Publicat în Ce am citit/Wrap-up

Wrap-up #16 | septembrie 2019


lecturile întârziate ale lui septembrie.

***noi-inceputuri

Noi începuturi în Eclipse Bay (Eclipse Bay, #2) – Amanda Quick

5/5

„Noaptea trecută, acasă la Rafe și Hannah, el aflase adevărul cel groaznic. Ea nu era doar o fire artistică, ci o artistă adevărată.
Urmări mișcările abile, chibzuite, ale mâinii ei în timp ce lucra la desen. Se observa o grație suplă, controlată, în felul în care mânuia creionul, care îl fascina. O vrăjitoare care lucra la descântecele sale.”

Cu ajutorul unui program pe calculator, Lillian, sora mai mare a Hannei (protagonista primului volum), caută potriviri în relațiile oamenilor. Astfel că multe persoane cu influență, care nu au timp sau pur și simplu nu au noroc în propriile căutări, apelează la serviciile ei în scopul de a-i ajuta să-și găsească perechea. Printre clienți, se află și Gabriel „Gabe” Madison, fratele mai mare al lui Rafe, care îi va crea cele mai multe probleme și-i va pune bețe în roate, neîncrezător în șansa de reușită a programului minune.

Reprezentând ultimul ei client, Lillian se retrage din afacere, acasă în Eclipse Bay, pentru a se ocupa de pictură, dar nu se aștepta vreodată ca Gabe să revină și el, hotărât să nu cedeze până ce ea nu-i va găsi perechea. Odată intrați în mijlocul pericolului ce a încolțit în orașul natal, petrec din ce în ce mai mult timp împreună, nu doar pentru a descoperi ce se întâmplă, dar și pentru a vedea dacă ei doi ar putea face acea pereche pe care o caută amândoi.

Am adorat cuplul Lillian & Gabe ce stătea să se formeze! Ea iubește mult pictura și tot ceea ce ține de artă, așa că se hotărăște că e timpul să facă ceea ce o pasionează și nu ceea ce se așteaptă de la ea, iar el a muncit din greu pentru a arăta lumii că și un Madison poate avea capul pe umeri și poate reuși în viață, chiar și atunci când dragostea îi taie calea.

34832706._SY475_

O vară în Eclipse Bay (Eclipse Bay, #3) – Amanda Quick

5/5

„Octavia deja coborâse de pe scaunul din dreapta. Vântul zdravăn îi ridica părul vâlvoi, făcând ca fusta ei lungă să i se umfle în jurul picioarelor. Râse un pic și își ținu fusta cu mâna ca să nu se ridice până la coapse. Ochii îi străluceau, iar el avu impresia că ea savura forța nestăvilită a furtunii care se apropia. Poate că de acolo își extrăgea magia ei de zână. Părea logic.”

Ultimul volum al trilogiei îi are ca protagoniști pe fratele mai mare al lui Hannah și Lillian, Nick Harte, și pe tânăra exuberantă Octavia Brightwell, nepoata celei care a provocat discordie între familiile Harte și Madison cu ani în urmă. Un tablou este furat din galeria de artă a femeii și ea devine suspectul principal. Harte este hotărât să o ajute și să descopere adevăratul făptaș.

Nick revine în Eclipse Bay, împreună cu băiețelul lui de cinci ani, Carson, pentru o vacanță petrecută alături de surorile sale și de bunic. Clipa în care o vede pe Octavia pare să-i zdruncine viața din temelie, mai ales că bărbatul era cunoscut pentru legăturile de scurtă durată pe care le avea cu femeile după moartea soției care l-a înșelat. O altă problemă însă este faptul că Octavia are de gând să plece din orășel la sfârșitul verii, iar bărbatul nu vrea cu niciun chip să audă de așa ceva. Nu doar că Nick este atras de făptura roșcată ce a apărut în calea lui ca o zână, dar până și fiul lui a ajuns la fel de fascinat de ea ca și el. Oare legătura lor s-ar putea transforma într-una pe termen lung?

O lectură plină de mister și pericol la fel ca precedentele sale. Personajele se tachinează reciproc, devin geloase când altcineva intervine în peisaj și permit atracției ce i-a lovit să se dezvolte în ceva mai mult decât o clipă.

Azi-maine-si-pentru-totdeauna-de-Anne-K.-Joy-e1562082389494

Azi, mâine și pentru totdeauna (Promisiuni, #1) – Anne K. Joy

5/5

„Fiecare persoană este diferită. Distinctă și liberă să-și ia propriile decizii. Unora le este greu să înțeleagă. Cât despre mine, am încetat să caut modalități să mă înțeleg. Pur și simplu mă accept cu defectele și calitățile mele.”

Aparențele pot fi înșelătoare, iar Meredith și cu Dustin nu fac excepție de la regulă. Ea este o doamnă de companie pentru bărbații bogați, însă are principii și un set de reguli peste care nu trece niciodată, indiferent de ce crede lumea. El este un om de afaceri cu influență care se învinovățește pentru ceva ce crede că a făcut demult.

Întâmplarea face ca Meredith să fugă de un fost client direct în „brațele” lui Dustin Woods. Odată vorbele aruncate, promițând că va face orice pentru ca el să plece imediat de pe loc cu mașina, aceasta nu-și dă seama pe moment că a nimerit chiar în gura lupului. Bărbatul este foarte intrigat de persoana ei și nu are de gând să o lase să-i scape.

Mi-a plăcut mult povestea romantică pe care Anne a creat-o, iar personajele au fost mai mult decât mă așteptam. Legătura lor a început din disperare, s-a lovit de certuri, ironii și tachinări, când prea rece, când prea cald, orgolii mai presus de ei și totuși… dragostea a găsit o cale să se strecoare în viețile lor, chiar dacă ei poate că nu considerau că o merită.

selectia

Alegerea (Alegerea, #1) – Kiera Cass

5/5

“- Nu, nu îl aleg pe el sau pe tine. Mă aleg pe mine.”

„- Tu pentru ce lupți?
– Eu sunt aici din greșeală.
– Din greșeală?
– Da. Într-un fel. Ei bine, e o poveste lungă. Iar acum… sunt aici. Și nu mă lupt. Planul meu este să mă bucur de mâncare până când mă dați afară.”

Încă o serie pe care am bifat-o pe lista mea cu „necitite de o veșnicie”. Deocamdată am citit primele trei volume, deoarece urmăresc povestea Americii. Povestea fiicei sale (ultimele două cărți) o las pe altă dată.

America Singer provine dintr-o familie numeroasă și talentată, care locuiește în casta 5 (cea a artiștilor). În funcție de statutul social, locuitorii Illeei erau divizați în caste (prima aparținea familiei regale, iar ultima, a opta, era a celor mai săraci oameni). După ce frații mai mari au părăsit casa, unul căsătorindu-se și altul dorindu-și independența, America a rămas cea mai mare dintre frați, așa că era nevoită să muncească alături de părinții ei pentru a pune mâncare pe masă.

Astfel că atunci când se anunță înscrierile pentru Alegere, este forțată de împrejurări să participe, deși nu își dorește acest lucru și este sigură că nici nu va fi aleasă. Soarta are altceva însă pregătit pentru ea și se trezește fără să vrea în marea cursă, împreună cu alte 34 de fete. Chiar dacă nu a vrut la început să ajungă în acea situație, gândurile în această privință i se schimbă radical. Tot ce vrea acum este să stea cât mai mult în competiție, pentru a le trimite alor ei ajutorul necesar.

M-a cam enervat puțin nehotărârea Americii în acest concurs, inima ei fiind împărțită între Aspen și Maxon. Prima iubire pe care n-o putea uita, deși a rănit-o, dar și o posibilă nouă iubire în persoana prințului care nu era așa cum și-a imaginat ea. A continuat până spre finalul cărții să le dea speranțe celor doi pretendenți, în loc să pună capăt legăturii unuia dintre ei sau cel puțin să nu-i mai încurajeze pe amândoi, ci doar pe unul. În plus, încăpățânarea de care a dat dovadă de cele mai multe ori nu a pus-o mereu într-o lumină prea bună.

elita-alegerea-vol-2_1_fullsize

Elita (Alegerea, #2) – Kiera Cass

4/5

„– Nu vorbesc despre palat, Maxon. Nu-mi pasă câtuşi de puţin de hainele mele, de patul meu, ori, mă crezi sau nu, de mâncare. (…) E vorba de tine, am spus. Nu vreau să te părăsesc pe tine.”

Competiția este din ce în ce mai strânsă, iar din cele 35 de fete, mai rămân doar șase. Așa-zisa Elită. În acest volum, lupta pentru inima prințului provoacă și mai multe gelozii, îndoieli și antipatii în rândul lor. Pe lângă tensiunea generată de concurs, rebelii își continuă atentatele din jurul palatului, băgând frica în sufletele tuturor.

America este la fel de indecisă, egoistă și imatură, fiind încă prinsă între cei doi băieți la care ține. Sentimentele ei pentru Maxon încep să se dezvolte semnificativ, dar atunci când Aspen apare prin preajmă, emoțiile vechi ies și ele la iveală. Se comportă nedrept față de amândoi, rănindu-i în aceeași măsură, și cumva tot ea se consideră o victimă în acest joc al iubirii.

Speră că va rămâne până la final în Alegere, chiar dacă nu se simte deloc pregătită să conducă un popor. Până atunci însă e cale lungă, iar alegerile pe care le tot face nu sunt deloc în folosul ei, mai ales când însuși regele pare să-i pună bețe în roate. Nici Maxon nu o duce prea bine. Ne dezvăluie lucruri grave din trecutul său și are un comportament nedemn față de fetele rămase în competiție. Pe când Aspen, acesta pare băiatul perfect pe care te poți baza oricând.

small-3114-5b9951ea49c08

Autor:

O găsiți la andreea.ilie17@yahoo.com.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.