Publicat în Ce am citit/Wrap-up

Wrap-up #14 | iulie 2019


Știu că acest articol ar fi trebuit să vină de prin august, însă nu am avut deloc stare să scriu, iar inspirația mea abia a început să revină din vacanța mult prea lungă de care a avut parte. Și poate că asta nu e o scuză, dar alta mai bună nu am. Am simțit pur și simplu nevoia să iau o pauză, care s-a cam prelungit, din nefericire.

Pe la jumătatea primăverii, sper să încep să postez la fel de des ca înainte și să mă ocup cum trebuie de blog. Urmează o perioadă destul de agitată pentru mine și s-ar putea să nu fiu chiar atât de activă pe-aici. Totuși, o să încerc să nu lipsesc prea mult. ^^

Îmi-placi-de-Kasie-West.jpg

P.S. Îmi placi – Kasie West

5/5

„Fiecare dintre noi era în una dintre cele trei clase de chimie din anul nostru. Singurele care existau. Corespondentul meu misterios se afla în una dintre clasele lor. Unul dintre ei doi știa cu siguranță cine stătea pe locul meu. Tot ce trebuia să fac era să deschid gura, să întreb… și să distrug pentru totdeauna ora de chimie.”

Am văzut recenzia cărții pe blogul Anei (A drop of inspiration), așa că am lăsat baltă orice citeam în acele zile și m-am apucat de ea la scurt timp. Nu mă întrebați de ce, că nici eu nu știu. Pur și simplu, am vrut să o citesc. Pot doar să vă spun că nu este prima dată când citesc ceva imediat după ce vizitez blogul Anei. La fel mi s-a întâmplat și cu Dorința de Amanda Quick. Văzut la ea, apoi citit și plăcut foarte mult! Sigur vi s-a întâmplat și vouă. Sau nu?

Pentru Lily, chimia nu a fost niciodată o oră pe care să o agreeze. Lucrurile se vor schimba atunci când, din plictiseală, notează pe banca în care stă un vers dintr-un cântec preferat. La ora următoare se trezește că cineva i-a completat melodia cu un alt vers. Se pare că un alt coleg din liceu, care se simte la fel de chinuit la ora de chimie, are aceeași afinitate pentru muzica bună ca și ea.

Zilele trec, iar materia atât de neînțeleasă de ei devine una din orele pe care le așteaptă cu nerăbdare, săptămână de săptămână. Mesajele scrise pe bancă se transformă rapid în bilețele schimbate pe sub ea, iar Lily începe să pună cap la cap indiciile strânse. Este curioasă să afle cu cine se înțelege atât de bine în scris, de parcă s-ar cunoaște de-o viață.

O poveste frumoasă potrivită pentru orice vârstă. Schimbul amuzant și dulce de bilețele la care ești părtaș te face chiar și pe tine, ca cititor, să aștepți cu nerăbdare răspunsurile la mesajele lui Lily și să vrei să descoperi cine este misteriosul personaj din spatele lor.

10749407-GAWT.jpg

Zeița cu părul de aur – Kate Freiman

2/5

„Bărbatul care se afla în fața ei părea întruchiparea forțelor obscure a căror prezentă apăsătoare o simțea în jurul ei și nu știa dacă ușoara cută de la colțul gurii era semn de batjocură sau amuzament, dacă umbra din privirea lui era dispreț sau amenințare.”

Mă credeți sau nu, dar cu greu mi-am amintit despre ce a fost vorba în această carte. Așa cum am menționat și în leapșa de Halloween (aici), poveștile din această colecție a editurii Alcris abia de îmi mai rămân întipărite în memorie. Le citești și apoi le uiți imediat, deoarece nu au nimic ascuns între pagini care să te impresioneze măcar puțin.

După pierderea bunicii, Amy este convinsă că va moșteni o parte din bunurile acesteia și nu se grăbește deloc să-și găsească un loc de muncă după ce a avut grijă de bătrână în ultimii ani. Dar lucrurile iau o întorsătură urâtă, atunci când avocatul îi anunță pe membrii familiei că toată averea a fost risipită pe educația fetei. Ultima speranță la o viață mai bună rămâne în logodnicul ei. Doar că se năruie și aceasta la scurt timp. Bărbatul o părăsește, el căutând să se însoare cu o femeie bogată pentru a-și asigura viitorul, ceea ce Amy nu mai era.

Neavând unde să mai stea și fiind nevoită să înceapă o viață nouă, fata se decide s-o însoțească pe mătușa ei în Peru. Acolo va găsi mai mult decât un paradis al comorilor, va da peste cel mai arogant și încăpățânat bărbat pe care l-a cunoscut vreodată. Și totuși, el va însemna pentru ea mai mult de-atât.

duff-desemnata-uratica-si-dolofana-din-gasca-fetelor-produs_galerie_mare

DUFF | Desemnată Urâta și Dolofana din gașca Fetelor – Kody Keplinger

5/5

„- Ideea e următoarea: s-a dovedit științific că în fiecare grup de prieteni există o verigă slabă, o Duff. Iar gagicile răspund excelent în fața băieților care se înțeleg cu Duff-ul grupului.

– Mai nou toți imbecilii din lume trec drept oameni de știință, nu? Uite ce noutate!

– Nu fi răutăcioasă. Ce vreau eu să spun e că tipele – de genul amicelor tale – îi găsesc sexy pe tipii care se arată înțelegători și vor să socializeze cu Duff. […] Așa că, dă-mi și mie o mână de ajutor și prefă-te măcar că îți face plăcere conversația asta.”

Mi-a plăcut mult povestea Biancăi Piper, mai ales cinismul ei, replicile spirituale și schimbul de cuvinte, deseori amuzant, pe care-l făcea cu Wesley Rush, cel mai afemeiat și popular tip din liceu.

Deși este numită DUFF, în repetate rânduri, de către acesta, persoana pe care o urăște cel mai mult pe lumea asta, Bianca se trezește că-l sărută dintr-un impuls de moment, sărut pe care-l consimte și el. Dorind să uite pentru o vreme de situația grea de acasă, intră într-o așa-zisă relație cu Wesley, profitând unul de corpul celuilalt ori de câte ori simt nevoia.

Însă problemele sunt tot acolo și secretele se-adună unul câte unul. În fața prietenelor sale, pretinde că nu-l suportă deloc pe Wesley, dar de fapt ea își petrece timpul doar cu el, evitându-le pe fete. Pe măsură ce legătura celor doi evoluează, Bianca începe să-l placă tot mai mult pe partenerul ei de nebunii, emoții la care nu se aștepta atunci când a ales să intre-n horă. Iar, pe lângă toate astea, fosta mare iubire revine acasă de sărbători împreună cu logodnica, iar amintirile legate de modul în care acesta s-a jucat cu sentimentele ei se întorc odată cu ea.

Recomand lecturarea cărții înainte de a viziona filmul. Chiar dacă se învârt cumva în jurul aceleași idei, povestea diferă cu mult. Filmul a fost doar… drăguț.

3232.jpg

Aventurile unei fete din oraș (Misadventures, #1) – Meredith Wild

2.5/5

„Ce am făcut în trecut nu definește pentru totdeauna cine suntem.”

Sătulă de toată agitația din jurul ei, Madison se hotărăște să ia o pauză după divorțul recent încheiat, luându-și o vacanță binemeritată, undeva într-un loc liniștit, departe de civilizație. Nu peste mult timp, dorind să-și relaxeze trupul și mintea pe marginea unui lac aflat în pădurea din zonă, are parte de cel mai jenant moment din viața ei. Se trezește privită de singuraticul Luke, cel mai sexi mascul ce i-a apărut vreodată în cale.

Lectura a fost așa și-așa. Nu m-a dat pe spate povestea, dar nici nu m-a determinat să o las deoparte. A fost doar ceva ușor de citit care să mă relaxeze și să nu-mi dea prea multe bătăi de cap. Un lucru pe care l-am găsit cel mai deranjant a fost faptul că personajele săreau unul pe celălalt la nici cinci secunde de cum se întâlneau. Aș fi vrut ca legătura care s-a înfiripat între ei să nu fie chiar atât de grăbită și cei doi să petreacă și un altfel de timp împreună, nu doar zbenguieli prin orice loc se nimerea.

Perspectivele celor două personaje alternează între ele, astfel că descoperim ce este în mintea fiecăruia, însă emoțiile lipsesc din peisaj, atracția sexuală fiind cea care le domină gândurile din clipa în care s-au cunoscut. Toată acțiunea este previzibilă și nu există absolut nimic în carte care să te surprindă. Sunt câteva momente drăguțe și amuzante pe alocuri, dar doar atât.


Care au fost lecturile voastre din luna iulie?

small-3114-5b9951ea49c08

Autor:

O găsiți la andreea.ilie17@yahoo.com.

3 gânduri despre „Wrap-up #14 | iulie 2019

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.