Publicat în About, Top-uri

9 cărți roșii citite de mine


Salutare și la mulți ani, dragi cititori români! ❤

Acum doi ani de zile scriam un articol asemănător despre zece cărți albastre. M-am gândit că ar fi fain să iau fiecare culoare și să văd dacă reușesc să adun 5-10 titluri citite din bibliotecă. Astăzi a venit rândul culorii roșii și am găsit doar nouă cărți care să corespundă. Bine, poate unele dintre ele nu sunt pe de-a-ntregul roșii, dar în mare parte. :))

Următoarele titluri au primit între 4 și 5 stele de la mine pe Goodreads, iar prezentarea lor o voi face în ordine alfabetică.

20201201_110033

Asasin la feminin (Alina Marinescu, vol. 1) – Monica Ramirez

Mi-amintesc că la vremea când am început să citesc Asasin la feminin, abia descopeream genul thriller, fiind mai mult fană a poveștilor fantasy și a celor romantice. Mai citisem câteva romane polițiste înainte, dar niciodată un roman care să se apropie de tot ce a însemnat acest volum pentru mine. Mai multe despre el, dar și despre serie, găsiți aici.

Jocul final: Cheia cerului (Endgame, vol. 2) – James Frey & Nils Johnson-Shelton

Cu ocazia acestei vânători de lecturi roșii, mi-am (re)amintit că mai am de citit ultimul volum al trilogiei, pentru a afla cine va fi în cele din urmă câștigătorul acestui joc mortal. 12 tineri au început o luptă pe viață și pe moarte pentru a-și salva propria seminție, însă pe parcurs se leagă prietenii neașteptate între aceștia, ceea ce nu face decât să complice lucrurile și mai tare. Recenzia romanului.

Crima perfectă. Instrucțiuni pentru fete cuminți (#1) – Holly Jackson

Cred că dacă ar fi să fac un top al celor mai bune cărți citite anul acesta, Crima perfectă s-ar regăsi cu siguranță pe listă. Deși cazul pe care l-a anchetat adolescenta Pippa nu a fost ceva complicat, a avut destule întorsături de situație, încât să nu te prinzi cine e vinovatul până ce nu ai ajuns aproape de finalul poveștii. Am scris mai multe despre carte aici.

20201201_110014

Cu drag, Simon – Becky Albertalli

„Ceea ce simt pentru el e asemenea unei bătăi de inimă – delicată și persistentă, ținând totul laolaltă.”

O poveste sensibilă și amuzantă, în care adolescentul Simon încearcă să ducă o viață normală alături de familie și de bunii săi prieteni, deși le ascunde un secret care le-ar putea schimba părerea pe care o au despre el și despre anumite lucruri.

Mai rău decât moartea (Vampirii sudului, vol. 8) – Charlaine Harris

O serie de are am devenit dependentă în așa măsură încât am citit-o într-o sesiune de examene de la facultate. La un moment dat, am oferit cărțile altcuiva și apoi mi-am dorit-o din nou în bibliotecă. Din fericire, una din prietenele mele, Duca de la Reader’s Republic, mi-a trimis-o pe a ei, așa că nu am de gând să mai repet greșeala de a o da. Am scris mai multe despre volumele traduse la noi aici și aici.

Nopți de patimă (Frăția pumnalului negru, vol. 1) – J.R. Ward

Un prim volum care mi-a plăcut tare mult! L-am citit când eram mai mult axată pe fantasy (în special, căutam cărțile cu vampiri) și devoram orice poveste de genul pe care o prindeam. Încă sper să văd tradusă toată seria și la noi.

20201201_110146

Nouă reguli de nesocotit (Love by numbers #1) – Sarah MacLean

Am mai menționat că autoarea este printre preferatele mele atunci când vine vorba de historical romance și încă nu am fost dezamăgită de scrierile sale. Callie este o tânără „fată bătrână” care și-a dedicat fiecare zi respectării regulilor, așa cum a fost învățată și crescută, dar oricât de mult a ținut de ele, nu a avut parte de ceea ce își dorea cu adevărat. Așa că a venit timpul ca ea să renunțe la buna cuviință ce-a însoțit-o atâția ani în șir. Are de gând să-și trăiască viața la maxim și să se aventureze în cele mai neașteptate situații, iar pentru asta își va încropi o listă cu lucrurile pe care și le dorește cel mai mult pe lume, dorințe ce vor încălca regulile de seamă ale societății londoneze.

Pasiune și satin roșu (Salem, vol. 2) – Corina Cîndea

Niciodată nu am fost dezamăgită de vreo carte de-a autoarei și am iubit fiecare scriere pe care aceasta a oferit-o cititorilor săi. În trilogia Salem, ne lovim încă din primele clipe de extratereștrii și vrăjitoare, de umor și efecte neobișnuite ce ar pune pe jar (sau pe fugă :)) ) pe oricine altcineva. Dintre personajele principale care activează în fiecare dintre cele trei povești ale seriei, preferații mei sunt April și Quinn, care sunt marcați de pasiune și satin roșu. De cei doi m-am simțit cel mai aproape și am adorat fiecare moment petrecut cu ei.

Regatul spinilor și al trandafirilor (Regatul spinilor și al trandafirilor, vol. 1) – Sarah J. Maas

De multă vreme îmi doream să citesc o carte de Maas, dar nu găseam niciodată ocazia să pun efectiv mâna pe vreuna și să o citesc odată. Planul meu era (ca de altfel, la orice serie pe care pun ochii) să-mi cumpăr toate volumele traduse la noi și abia apoi să le iau la lecturat. Daaar… știți acele clipe în care vă tot loviți de câte o chestie legată de o anume poveste și pare că toată lumea a citit-o, iar tu ești singurul care n-a făcut-o? Dau vina pe fanart-urile minunate de pe instagram care ilustrează personajele din cărți și mă fac atât de curioasă, încât să vreau să le descopăr.


Ce lecturi roșii aveți voi în bibliotecă și le recomandați?

11

Autor:

O găsiți la andreea.ilie17@yahoo.com.

5 gânduri despre „9 cărți roșii citite de mine

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.