Publicat în Recenzii

Meduza albastră (Lake & March #2) – Amanda Quick


20200623_143620

Descriere

Celeste, o tânără deosebit de frumoasa și ambițioasă, este hotărâtă să pătrundă în rigida și exclusivista elită londoneză. Căsătoria cu Howward Hudson, un reputat medic, specialist în hipnoză, reprezintă doar primul pas. Însă planurile ei se vor nărui, iremediabil, iar ea va fi asasinată. Mobilul pare să fi fost o minunată brățară, care nu mai este de găsit. Disperat, Howard apelează la ajutorul vechii sale prietene, Lavinia Lake, pentru a-l identifica pe ucigaș. Împotriva sfaturilor detectivului Tobias, iubitul și asociatul ei, aceasta acceptă fără rezerve să se implice în elucidarea cazului. O poveste fermecătoare, plină de mister și romantism, o avalanșă de împliniri neprevăzute ce surprind și captivează.

Gândurile mele

Parteneriatul dintre doamna Lake și domnul March continuă și în acest volum, niciunul nedorind să piardă calitățile și atuurile celuilalt în anchetarea situațiilor neprevăzute. Următoarea misiune care le va pune sângele în mișcare și-i va ține în alertă maximă este cea în care Howard Hudson, doctor hipnotizator și vechi prieten de familie al Laviniei, le cere să afle cine a ucis-o pe soția sa, Celeste. Femeia a fost strangulată cu o cravată pentru un bun prețios foarte vânat de cei care colecționează antichități rare și unice – Meduza Albastră.

Din prima clipă în care l-a cunoscut, Tobias nu a avut o părere bună despre acest prieten hipnotizator. Considera chiar că bărbatul ar putea interveni în legătura și-așa fragilă pe care o avea cu Lavinia. În plus, simțea că doctorul ascunde mult mai multe în privința cererii sale de a descoperi criminalul, aspect care-l punea cap de afiș pe lista lui cu posibili suspecți. Oricât și-ar fi dorit să nu accepte misiunea, femeia imposibilă de lângă el nu era de aceeași părere. Așa că, decât s-o lase să se ocupe de una singură, cum sigur ar fi făcut, a încercat să se abțină pe moment și să vadă unde vor ajunge.

„… de un lucru era absolut sigur în privința legăturii lor: nu era deloc plictisitoare. Din punctul lui de vedere era destul de neplăcut. Existau momente în care ar fi dat oricît pentru cîteva clipe plictisitoare petrecute împreună cu Lavinia. Dar poate că timpul îi va oferi și ocazia de a-și mai trage sufletul.”

Nici Lavinia nu avea gânduri prea bune pentru ceea ce au acceptat să facă, însă Howard era una dintre singurele legături care-i mai amintea de vremea în care părinții ei trăiau. S-a simțit ușurată să afle că Tobias va continua să o ajute și în această anchetă, fiindcă nu ar reuși s-o ducă până la capăt fără el. Chiar dacă atunci când a cunoscut-o pe Celeste, a simțit gelozie pentru că aceasta îl privea cu un real interes pe March de față cu ea și cu Howard care nu părea deloc deranjat, în cele din urmă i-a părut rău că a sfârșit astfel.

Pe lângă acest lucru, revederea lui Oscar Pelling, soțul ultimei cliente pe care a avut-o atunci când activa ea însăși ca hipnotizatoare, a tulburat-o profund. Femeia venise la ea pentru liniște sufletească și Lavinia aflase că soțul ei era violent. I-a oferit acesteia câteva situații de ieșire, iar la scurt timp vestea că doamna Pelling a murit i-a pus capac. Totodată, tragicul eveniment a direcționat furia soțului asupra sa, forțând-o să-și încheie cariera pe care o iubea și să se orienteze spre alte profesii.

„Pentru întîia oară de când îl cunoștea, Lavinia desluși harul sălbatic, natural, înnăscut, cu care fusese înzestrat Tobias. Femeia vibra din cap pînă-n picioare. Se întreba dacă nu cumva era păcat că el nu se gîndise niciodată să se lanseze în cariera de hipnotizator.”

Odată cu anchetările trecute, pe lângă cunoștiințele lui Tobias, cei doi au acum un aliat neobișnuit de partea lor, și anume pe Lady Jane Dove, femeia șantajată (Meandre) care a angajat-o pe Lavinia pentru a rezolva misterul. De asemenea, în acest volum îl vom cunoaște pe Lordul Vale, un prieten de-al doamnei Dove și un bărbat excentric care deține o colecție impresionantă de artefacte. Se știe că acesta a format un club exclusivist pentru cei care sunt fascinați de antichități la fel ca el, iar pentru a avea un loc asigurat, persoana respectivă trebuie să contribuie cu un artefact suficient de interesant pentru a fi prezentat în muzeul personal la care au acces doar membrii clubului. Acum că s-a eliberat un loc, e doar o chestiune de timp până va fi ocupat de cel care ar putea deține Meduza Albastră.

La anchetă vor participa în mod activ, spre nemulțumirea detectivilor noștri, și tinerii pe care-i au în grijă, Emeline și Anthony. Dacă e să ne luăm după ceea ce-și dorește Lavinia, nepoata ei ar trebui să fie mai interesată de găsirea unui viitor soț care să-i ofere o viață decentă, nu să ia parte la pericolul ce poate apărea în astfel de situații. Iar în privința cumnatului său, Tobias ar prefera ca acesta să-și găsească unele îndeletniciri mai normale și mai prospere. Însă, pentru că nu au cum să-i facă să dea înapoi deocamdată, le atribuie tinerilor partea plictisitoare a misiunii, sperând că așa îi vor descuraja când se vor mai gândi la o dată viitoare.

„- Apropo, ți-am spus cumva că în dimineața aceasta arăți ca o nimfă a mării, zbenguindu-se în valurile meridionale înspumate, în timp ce razele jucăușe ale soarelui îți luminează minunatul păr?”

Am găsit foarte amuzant modul în care Tobias încerca să se prezinte în aproape fiecare zi la casa Laviniei și să o cucerească, ținând cont de sfaturile lui Anthony. Considera că dacă acesta avea succes în rândul tinerelor, poate va reuși și el cu roșcata lui pasională. Știind că Lavinia adora poeziile, îi arunca pe nepusă masă vorbe ce ar fi trebuit să aibă darul de a o fascina la fel de mult ca versurile pe care ea le citea, dar efectul nu era cel așteptat. Femeia părea imună și se întreba dacă nu cumva acesta a înnebunit.

În tot acest vârtej de pericole, tentații, secrete și mistere ce planează deasupra întregului oraș, legăturile invizibile ale dragostei găsesc o cale de a pătrunde printre crăpături și de a dărâma complet zidurile personajelor. Timpul este limitat, momentele pe care le petrec împreună fiind mult prea scurte pentru a mărturisi ceea ce simt unul față de celălalt. Obstacolele apar de peste tot și depinde doar de ei dacă vor lupta până la capăt ca să le îndepărteze.

Nota mea: 5/5

nota-5

langit-merah.regular

Autor:

O găsiți la andreea.ilie17@yahoo.com.

2 gânduri despre „Meduza albastră (Lake & March #2) – Amanda Quick

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.