Publicat în Tag-uri şi lepşe

BookTag Halloween: Monștrii literari


Sursa booktag-ului: La Biblioteca de Ailuz

Reguli!

  • Trebuie să etichetați 5 (cinci) persoane.
  • Cărțile nu trebuie să fie de groază, dar ar fi de preferat, deoarece sărbătorim Halloween-ul.
  • Este necesar să acordăm credit creatorilor acestui tag – Miscret (link) și Caronte (pe acesta nu l-am mai găsit).
  • Cel mai important lucru este să te distrezi și să fii creativ cu răspunsurile tale. Să încercăm să răspundem cu explicații pentru a ne cunoaște ceva mai mult cititorii.

******

2019-10-04_222907

1) Dracula: Libro que te absorbió hasta la sangre. Ese libro del que no te pudiste apartar hasta que terminaste de leerlo. // Cartea pe care nu ai putut să o lași din mână până nu ai terminat-o de citit.

Aleasa de Kiera Cass. După o perioadă în care am șomat, necitind mai nimic și neavând deloc inspirație pentru blog, seria Alegerea m-a ajutat să ies din pasa asta nașpa și să revin la lectură. Deja am terminat primele trei volume. Clar, e un semn bun!

2) Bruja de Blair: Libro intermitente. Ese libro que tomaste, dejaste y volviste a tomar en repetidas ocasiones hasta que al fin lo terminaste. // Cartea pe care ai luat-o, ai lăsat-o și te-ai întors din nou la ea, în mod repetat, până când ai terminat-o în cele din urmă.

Să nu plângi de Mary Kubica. Deși se citește ușor, datorită celor două perspective ce alternează între ele, capitolele fiind destul de scurte, am simțit că trebuie să iau pauze de la ea, când și când. Aș putea da vina pe zilele aglomerate din timpul săptămânii, însă dacă e să spun drept: dacă mă atrăgea mai mult, aș fi stat să citesc măcar o jumătate de oră în fiecare zi, oricât de târziu ar fi fost, pentru a avansa mai repede cu lectura. Dar am preferat să aștept weekend-ul și să pot să stau de ea, fără ca nimic să mă întrerupă.

3) Edward Cullen: Libro que prometía asustar. Un libro que creíste que te mataría de miedo y terminó por matarte de la risa. // Cartea care a promis că te va speria. O carte la care ai crezut că o să mori de frică și la care, în cele din urmă, ai murit de râs.

Cimitirul animalelor de Stephen King. Cartea nu m-a speriat așa de tare pe cât mi-aș fi dorit. Cu siguranță, autorul are cărți mult mai înfricoșătoare. De asemenea, nu am ajuns să râd la ea, pentru că nu prea ai cum să faci asta la o carte din genul horror. Prima parte a cărții decurge destul de normal, însă apoi atmosfera se schimbă, devine mai sumbră și în aer plutește acel sentiment că ceva foarte rău o să se întâmple în curând.

9bc9168672cc0c7cf7ea3424014efb6b-horz.jpg

4) Frakenstein: Libro pesado y rígido. Un libro con trama o narración tan lenta que tardaste mucho, muchísimo en leerlo. // O carte grea și rigidă. O carte cu un complot sau o narațiune atât de lentă, încât ți-a trebuit mult timp să o citești.

Alias Grace de Margaret Atwood. Mi-a plăcut povestea, însă mi-a luat foarte mult timp să o termin.

5) Hombre Lobo: Libro salvaje. Ese libro que sacó tu lado más salvaje. // Carte sălbatică. Cartea care a scos la iveală partea ta mai sălbatică.

Nu cred că am avut parte de o astfel de lectură. Au fost unele care m-au enervat la culme, dar nu au scos acea parte sălbatică din mine, încât să vreau să fac ceva necugetat. 🙈

6) Casper: Libro ligero. Un libro tan ligero que apenas y lo notaste. También puede ser ese libro que no recordabas haber leído nunca. // Carte ușoară. O carte atât de ușoară, încât abia ai observat-o. Poate fi și acea carte pe care nu ți-o vei aminti niciodată.

Zeița cu părul de aur de Kate Freiman. Majoritatea cărților publicate în colecția El&Ea a editurii Alcris sunt atât de ușurele, încât abia de îți mai amintești ceva din poveștile lor. Nu impresionează cu absolut nimic.

7) Cthulhu: El dios de los libros. Ese libro de terror tan arque-típico que no puedes vivir mientras no esté en tu biblioteca. // Zeul cărților. Cartea aceea de groază atât de antică, încât nu poți trăi, cât timp nu se află în biblioteca ta.

Nu prea am gustat acest gen literar înainte, de-abia de ceva timp mă interesează încât să-l abordez. Aș vrea în bibliotecă It și Frumoasele adormite ale lui King.

2e59233d9e3c77777c321085427f252f-horz.jpg

8) Pennywise: Traumas de la infancia. El primer libro que te quitó el sueño (por cualquier motivo). // Traume din copilarie. Prima carte care ți-a luat somnul (din orice motiv).

Nu citeam așa mult în copilărie și nopțile nu le petreceam astfel. Abia în generală m-am lipit de biblioteca școlii și am început să citesc cu adevărat. Aveam o carte cu povești nemuritoare primită prin clasa a treia sau a patra, de Crăciun, pe care o adoram. În fiecare seară, înainte să adorm, citeam câte o poveste din ea și îmi plăceau tare mult. Nu aș știi să numesc acea carte, deoarece nu o mai am.

9) La Momia: Tu libro embalsamado. Ese libro tan viejo, tan leído, quizás heredado de tu familia, que se está cayendo a pedazos, pero sigue en pie. // Cartea ta îmbălsămată. Cartea aceea atât de veche, atât de citită, poate moștenită de la familia ta, încât se destramă, dar rămâne în picioare.

Nicio carte pe care o am nu e atât de uzată, încât să se destrame, chiar dacă sunt provenite și din biblioteca mamei.

2019-10-04_222921.png

10) King Kong: Libro grande y pesado. Ese libro que te quebró la espalda a donde sea que lo llevabas. // Carte mare și grea. Cartea aceea care ți-a rupt spatele oriunde ai luat-o.

Nu mă duc nicăieri cu lecturi atât de grele. Poate doar dacă punem la socoteală vizitele mele la târgurile de cărți și la prietenii bookaholici, atunci da, chiar îmi rup spatele în momentele de după. :))

11) Zombie: Huele a podrido. El libro que pensaste que iba a „apestar” y terminó impactándote. // Miroase a putrezit. Cartea despre care ai crezut că va mirosi urât și a sfârșit prin a te impresiona.

Clipa de Douglas Kennedy. Chiar dacă acum câțiva ani nu eram mare fană a romanelor ce puneau accent pe istorie şi care tratau aspectele socio-politice, acest roman a reușit să-mi dărâme puțin din bariere impuse pe-atunci și să mă atragă în lumea lui.

12) Alien: Libro NO identificado. Ese libro que, pese a prestarle atención, no le encontraste ni pies ni cabeza y sospechas que no es de este planeta. // Carte neidentificată. Cartea respectivă căreia, în ciuda faptului că i-ai acordat atenție, nu i-ai găsit nici picioare, nici cap, și bănuiești că nu este de pe această planetă.

Lacrimi de îngeri. Dincolo de viață de Ioana Dumitrăchescu. Detalii aici.

13) Cerbero: Un libro intimidante. Ese libro al que no quieres ni siquiera acercarte. No vaya a ser que te muerda. // O carte intimidantă. Acea carte de care nici nu vrei să te apropii. Nu te va mușca.

O serie mai degrabă. Și iar mă repet. Urzeala tronurilor de George R.R. Martin.


Îi voi nominaliza mai departe pe Ana, Cuvinte vrăjiteGhandaMarius și Nicole. Dacă sunt și alți doritori, vă poftesc să o preluați, cu mențiunea de a spune de unde ați luat-o. Iar cei care nu au un blog, vă aștept comentariile la această postare. ^^

Sursa pozelor: pinterest

597b46c02030ab864b2f8a858ef34a97.jpg

Autor:

O găsiți la andreea.ilie17@yahoo.com.

9 gânduri despre „BookTag Halloween: Monștrii literari

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.