Publicat în Tag-uri şi lepşe

The Book Addiction Tag!


Tag: Bookish Rita
Photo: pinterest

***

⭐️What is the longest amount of time you can go without picking up a book? // Care este cea mai lungă perioadă de timp pe care o poți duce fără să iei o carte?

Depinde de starea mea. Cel mai mult, cred că am stat o lună fără să citesc din cauză că nu aveam chef de nimic.

⭐️How many books do you carry on your person (or kindle) at any one time? // Câte cărți transporți fizic (sau pe kindle) o dată?

Dacă vorbim de o vacanță, iau o singură carte cu mine în format fizic, iar dacă vorbim de un târg de cărți, cred că maxim 10-12 cărți am cărat cu mine spre casă.

Legat de cărțile electronice, din astea pot să duc sute sau mii. Nu mă îngreunează cu nimic. :))

⭐️Do you keep every book you buy/receive or are you happy to pass them along? // Păstrezi fiecare carte pe care o cumperi / primești sau ești fericit să le dai mai departe?

Nu le păstrez pe toate. Dacă îmi plac, le țin pentru mine. Dacă nu, le ofer mai departe la concursuri, schimburi de cărți sau le fac cadou cuiva care s-ar bucura mai mult de o anumită carte.

⭐️How long would you spend in a bookshop on a standard visit? // Cât timp petreci într-o librărie într-o vizită standard?

Acolo rămân. Nu mai plec. Glumesc, bineînțeles. :))

Pierd câteva ore prin librării, dacă știu că nu mă așteaptă nimic urgent de făcut. Chiar dacă nu cumpăr nimic, îmi place să iau fiecare carte pe care pun ochii în mână și să o răsfoiesc.

⭐️How much time per day do you actually spend reading? // Cât timp pe zi petreci efectiv citind?

Din ce am constatat recent, nu reușesc să citesc chiar în fiecare zi. Iar în zilele în care fac asta, încerc să citesc cel puțin 30 de pagini.

⭐️Where does the task of “picking up a book” appear on your daily to-do list? // Unde apare sarcina de „a ridica o carte” pe lista ta de activități zilnice?

Pun zilnic mâna pe o carte. Fie pentru lectură, poze artistice sau schimbarea locului în bibliotecă.

2a1d67083f48a8b6020ad3b11664b761

Sursa: pinterest

⭐️How many books do you reckon you own in total (including e-books)? // Câte cărți consideri că deții în total (inclusiv cărți electronice)?

Cred că am undeva la peste 800 de cărți fizice în bibliotecă, toate răspândite în diferite locuri din casă. Pe când cărți electronice, nu aș știi să spun câte.

⭐️Approximately how often do you bring up books in conversation? // Aproximativ cât de des aduci cărțile în conversație?

Cu prietenii mei bookaholici, tot timpul. Dar și cu alte persoane, încerc pe cât posibil să strecor subiectul în discuție.

⭐️What is the biggest book (page count) you have finished? // Care este cea mai mare carte (număr de pagini) pe care ai terminat-o?

Mai întunecat de E.L. James, al doilea volum din perspectiva lui Christian Grey. 640 de pagini.

⭐️Is there a book you had to get your hands on against all odds? // Există o carte de pe care trebuia să-ți iei mâna împotriva tuturor șanselor?

Am avut multe astfel de momente. Am renunțat la anumite cărți din diverse motive, însă, cu prima ocazie, au fost apoi ale mele.

⭐️A book you struggled to finish but refused to DNF? // O carte pe care ai încercat să o termini, dar ai refuzat s-o termini?

Nu mi s-a întâmplat să dau peste o astfel de carte.

⭐️What are 3 of your main book goals for 2020?  // Care sunt 3 dintre principalele tale obiective legate de cărți pentru anul 2020?

  1. Mi-am propus să citesc 70 de cărți anul acesta. Dacă reușesc să și depășesc numărul, numai bine. Deocamdată am terminat de citit 16 cărți și suntem aproape de jumătatea anului, așa că sper să recuperez în restul timpului rămas.
  2. Să citesc 3-5 cărți de dezvoltare personală. Una s-a dus deja: Regula de 5 secunde.
  3. În ultima vreme nu am acordat prea mare atenție cărților scrise de autori români. Îmi propun să citesc 10 cărți până la sfârșitul anului.

⭐️Have you ever had the privilege of converting someone into a reader? // Ai avut vreodată privilegiul de a converti pe cineva într-un cititor?

Da! Și mă bucur de fiecare mică victorie.

⭐️Describe what books mean to you in 5 words. // Descrie ce înseamnă cărțile pentru tine în 5 cuvinte.

Magie, culoare, emoții, aventură, povești.  ❤


Dacă sunt doritori, vă poftesc să o preluați, cu mențiunea de a spune de unde ați luat-o. Iar cei care nu au un blog, vă aștept comentariile la această postare. ^^1b

Autor:

O găsiți la andreea.ilie17@yahoo.com.

2 gânduri despre „The Book Addiction Tag!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.