Publicat în Tag-uri şi lepşe

Tag: Mid-Year Book Freak-Out Tag [2019]


Facem deja o tradiție din acest tag (2017, 2018) și nici anul acesta nu-l trecem cu vederea. În prima jumătate a lui 2019 am reușit să citesc 40 de cărți de care am fost mai mult sau mai puțin încântată. Să-i dăm bătaie, zic! ^^

***

1. Cea mai bună carte citită până în acest moment al anului?

Scrisori din insula Guernsey de Mary Ann Shaffer, Annie Barrows. M-a emoționat profund descrierea episoadelor petrecute pe fundalul războiului anilor ’40 și mi-a plăcut faptul că s-a axat pe ceea ce contează cu adevărat, pe acele lucruri mărunte care fac ca viața să merite trăită din plin, atât cu bune, cât și cu rele.

„Asta-mi place mie la citit: te interesează un lucru mărunt dintr-o carte, iar lucrul acela mărunt te conduce la o altă carte, iar acolo vei găsi altceva, care te va duce la un alt volum. Este o progresie geometrică – al cărei sfărşit nu-l poţi anticipa, dar care pur şi simplu îţi face o foarte mare plăcere.”

f253c580726fe5ca3edda2a047851343.jpg

2. Cea mai bună continuare pe care ai citit-o?

Dacă primul volum m-a zăpacit de am văzut numai stele verzi, cel de-al doilea volum al seriei Urlet în tăcere a Marinei Neagu – Te văd – a făcut mult mai mult de-atât.

Nu mai știi care îți este cu adevărat prieten și care îți este dușman, mai ales când aceștia își tot schimbă rolurile de parcă nu ar știi nici ei de partea cui să rămână definitiv. Problemele se ivesc din orice direcție ai privi și te trezești lovit atunci când te aștepți mai puțin. Ceea ce vezi nu mai este realitatea pe care o cunoșteai, așa că stai și te întrebi ce ai făcut ca să meriți toate nenorocirile ce ți se întâmplă.

„O să-l păstrez atâta vreme cât voi avea speranța că îmi vei aparține.”

3. O nouă apariție pe care nu ai citit-o încă, dar vrei neapărat?

Protocol 9 de Monica Ramirez. Emma Moss mă așteaptă cuminte în bibliotecă, dar eu tot îi evit privirea.

4. Apariția cărei cărți o aștepți cu nerăbdare în cea de-a doua jumătate a anului?

Am rămas puțin în urmă la capitolul acesta și nu știu ce carte să numesc. :))

5. Cea mai mare dezamăgire?

Nu veți avea ura mea de Antoine Leiris. Nu a fost neapărat o dezămagire, aș fi vrut doar ca autorul să mă facă să fiu acolo cu ei și să empatizez mai mult cu drama ce i-a lovit. Aș fi vrut să simt mai mult din emoțiile generate de un astfel de eveniment tragic.

6. Cea mai mare surpriză?

Fata cu toate darurile de M.R. Carey. Un roman surprinzător, plin de adrenalină și suspans, care îți trezește emoții și fiori reci pe șira spinării. Disecțiile doamnei Caldwell, vânarea flămânzilor și uciderea lor, lupta pentru supraviețuire și ciuperca care acapară lumea au un impact puternic vizual asupra ta. Finalul cărții nu va fi cel la care te aștepți, însă cred că un altul nu ar fi putut încheia mai bine povestea de față.

2019-08-20_213342.png

7. Un nou autor preferat?

Doi autori: Marina Neagu și Marina Costa.

8. Cel mai recent crush ficțional?

Markus din seria Urlet în tăcere. ❤

9. Cel mai recent personaj preferat?

Marina din Pribegii mărilor de Marina Costa. Un personaj complex care ține în balanță echilibrul poveștii, lăsându-și amprenta asupra celor pe care-i întâlnește în calea sa.

10. Cartea care te-a făcut să plângi?

Al nostru este cerul de Luke Allnutt este o lectură devastatoare care îți sfâșie inima la propriu.

11. Dar cartea care te-a făcut fericită?

Regatul viselor de Judith McNaught. Un historical romance minunat cu o eroină încăpățânată peste măsură!

„Orbit de frumusețea locului pe care de opt ani tânjea să-l revadă, Royce se întrebă furios cum era posibil să intimideze cavaleri, nobili, scutieri și soldați bătătoriți în lupte, convingându-i să-i îndeplinească poruncile dintr-o singură privire, dar totuși nu părea să reușească să o oblige să se comporte cum trebuie pe o scoțiană tânără, încăpățânată, sfidătoare. Era atât de afurisit de imprevizibilă, încât era imposibil să-i anticipezi reacțiile la indiferent ce.”

12. Cea mai bună adaptare a unei cărți pe care ai văzut-o anul ăsta?

Clubul de literatură și de plăcinte din coji de cartofi.

Deși unele scene sunt schimbate și modelate altfel comparativ cu lectura în sine, filmul mi-a plăcut destul de mult.

The-Guernsey-Literary-and-Potato-Peel-Pie-Society-New-Film-Poster.jpg

13. Recenzia preferată pe care ai scris-o în acest an?

Nu am una preferată anul acesta. Pentru toate recenziile mele încerc să depun același efort și să transmit mai departe ce au avut acele lecturi de spus din punctul meu de vedere. La unele îmi iese, la altele nu, însă sunt toate ale mele și le recitesc cu drag atunci când am timp, pentru că îmi aduc aminte de începuturile mele în blogosferă și îmi arată cât am evoluat în tot acest timp.

14. Cea mai frumoasă carte pe care ai cumpărat-o anul acesta?

Blestemul mării de Shea Ernshaw. Coperta este superbă și sper că povestea este pe măsura ei.

15. Ce carte trebuie să citești până la sfârșitul anului?

Mult prea multe. Am promis și mi-am promis că voi citi anumite lecturi până ce anul se va termina, dar prevăd că n-o să mă țin de cuvânt. Mai am ceva timp la dispoziție, așa că sper totuși să reușesc. Țineți-mi pumnii! :))


Dacă sunt și alți doritori care vor să ne împărtășească prima lor jumătate de an în cărți, îi poftesc să dea curs provocării, cu mențiunea de a spune de unde au luat-o. Iar cei care nu au un blog, vă aștept comentariile la această postare. ^^

89ae19bbb656c62d4941a7b756a13c3e

Autor:

O găsiți la andreea.ilie17@yahoo.com.

2 gânduri despre „Tag: Mid-Year Book Freak-Out Tag [2019]

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.