Publicat în Seriale, filme

Seriale | Never Have I Ever (sez. 1)


⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Niciodată nu am… [aprilie 2020 – …]

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Sursa: Netflix (aici)

Sinopsis: După un an traumatizant, o adolescentă indo-americană nu vrea decât să-și ridice statutul social, dar prietenii, familia și sentimentele nu prea o lasă.

Gen: comedie

Creatori: Mindy Kaling, Lang Fisher

Distribuție

Maitreyi Ramakrishnan – Devi (protagonista)

Poorna Jagannathan – Nalini (mama lui Devi)

Richa Moorjani – Kamala (verișoara lui Devi)

Lee Rodriguez – Fabiola (cea mai bună prietenă a lui Devi)

Ramona Young – Eleanor (cea mai bună prietenă a lui Devi)

Darren Barnet – Paxton (crush-ul lui Devi)

Jaren Lewison – Ben (rivalul la învățătură al lui Devi)

+ mulți alții…

Sezoane:  

# unu – 10 episoade


Părerea mea

Abia a apărut serialul de câteva zile (pe 27 aprilie) și deja am văzut acest prim sezon. Durata unui episod este în jur de 30 de minute, așa că în vreo 5 ore este deja gata, în caz că nu mai știți ce să urmăriți și vreți ceva rapid și care să vă țină cu ochii lipiți de ecrane.

Never Have I Ever spune povestea lui Devi, o tânără indiano-americană foarte isteață și rebelă care se lovește de problemele specifice adolescenței. Cu un temperament aprig și o încăpățânare pe măsură, fata intră mai mereu în bucluc și găsește tot felul de scuze ciudate pentru a încerca să scape nepedepsită, nemaipunând la socoteală câte minciuni aparent nevinovate scoate pe gură pentru a părea cool în ochii altora. Totodată, deși vrea să fie mereu acolo pentru toată lumea, nu-i iese de fiecare dată, iar relația cu mama ei nu e chiar una dintre cele mai bune.

„- Roagă-te să intri la Princeton! Nu irosi rugăciunea pe prostii, ca pacea mondială!”

Ca o mică paranteză, mie mi s-a părut o persoană tare faină mama lui Devi. Are niște replici bune în general și pare super de gașcă. Chiar dacă fiica ei și nepoata Kamala ascund de ea anumite lucruri, Nalini știe și află mereu ce fac fetele sub acoperișul său.

Primul episod debutează cu o scenă în care Devi se roagă la zeii Indiei, sperând că astfel își va găsi un iubit, dorința ei cea mai mare. Este începutul celui de-al doilea an de liceu, iar adolescenta de 15 ani vrea să lase ultimul an din viața ei în urmă. La ultimul concert dat de orchestra Sherman Oaks, unde ea cânta la harpă, tatăl ei a făcut infarct și a murit. La scurt timp, din cauza șocului generat de pierderea suferită, picioarele lui Devi nu s-au mai mișcat și a trebuit să se folosească de un scaun cu rotile. Întâmplarea a făcut ca ea să-și revină și să meargă din nou, în timp ce încerca să se uite chiar după tipul pe care-l plăcea în secret – Paxton.

1

Odată întoarsă la liceu, tânăra speră că povestea aceasta a fost uitată, dar descoperă că lumea nu a uitat. Pune la cale un plan pentru a deveni mai populară în rândul colegilor și de a se remarca și altfel, nu doar prin evenimente tragice și pentru că e o tocilară, așa că împreună cu cele mai bune prietene ale sale, Eleanor și Fabiola, face primul pas spre scopul ei: găsirea unor iubiți și vestimentație cât mai sexi începând cu a doua zi de școală. Vrea să facă ceea ce nu a mai făcut niciodată, ceea ce ar face orice adolescent normal în mintea ei.

De când l-a văzut prima oară, gândul îi stă numai la Paxton, unul din cei mai buni înotători ai liceului. Deși își propune să iasă cu un alt coleg de clasă, face ea ce face și se trezește în fața crush-ului. Îi cere să facă sex cu ea și apoi vrea să dea înapoi atunci când acesta pare să nu spună nimic. Dar este surprinsă de faptul că el acceptă, cu acea condiție de a nu-și face iluzii mai departe. Săracul băiat nu știe însă ce-l așteaptă.

De cealaltă parte, se află rivalul ei încă din generală, Ben. Competiția dintre ei este acerbă și niciunul nu cedează în fața celuilalt, indiferent cu ce au de-a face. Dacă unul ia o notă mai mare decât altul, data viitoare e invers și o țin tot așa. Au ajuns să-și împartă grupurile de activități, în așa fel încât să nu se nimerească vreodată la același, deoarece știu ce adversar periculos este celălalt. Nu se pot abține în nicio clipă să nu facă mișto unul de altul și să râdă pe seama celuilalt. Cel puțin, până când ceva se schimbă și nu mai sunt în stare să țină pasul ca înainte.

2

Lucrurile din viața adolescentei încep să se complice atunci când își lasă prietenele și alte persoane să creadă că a făcut-o cu cel mai popular tip din liceu, iar, în cele din urmă, aceste minciuni se vor întoarce împotriva ei. Obsesia pentru Paxton o face să uite de fete și creează neînțelegeri între ea și cei dragi. În plus, durerea de a-și pierde tatăl este încă prezentă și, chiar dacă merge la terapeut pentru asta, pe ea o macină de fapt ideea că nimeni nu o înțelege, că mama ei n-o vrea și, bineînțeles, dacă Paxton ar putea-o vedea mai mult decât o amică. Cum spuneam, probleme de adolescent. :))

Mi-a plăcut mult ideea legată de jocul Niciodată nu am… în privința numelui serialului. Acesta se continuă cu cele al episoadelor, iar protagonista face întocmai. Câteva exemple în acest sens ar fi episodul 5 (…inițiat un război nuclear) sau episodul 8 (…enervat pe toată lumea). Câți dintre voi mai vor să pornească al treilea război mondial sau să enerveze pe toată lumea? Mâna sus! :))

Veți râde mult, vă veți da ochii peste cap, vă veți enerva de nenumărate ori și vă veți emoționa la unele faze. Veți dori s-o strângeți de gât pe Devi și să-i dați două perechi de palme (sau poate mai multe!), ca să-și revină atunci când e prea egoistă și se gândește doar la ea. Dar… fiți siguri că se merită!

Vizionare plăcută! ^^

3a

Autor:

O găsiți la andreea.ilie17@yahoo.com.

4 gânduri despre „Seriale | Never Have I Ever (sez. 1)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.