Publicat în Recomandări

Cărți de toamnă


Ziua bună, cititori! Chiar dacă suntem aproape la jumătatea toamnei, încă mai avem timp de lecturat cărți în ton cu starea pe care acest anotimp ne-o induce. Mi-am propus să vin cu recomandări în fiecare an și sper să mă țin de acest obicei. De data asta, vă voi prezenta și câteva cărți pe care îmi doresc să le citesc în această perioadă. Dacă și voi aveți recomandări tomnatice, vă aștept în secțiunea de comentarii cu ele. 🙂

maxresdefault

recomandări:

#1 Crima perfectă. Instrucțiuni pentru fete cuminți (vol. 1) de Holly Jackson

recenzie

„… acesta nu mai era doar un proiect. Asta era pentru Sal, pentru Ravi. Pentru adevăr. Putea face asta pentru ei.”

Un proiect școlar, un detectiv isteț, o crimă și o vânătoare de indicii sunt principalele ingrediente ale acestui roman care te va ține lipit de paginile sale până la final. Odată ce ancheta avansează, multe secrete ies la iveală, iar presupușii vinovați par să aibă fiecare un motiv solid pentru care ar fi putut săvârși o asemenea faptă de neiertat. Oare cine să fie adevăratul făptaș căruia Pip, detectiva noastră, va fi nevoită să-i facă față în cele din urmă?

#2 Regatul sufletelor (Ultima tămăduitoare #1) de Rena Barron

„Magia nu e bună sau rea. Oamenii sunt cei din cauza cărora devine periculoasă.”

Magia are propriul algoritm de a funcționa. Nu se arată tuturor și se lasă doar în voia cui dorește ea. Deși o poate vedea și simți, tânăra Arrah, descendenta unor triburi a căror putere magică este extraordinară, nu are parte nici măcar de scânteile ei. O dorință aprigă de a o stăpâni și câteva evenimente nefericite o aduc în postura de a lua o decizie care-i va schimba radical viața.

#3 Vraja spinilor de Margaret Rogerson

“Fața lui Elisabeth s-a luminat.
– Grimoare, a șoptit ea, și mai încântată decât înainte.
Pe chipul lui Nathaniel a apărut o expresie ciudată.
– Îți place locul ăsta?
– Bineînțeles că-mi place. Sunt cărți aici.”

De când a fost lăsată în grija Marii Biblioteci de la Summershall, Elizabeth a crescut odată cu grimoarele, cu mirosul lor și cu păduchii de carte. Iubindu-le încă din prima clipă, s-a antrenat toată viața pentru a deveni Gardianul pe care aceste cărți le merită. Dar, într-o zi, visul i se spulberă în fața ochilor în mii de bucăți. Un grimoar puternic scapă din bibliotecă, iar distrugerea lui, fără niciun martor la vitejia sa, și găsirea Directoarei fără suflare, o aruncă direct pe lista vinovaților. Va reuși tânăra să afle cine se află în spatele crimei, înainte de a fi prea târziu sau va plăti pentru ceva ce n-a făcut?

*****

zz

ce vreau să citesc:

#1 Două domnii întunecate (cartea a 3-a, seria Trei Coroane Întunecate) – Kendare Blake

V-am bătut de multe ori cu această serie la cap și chiar v-am recomandat toamna trecută primele două volume. Încă nu am ajuns să citesc continuarea, deoarece am așteptat să apară și ultima carte. Cum deja a apărut acum puțină vreme, nu mai amân lecturarea Reginelor mele, fiind tare curioasă să aflu ce alte intrigi le mai însoțesc pe drumul lor spre Coroană.

#2 Casa bântuită de Shirley Jackson

Încă de toamna trecută am în plan să citesc această carte, dar mereu s-au băgat altele în fața ei, ascunzând-o bine de ochii mei. Iar faptul că avem și ecranizare la ea (Netflix), e un motiv în plus să nu mai trag de timp.

#3 La hotelul Bertram (seria Miss Marple) de Agatha Christie

Iubesc ediția de buzunar cartonată de la Editura Litera! ❤

În general, nu prea am fost dezamăgită de cărțile autoarei. De aceea, sper că voi ajunge să citesc fiecare titlu pe care aceasta l-a scris vreodată. Vreau să adun fiecare carte cu Miss Marple din colecția de la Litera și apoi să trec la romanele cu Hercule Poirot.

De domnul Poirot am mai dat în lecturile pe care le-am citit de la autoare, însă pe madam Marple nu o știu prea bine, așa că vreau să o urmăresc mai îndeaproape. 

*****

Care sunt recomandările voastre și ce cărți ați citit de aici? ^^

giphy.gif

Autor:

O găsiți la andreea.ilie17@yahoo.com.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.