Publicat în Top-uri

Top 5 | Eroine puternice preferate [RO]


Nu sunt multe eroine din cărțile autorilor români care mi-au intrat la inimă și totuși sunt mai multe decât aceste cinci pe care am ales să vi le prezint astăzi. Poate voi reveni altădată cu alte cinci tinere femei pe care le apreciez la fel de mult. Până data viitoare, faceți cunoștință cu cele de acum.

a23796e58c462803c96ae5ec6d7fae3a-horz.jpg

1) Alina Marinescu (Seria Alina Marinescu – Monica Ramirez)

Nu a ales singură ca viața ei să ia o altă turnură, una atât de nuanțată în gri, și totuși Alina a reușit să se desăvârşească pe plan profesional, ca agent operativ, dar şi pe plan personal, ca persoană, ca om, ca femeie. Au fost numeroase obstacole ce i-au tăiat calea, însă, cu bune, cu rele, le-a trecut și le-a supraviețuit, chiar dacă a pierdut bucăți din ea pentru asta.

Deși întunericul i-a ținut mereu spatele, frânturi de lumină tot au reușit să pătrundă prin umbrele sale și să o aline în clipele grele, oferindu-i putere pentru a lupta, încredere pentru a merge mai departe și speranță pentru ziua de mâine. După abisul dens, ce aproape că i-a venit de hac, imposibilul a devenit posibil, iar ea a renăscut din propria cenușă pentru a ajunge cine este cea de azi.

ed2e954be6dd3a0e2f8387883782f9c3.jpg

2) Victoria Grey (Seria Nemuritor – Oana Arion)

Fata asta știe să dea clasă nu doar oamenilor, cât și nemuritorilor. Nu degeaba a fost aleasă ca și Stăpână a Argintului, are ca suflet pereche un vampir și este cea mai bună prietenă a unui viking. Destinul i-a fost scris de o monedă, timpul dat peste cap, iar sufletul prins în capcană. Însă, chiar și așa, a triumfat.

Încăpățânată până-n vârful degetelor de la picioare, pasională, amuzantă, ironică și cu un simț practic dat naibii, Victoria preferă să spună lucrurilor pe nume și nu se dă în lături de la nimic atunci când cei apropiați au nevoie de ajutor. Chiar dacă este un simplu om și este înconjurată de ființe care existau doar în povești, aceasta luptă cot la cot alături de prietenii ei supranaturali împotriva tuturor celor care le vor răul.

Kristina-Bazan-photos.jpg

3) Brittany Cavannough (Măști și secrete – Corina Cîndea)

Șefă de promoție, o adolescentă care nu prea a creat probleme familiei, iubita vedetei de fotbal a liceului și aspirantă a unei cariere pentru care a învățat din greu, Brittany reprezintă copilul perfect pentru părinții ei. O fire calmă, bună și sinceră, fata se gândește de două ori înainte de a spune ceva, spre deosebire de buna sa prietenă, nedorind să-i rănească cumva pe cei din jur.

Hotărâtă să studieze arta fotografiei la cea mai bună școală din Milano, nu lasă pe nimeni să-i devieze drumul de la reușită. Asta până când apare el. În preajma lui, fata timidă și cuminte dispare, lăsând focul ce arde în interiorul ei să-i mistuie pe amândoi. Îndrăgostită până peste cap, tânăra este dispusă să-și asume orice risc pentru a fi împreună cu el.

646319833e769e95a68fa23726aa1e5b-horz.jpg

4) Nicolle Clairmont (Regăsire – Raluca Butnariu)

În ciuda trecutului dulce-amărui, Nicolle reușește să treacă cu demnitate peste fiecare lovitură pricinuită de soartă. Aruncată afară ca un câine de către marea sa iubire, nevoită să suporte apoi un soț violent pentru a-și proteja fiul și rămasă în cele din urmă văduvă și plină de datorii, cu o familie în grijă, tânăra este hotărâtă să facă tot ce poate pentru a nu ajunge în stradă cu toții.

Astfel că se angajează ca și guvernantă pentru o familie cu cinci copii și, prin răbdarea și perseverența ce o caracterizează, reușește să-i domolească pe neastâmpărați, spre încântarea părinților care nu mai știau ce să facă pentru a-i cuminți. Foarte inventivă defel, îi face pe copii s-o asculte și să se poarte ca atare. Dar trecutul se întoarce și intervine în viața liniștită pe care și-a așezat-o. Acum este mult mai puternică, nu mai este acea fată naivă de-atunci, așa că nu va da nicio clipă înapoi și va apăra ce-i al ei.

b6059ba5212dc09301ed9c6277014510-horz.jpg

5) Kaitlin „Kit” Black (Kit Black – Monica Ramirez)

Într-o lume dominată de bărbați, în vremuri în care femeile nu pot face prea multe pentru a câștiga o pâine, trăiește și Kit, o tânără care își dorește foarte mult să devină pirat și să navigheze pe apele mărilor și oceanelor cu o corabie doar a ei. Învățată de mică să se deghizeze pentru a nu atrage priviri nedorite, cu o constituție viguroasă, puternică și o înălțime peste medie, în văzul celorlalți trece foarte ușor ca un băiat, așa că are de gând să se folosească de asta pentru a ajunge acolo unde își dorește.

Deși o fire bătăioasă și foarte încăpățânată, este totuși o prezență feminină și nu va renunța la ceea ce este pentru a rămâne toată viața deghizată. Vrea să le arate bărbaților că și o femeie poate să fie pirat și să lupte pe picior de egalitate cu ei. Vrea să simtă libertatea pe care aceștia o au pe mare și, indiferent de prețul pe care-l va plăti, va ține cu dinții de propria demnitate, luptând pentru dreptate și pentru cel pe care-l iubește.


Care sunt eroinele voastre preferate?

sss

Autor:

O găsiți la andreea.ilie17@yahoo.com.

9 gânduri despre „Top 5 | Eroine puternice preferate [RO]

  1. Victoria Grey si Kit Black se numara si printre preferintele mele. As mai aminti-o pe Adnana din TOATE PANZELE SUS de Radu Tudoran, pe Lia Cegani din seria INGERII DIN MOSCOPOLE de Catia Maxim si pe Olguta din LA MEDELENI de Ionel Teodoreanu.

    Apreciat de 1 persoană

  2. Ooooh, ce articol fain! Primele doua sunt si printre preferatele mele, mai am, evident , si altele dar sunt prea multe sa le insir aici. Din literatura clasica ar mai fi Vitoria Lipan, Doamna T., iar dintre cei contemporani Vali Stoian (Contraste – Maria Metco), Emilia Mavrodin (Echipajul – Marina Costa), Liliana Venin (seria VVP – Laura Stirbu)

    Apreciat de 2 persoane

    1. Mulțumesc mult, Ana! Mă bucur că îți place! Emilia este și printre preferatele mele și nu doar ea. De aceea, cred că voi reveni și cu partea a doua. Merită să fie apreciate cu toatele! ❤

      Apreciat de 2 persoane

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.