Publicat în About

Anul meu în cărți / 2019


Bună, dragi bookaholici! Ce mai faceți? Ce mai citiți? Sper că ați petrecut frumos săptămânile acestea și că v-ați bucurat de vacanțe/concedii la maximum. Vreau să vă urez și eu un „la mulți ani!”, un 2020 mai bun, mai liniștit și pe placul vostru! ❤

Am impresia că a trecut o veșnicie de la ultima postare, așa că astăzi mi-am propus să vă vorbesc despre cărțile citite anul trecut. Chiar îmi era dor să scriu și să interacționez cu voi. Acestea fiind spuse, vă invit să descoperiți anul meu 2019 în cărți! ^^

2.png

Amicul meu Goodreads îmi spune că am reușit să citesc 68 de cărți în 2019 din cele 50 pe care mi le-am propus la începutul anului, dar mie îmi place să-l contrazic și să-i spun că au fost de fapt 70. :))

De data aceasta, pe lângă domnul de mai sus, am încercat să țin evidența și într-un carnețel și să-mi notez fiecare titlu pe care l-am citit, indiferent dacă se află sau nu înscris pe site. Astfel pot urmări mai ușor ce am citit, atunci când nu am tot timpul la îndemână internetul. Anul acesta am de gând să continui la fel. Deci, dacă punem la socoteală cele două cărți lipsă, numărul de pagini ajunge undeva pe la 21,323.

2020-01-03_215440

Am avut cărți a căror note au variat de la 5 stele până la niciuna. Da, știu. Și eu mă minunez încă de ce nu renunț la titlurile a căror poveste se duce detașat sub 3 stele. Ce pot să spun? Fie am o răbdare de fier, fie îmi place să mă chinui singură. :))

Nu veți avea ura mea a fost cartea care a rămas fără notă, deoarece autorul nu a reușit să mă facă să mă strecor în poveste lângă ei și să empatizez mai mult cu drama reală ce i-a lovit.

Lecturile de o stea care mi-au mâncat neuronii (la propriu!) au fost Aventurile unei soții cuminți (Meredith Wild&Helen Hardt), Silver Dawn (Valerie Zayne) și Zâmbetul Joannei (Noelle Berry McCue/Peggy Webb). Poveștile lor mi s-au părut cam exagerate, iar personajele fără substanță. Urcăm frumos spre două steluțe, rolurile principale fiind luate de Aventurile unei fete de oraș (Meredith Wild / 2.5 steluțe) și Sonora Sundown (Janet Dailey).

a

Lecturile predominante au fost însă de 3, 4 și, respectiv, 5 stele. Fiind destul de multe, pe acestea nu le voi înșira pe toate. Lăsându-mă inspirată de Ana de la A drop of inspiration, am să numesc pentru fiecare lună din an a lui 2019 un titlu sau două care mi-au plăcut mult.

Ianuarieal nostru este cerul de Luke Allnutt / recenzie

FebruarieScrisori din insula Guernsey de Mary Ann Shaffer&Annie Barrows / părere
Fata cu toate darurile de M.R. Carey / recenzie

MartieRegatul viselor de Judith McNaught / recenzie
Echipajul de Marina Costa / recenzie

AprilieHanoracul tău de Cristina Oțel / recenzie

MaiSplendid de Julia Quinn / părere

IunieUrlet în tăcere de Marina Neagu / recenzie
Pribegii mărilor de Marina Costea / recenzie

IulieDUFF de Kody Keplinger / părere
P.S: Îmi placi de Kasie West / părere

AugustÎntoarcerea în Eclipse Bay de Amanda Quick

SeptembrieNoi începuturi în Eclipse Bay de Amanda Quick
Azi, mâine și pentru totdeauna de Anne K. Joy

OctombrieAleasa de Kiera Cass
Pe strada Dublin de Samantha Young

NoiembrieJocul de-a v-ați ascunselea de Em Madara / recenzie
Ecouri din Strada Scoția de Samantha Young

Decembrie Fetița care a salvat Crăciunul de Matt Haig

Această prezentare necesită JavaScript.

În 2020, mi-am setat Goodreads-ul la 60 de cărți, cu 10 mai multe decât anul trecut. Sper să fie un an bun în materie de lectură și să am parte numai de cărți bune. Însă cum am putea aprecia o carte bună, dacă nu citim și câteva mai puțin bune? :))

Spuneți-mi cum a fost anul vostru în cărți. Ce metode folosiți mai des pentru a menține evidența lecturilor citite și care sunt recomandările voastre de 5 stele? ^^

a

Autor:

O găsiți la andreea.ilie17@yahoo.com.

7 gânduri despre „Anul meu în cărți / 2019

  1. Ai vazut deja cum au fost lecturile mele din 2019. Stii parerea mea, daca pot sa ma fofilez de la o lectura care nu imi place, o fac fara mustrari de constiinta. 🙂 Foarte frumoase carti, pe unele dintre ele le-am citit si eu, iar altele ma tenteaza. Felicitari si un an nou cu sanatate si lecturi cat mai frumoase! ❤

    Apreciat de 2 persoane

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.