Publicat în Recomandări

Recomandări de carte | Halloctober


Că tot e lună plină în noaptea asta și mai este și 13 octombrie, m-am gândit să vă recomand câteva lecturi potrivite pentru atmosfera ce plutește în jurul sărbătorii ce se apropie – Halloween. Nu sunt eu mare fană a genului horror și nu pot să afirm că am citit prea multe cărți din categoria asta la viața mea, însă două titluri tot pot să numesc pentru voi. Și, bineînțeles, nu se putea să nu intru puțin și în sfera mea preferată – genul fantasy.

trei_coroane_intunecate_01_-horz.jpg

Seria Trei Coroane Întunecate de Kendare Blake – recenzii vol. 1 + vol. 2

Știți deja cât de mult ador această serie și că Arsinoe este regina mea badass preferată, așa că dacă nu s-a ivit încă șansa de a le cunoaște pe întunecate, oare ce mai așteptați? Sigur o să găsiți voi de partea cui o să fiți. Poate o să le iubiți pe toate trei sau nu o să rezonați cu niciuna. Poate că pe alt personaj apropiat Reginelor o să-l adorați. Dacă nu citiți, n-o să știți de care parte a insulei o să vă aflați!

Lupta sângeroasă a tripletelor domnește de generații întregi și nimeni nu pare că a încercat vreodată să oprească acest eveniment ce marchează numeroase vieți, ori de câte ori Anul Ascensiunii e aproape. Fiecare dintre cele trei este educată și antrenată de mică să-și urască surorile și să le dorească moartea, chiar dacă fetele au crescut împreună în primii lor șase ani de viață. Părinții le părăsesc de cum se nasc și sunt fortați să le lase în grija insulei care vrea cu tot dinadinsul ca doar una să rămână Regină peste ea.

4_stephen_king_cimitirul_animalelor.jpg

Cimitirul animalelor de Stephen Kingrecenzie

O poveste potrivită pentru începătorii genului horror (așa ca mine), numai bună de citit la miezul nopții, sub cea mai pufoasă și călduroasă pătură a voastră, la lumina telefonului sau a unei lanterne. Cel puțin așa am făcut eu. Câteva nopți la rând am stat să citesc astfel și am mai și tresărit în timpul lecturii. Picase ceva de pe birou. Cartea am citit-o anul trecut și încă mă bântuie chestia asta, așa că de-atunci n-am mai citit nimic de autor. Cine știe ce mai mișcă prin casă!? Glumesc, bineînțeles. Încă îl am în vedere pe domnul King, dar nu prea curând. :))

Un doctor se mută împreună cu familia într-un nou orășel și descoperă că în spatele casei există o cărare ce duce spre un cimitir al animalelor. Iar, odată cu moartea motanului, află că acel cimitir face legătura cu un altul dătător de viață. Revenirea motanului printre ei, care aduce cu el un iz de moarte, îi dărâmă toate principiile în care credea. Deși avertizat să nu o facă, bărbatul cedează și apelează din nou la cimitirul „special”, atunci când fiul său sfârșește lovit de mașină. Speră că acesta îl va readuce la viață și pe copil. Dar oare cu ce preț?

1-576c1b9a48.jpg

Acluofobia de A.R. Deleanu

Întunericul nu este chiar cel mai bun prieten pe care ți l-ai putea dori, mai ales atunci când toate fricile tale se regăsesc în el și stau bine ascunse. Te pândește din orice colț, oriunde te-ai afla, și așteaptă cea mai mică greșeală de-a ta, pentru a te înhăța și a te face asemenea lui – o umbră.

Fiecare povestire începe banal, ca și cum nimic rău nu urmează să se întâmple, dar apoi te lovește fără nicio avertizare, îți aduce în fața ochilor scene apăsătoare, negre, peste care nu o să treci așa ușor. Personajele ajung să se piardă în propriile închipuiri și vise urâte, iar din victime, se trezesc că sunt proprii lor ucigași.

Coperta-Demoni-Laura_Nureldin-510x785-horz.jpg

Seria Demoni de Laura Nureldin

Nu se putea să nu avem și vrăjitoare prin zonă. A noastră nu se îmbracă ca atare, nici nu zboară cu mătura și nici nu face amestecuri dubioase pentru a te ferici cu cine știe ce poțiune fermecată. Însă este cea mai puternică pe linia ei maternă, are ca suflet pereche un demon, iar numele ei este Lisa Whelan.

Născută să stăpânească cele patru elemente ale naturii, tânăra va avea ceva de lucru până va reuși să le facă una cu ea. Pe lângă asta, un demon enervant îi mișună prin cap, citindu-i gândurile, și Răul își ia în primire menirea, zguduindu-i la propriu pământul de sub picioare. Unde mai pui faptul că secretele care-i însoțesc moștenirea sunt greu de ținut, mai ales când familia și prietenii au de suferit, iar tu ești nevoită să te împarți în toate colțurile lumii ca să o salvezi.

Coperta_Sinuciderea_Ielelor_Ana_Manescu-510x785.jpg

Sinuciderea ielelor de Ana Mănescurecenzie

Vrei să te bucuri de o nouă reinterpretare a basmelor ce ți-au marcat copilăria, de poveștile și obiceiurile populare care ți-au fost insuflate de bunici? Atunci ielele Anei sunt ceea ce ai nevoie.

Prințesele ei și domnițele la ananghie nu se mai sperie așa de ușor și nici nu așteaptă ca prinții sau cavalerii lor în armuri strălucitoare să le vină în ajutor. Sunt în stare să se salveze singure și să lupte cu Răul prin forțele proprii, indiferent de consecințe. Unele sunt suficient de curajoase, încât să riște să plece chiar cu dragonul cel mare și fioros, care le vor captive în turnul lor întunecat sau libere în înaltul cerului.


Care sunt recomandările voastre întunecate? ^^

giphy.gif

Autor:

O găsiți la andreea.ilie17@yahoo.com.

2 gânduri despre „Recomandări de carte | Halloctober

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.