.

La început, lucrurile nu sunt aşa de „minunate”. Tânăra are de înfruntat o casă decorată cu bun gust, dar foarte dezordonată, totul fiind cu fundul în sus, doi copilaşi care făceau numai ce doreau, nerespectând nicio regulă, deoarece nu aveau un program pus la punct pe care să-l respecte şi, nu în ultimul rând, un tată care nu prea dădea dovadă că ar fi unul: în fiecare zi lucra până târziu, când ajungea acasă, după ce că mirosea a parfum de femeie şi a băutură, punea iar gura pe alcool. Şi tot acest haos se datora pierderii soţiei şi mamei acestei familii, care le-a dat viaţa peste cap.

„Te iubesc pentru cum ai alunecat şi ai căzut pe ringul de dans, la cina aia festivă. Te iubesc pentru cum ai aruncat spaghetele pe podeaua din bucătărie. Te iubesc pentru că te-ai costumat ca Păsăroiul, când toţi ceilalţi încercau să fie sexy.”

Totuşi, sosirea Zoei, în această casă, va fi liantul de care aceştia vor avea nevoie, ca totul să revină pe făgaşul normal. Lucrurile încep să se schimbe în bine! Încăpăţânarea, devotamentul şi prezenţa de spirit de care Zoe dă dovadă, le câştigă rapid inima copiilor şi îl readuc pe tatăl lor pe linia de plutire, acesta începând să renunţe la viaţa nocturnă pe care o ducea până atunci şi petrecând din ce în ce mai mult timp cu copiii lui.

Va reuşi Zoe să facă tot ce şi-a propus, atunci când a acceptat o slujbă în America, sau se va întoarce acasă cu prima ocazie, când ceva nu va merge bine? Va afla într-un final fata noastră de ce Jason a lăsat-o baltă în ziua nunţii? Între ea şi Ryan ar putea fi mai mult decât relaţia angajat-şef sau lucrurile vor decurge ca şi până acum?

„O, doamne! Oare sunt una din acele femei ciudate, disfuncţionale, care intră în relaţii cu bărbaţi nepotriviţi?”

Întâmplările amuzante, dar şi cele neplăcute prin care trec personajele noastre, gingăşia şi firea jucăuşă specifică micuţilor, aroganţa şi necioplirea masculului sexi, teama şi nesiguranţa tânărului mire, dar şi încăpăţânarea şi curiozitatea eroinei, fac din această carte un delicios cocktail de sentimente şi trăiri, de care fiecare persoană ar trebui să aibă parte o dată în viaţă!

Nota mea: 5/5

nota 5

Autor:

O găsiți la andreea.ilie17@yahoo.com.

6 gânduri despre „„Aproape căsătoriţi” de Jane Costello (recenzie)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.