Cine sunt eu?
O studentă care zâmbește de câte ori scrie, citește sau încropește o rețetă nouă.
Îmi place să scriu și să concretizez toate gândurile care umblă hai hui prin mintea mea, să citesc în nopțile de vară și să prepar rețete dulci, dar sănătoase.
Dacă nu-mi petrec timpul printre litere și ingredientele unei prăjituri, mă găsești lângă oamenii care mă fac fericită. Și lângă toți cățelușii mei.
– sursa
1) Bună, Cristina. Spune-mi, te rog, trei lucruri pe care le faci des și la care nu ai putea renunța.
Doar trei lucruri? Greu, tare greu. Hmm, faptul că beau multă cafea se încadrează în ceea ce-mi ceri? Sper că da, deoarece beau extrem de multă cafea, dar nici nu vreau să renunț. Îmi place să fotografiez, în ultima vreme am avut norocul să fotografiez multe apusuri și n-aș vrea să mă opresc prea curând. Un alt lucru la care nu aș vrea să renunț este scrisul. Cred că este de la sine înțeles. Câteodată nu am timp să scriu. Aproape deloc. Dar mă asigur că păstrez toate ideile, că le notez undeva, și știu că, la un moment dat, o să vină și rândul lor.
2) Pasiunea pentru scris a fost dintotdeauna sau ai descoperit-o fără să vrei?
Cred că am mai spus asta, însă întodeauna mi-au plăcut literele. Și, da, mă refer la litere în sine. Litere și cuvinte, și povești, și informații, și tot ceea ce îți oferă ele. Mă mai jucam și eu cu ele când eram mică, scriam mărunțișuri, cum probabil facem mulți, dar nu am avut niciodată în minte ideea de a fi scriitoare. În timp, am realizat că scrisul îmi face bine și că trebuie să așez undeva toate acele idei din capul meu.
3) Care este povestea din spatele cărții „Hanoracul tău”?
O conversație foarte lungă despre anxietate și self-harm. Prietena mea spune, de foarte multe ori, că am greșit facultatea și că era mult mai bine să studiez psihologia. 😊
4) Vom avea parte de o duologie sau vor fi mai multe volume?
Doar două volume.
5) Ce ne așteaptă în partea a doua a poveștii? Va prinde Anastasia mai mult curaj? Va lupta Mihail pentru prietenia lor în continuare?
Ha! Vrei să mă tragi de limbă! Ți-aș spune, dar îmi e tare teamă că dacă încep să povestesc… nu mă mai opresc și dau prea mult din casă. Dar îmi place să cred că, cei care l-au cunoscut deja pe Mihail, știu că e încăpățânat și prea bun pentru propriul lui bine ca să renunțe așa ușor.
Cât despre ce vă așteaptă… Hmmm. Vă rog, pregătiți câteva pachete de șervețele.
6) Te regăsești în personajele pe care le creezi? În care dintre ele?
În unele personaje am lăsat mai multe bucăți din mine, în altele mai puține. În Mihail am pus idei, frustrări, tristețe, furie, discernământ, subiectivism, obiectivism și… vai, o grămadă de lucruri. Mihail suferă, ca mine, de altfel, de sindromul Salvatorului. Atât el, cât și eu, am avut ceva de învățat în timp ce scriam această poveste. Ce-am avut de spus, am spus, într-un fel sau altul, prin el.
7) De care dintre cărțile tale te simți mai apropiată?
Hanoracul tău.
8) O carte pe care o recomanzi oricând și oriunde?
Demian de Herman Hesse.
9) Ai putea împărtăși cu noi câteva rânduri din ceea ce scrii acum?
Ah!!! Iar mă tragi de limbă! Andreea, iartă-mă, dar momentan o să păstrez totul doar pentru mine.
10) Ultima rețetă pe care ai încercat-o și pe care ne-o poți oferi și nouă?
În ultima vreme, am mâncat doar cartofi dulci, carne, avocado, rondele de orez cu unt de arahide și banană, iar alea în pauzele mici pe care le am și alergatul prin oraș. Da, umblu cu faimoasele caserole de mâncare după mine. Nici măcar pe Instagram nu am mai postat poze cu mâncare, pentru că nu am timp. Dar un smoothie de banane, lapte de cocos și capșuni se pune la socoteală? 😊 Nu e cine știe ce rețetă, dar garantez că este foarte bun.
11) Mulțumesc pentru că ai acceptat invitația de a răspunde la interviu. Îți doresc succes și inspirație! Câteva cuvinte pentru cititorii blogului?
Și eu îți mulțumesc mult de tot!
Cât despre cititorii tăi… A little kindness goes a long way. Cred că asta o să vă arate și Mihail în roman și poate, cine știe, vă învață că uneori trebuie să facem ochii mari și să îi vedem pe cei din jur. Și dacă putem ajuta, ar fi bine să o facem.
Cărțile sale le găsiți aici și în librăriile online partenere (Elefant, Libris etc).
Recenzie Hanoracul tău, vol 1.
Pozele aparțin autoarei.