Publicat în Tag-uri şi lepşe

The Feminist Book Tag


„Femeia este al cincilea anotimp, în care natura se odihnește, amintindu-și toate florile primăverii, toate privighetorile verii, toți strugurii toamnei și toate ninsorile iernii.” – Grigore Vieru

La mulți ani frumoși și sănătoși, dragi cititoare! ❤


Sursă tag: Travel in Retrospect

Ilustrații: Octavia Bromell, Laura Row


1. Your favourite female author // Autoarea ta preferată

Am mai multe autoare preferate după cum prea bine știți și îmi este mereu greu să aleg doar una singură. De data aceasta, voi merge pe mâna autoarei Jennifer L. Armentrout care scrie minunat atât romane pentru tineri care se confruntă cu problemele vieții de zi cu zi, cât și povești în care își fac simțită prezența personaje cu puteri supranaturale. Știe cum să se joace, cât să dozeze romantismul, umorul și suspansul și niciodată nu m-a dezamăgit cu scrierile sale.

2. Your favourite heroine // Eroina ta preferată

„Cu un mare efort de voință, Lavinia se abținu să nu urle de exasperare. O înnebunea efectiv această încredere nemărginită pe care o avea Emeline în capacitatea ei de a ieși cu bine din orice dezastru.”

Lavinia Lake din trilogia Amandei Quick, Lake & March. Femeia este o adevărată forță a naturii. Roșcată, temperamentală și mult prea curioasă pentru sănătatea celor din jur (mai ales, pentru cea a domnului March care este nevoit să țină pasul cu neastâmpărata care l-a vrăjit cu chipul ei nevinovat), Lavinia se adaptează rapid situației în care se găsește și face ea ce face, că reușește să dea peste cap totul. Uneori e de bine, alteori e de rău, dar noroc că are cine să-i păzească spatele atunci când problemele apar.

3. A novel with a feminist message // Un roman cu un mesaj feminist

Subtitut de L.I. White. Pentru ca și femeile să muncească fără oprire, nefiind nevoite să mai intre în concediu de maternitate, a fost creat un centru de unde tinerii părinți își pot comanda și cumpăra un copil pe gustul lor. Aici sunt aduse fete din orfelinate care vor ocupa funcția de mame. Tinerele sunt crescute și educate special pentru a naște cei mai frumoși și sănătoși copii, ca mai apoi să fie dați mai departe familiilor care oferă mai mult. Li se reamintește zilnic că asta este MI-SI-U-NEA lor. Una dintre tinere, Rena, are însă curajul de a se opune și de a fugi, aruncându-se în lumea de dincolo de zidurile centrului. E determinată să-și găsească fiul și să-l aducă acolo unde îi este locul: în brațele mamei sale.

4. A novel with a girl on the cover // O carte cu o fată pe copertă

Georgina Kincaid, Rebela, Vraja spinilor.

5. A novel featuring a group of girls // O carte cu un grup de fete

O serie care mi-a plăcut foarte mult în adolescență este Fetele Gallagher de Ally Carter. Avem un grup de patru adolescente care învață la o academie de spioni pentru fete: Cammie, Macey, Bex şi Lizzy. În timp ce se confruntă cu antrenamentele și problemele generate de profesia aleasă, grupul nu e ferit nici de ceea ce înseamnă viața reală: prima iubire, prietenia care le leagă și relațiile complicate cu părinții.

6. A novel with an LGBTQIAP+ feminine character // O poveste cu un personaj feminin LGBTQIAP+

Am mai dat de personaje LGBT în cărțile citite, dar niciodată feminine. Dacă aveți recomandări de genul, le aștept în secțiunea de comentarii.

7. A novel with a different feminine POV / Un roman cu un alt punct de vedere feminin

Trei Coroane Întunecate de Kendare Blake prezintă mai multe perspective feminine, având ocazia de a arunca o privire în viețile celor trei regine care (se) luptă pentru a schimba soarta insulei.

30187f952a7b57eb9eb72b9c4c25e279

8. A book where a girl saves the world // O carte unde o fată salvează lumea

Primul meu gând mă duce inevitabil la Katnis din Jocurile foamei de Suzanne Collins sau la Tris din Divergent de Veronica Roth, dar o avem şi pe Elizabeth din Vraja Spinilor de Margaret Rogerson care contribuie semnificativ la salvarea lumii, atunci când demonii vor să-şi facă marea intrare printre oameni.

9. A book where you prefer the female sidekick to the male main character // O carte în care preferați personajul feminin secundar în locul personajului principal masculin

În Bad Romance de Heather Demetrios, le prefer pe prietenele lui Grace și nu pe cel care se presupune a-i fi iubit. Acestea au susținut-o și ajutat-o pe prietena lor să iasă din relația toxică ce o distrugea puțin câte puțin în fiecare zi, fiindu-i alături chiar și atunci când erau lăsate deoparte, iar Grace prefera timpul petrecut în compania lui Gavin.

10. A book written by a male author featuring a female character // O carte scrisă de un autor cu un personaj feminin

Romeo şi Julieta de William Shakespeare. Baltagul de Mihail Sadoveanu.

capture-20170630-084158

Autor:

O găsiți la andreea.ilie17@yahoo.com.

6 gânduri despre „The Feminist Book Tag

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.