Publicat în Ce am citit/Wrap-up

Wrap-up #11 | aprilie 2019


cara-elliott-tentatiafructuluioprit-2-638.jpg

Tentația fructului oprit (Lords of Midnight #1) – Cara Elliot

5/5

Tânăra Alexa Hendrie își dorește o viață liniștită, o familie frumoasă și pe cineva care să o iubească așa cum este. Totuși, sufletul ei tânjește după o scânteie, o aventură ieșită din tipare care să nu-i amenințe independența de care se bucură. „Ai grijă ce îți dorești, că s-ar putea să se întâmple” nu mai par doar vorbe aruncate în vânt atunci când, nevoită să plece după fratele ei nesăbuit, se trezește față-n față cu Lupul chiar în vizuina acestuia.

Și ce mai lup! Sărutul pătimaș pe care îl primește de la bărbat o zăpăcește total și o lasă să spere la ceva ce nu va avea vreodată. Crai pasional, unul dintre cei trei Cerberi rebeli ai societății și proprietar al Vizuinii, bordel și tripou totodată, conte de Killingsworth, Connor Linsley întruchipează tentația fructului oprit pentru care și-ar risca propria virtute doar pentru a mai gusta o dată din el. Sentiment reciproc și din partea Lupului care încearcă să nu cedeze în fața ei.

Dar destinul nu e de partea lui atunci când, strâmtorat de bani, îi cedează lui Griff, un alt cerber și prietenul său, jumătate din Vizuină până când avea s-o răscumpere. Într-o seară, Alexa și verișorul ei participă la o petrecere a domnilor, iar fata se costumează într-un tânăr străin venit de la școală. Cu mintea ageră și entuziasmată de ce va urma, Alexa se aruncă direct în gura Lupului (sau să fie oare invers?), câștigând la cărți jumătatea de Viziună de la Gryff. De aici, lucrurile se complică și amândoi vor ajunge parteneri, că vor sau nu, de afaceri și… de plăceri.

Este prima carte a acestei autoare pe care am citit-o și mi-a plăcut atât de mult, încât am dat gata foarte repede și celelalte două volume ale trilogiei. Povestea se parcurge ușor și nu există șansa să te plictisești vreo clipă, aspect pe care l-am remarcat și în poveștile care i-au urmat. Autoarea te cucerește pur și simplu prin stilul ei plin de umor și foarte spiritual!

39309233.jpg

Tentația păcatului (Lords of Midnight #2) – Cara Elliot

5/5

Tentația păcatului îi are în prim plan pe Griffin Dwight, marchizul de Haddan, și văduva Lady Eliza Brentford, două personaje absolut delicioase. De la încă o soră care aleargă după fratele ei risipitor prin bordeluri, se ajunge la o primă întâlnire a protagoniștilor în renumita Viziună, condusă acum de prietena Cerberilor, Sara, după ce Connor s-a retras cu soția sa la țară. Evenimentul nu este trecut cu vederea de nici unul dintre cei doi, atracția iscând deja primele scântei. Discuția se învârte în jurul artei și al florilor, al limbajului secret pe care îl au acestea, ceea ce trezește un interes apreciativ de ambele părți.

A doua întâlnire este mult mai amuzantă decât prima! Se petrece câteva luni mai târziu, acasă la tânără, iar amândoi se găsesc suspendați într-un copac, încercând să-l salveze pe pisoiul neastâmpărat al Elizei. Deși, în aparență, motivul șederii lui Griffin în casa familiei acesteia era să piardă vremea cu fratele ei și amicii lui idioți, adevărul era că bărbatul dorea să se inspire pentru ultimul text din cartea sa legată de arhitectura grădinilor de pe domeniul lor, și, totodată, să o revadă pe ea.

Vor descoperi repede că au multe pasiuni comune, printre care florile și arta, prima discuție de care s-au și lovit. Pe măsură ce petrec din ce în ce mai mult timp împreună, salvând feline și fiind „încătușați” unul de altul, pare că nu pot sta prea mult fără prezența și replicile spirituale ale celuilalt. Însă fericirea lor se prăbușește atunci când un pretendent la mâna Elizei, prieten de-al fratelui ei, intervine între cei doi și secretele încep să iasă unul câte unul.

tentatii-periculoase.png

Tentații periculoase (Lords of Midnight #3) – Cara Elliot

5/5

Acest ultim volum m-a făcut să râd cel mai mult dintre toate. Cerberul Cameron Daggett este o enigmă pentru toată lumea. Nimeni nu-i cunoaște trecutul, nici măcar prietenii săi care au încercat să-l mai descoasă din când în când. Asta până facem cunoștință cu Sophie Lawrence, o prietenă din copilăria și adolescența lui Cam, doi îndrăgostiți ale căror drumuri s-au îndepărtat pentru o vreme.

Dacă în celelalte două tentații, Cameron era cel care râdea de fiecare dată pe seama prietenilor lui care au avut de pătimit din ziua în care și-au întâlnit soțiile, acum este rândul acestuia să suporte glumele nesărate despre iubire. S-a întors roata și nu mai are cum să dea înapoi. Nici prima întâlnire a lui Cam cu Sophie nu schimbă locația, tot Vizuina Lupului aducându-i împreună. Doar că bărbatul este singurul care o recunoaște, pe când Sophie vede doar ce vrea acesta ca ea să vadă, un pirat extrem de atrăgător și care emană pericol din toți porii.

Deși este hotărât să se țină la distanță de dulcea lui Sophie, ideea că aceasta ar putea fi în pericol îl determină s-o ajute, chiar dacă în trecut i-a frânt inima. Încă o mai iubește, chiar dacă se tot minte singur că nu-l mai leagă nimic de ea. Astfel că amândoi fac front comun pentru a scăpa de șantajul care-i amenință familia tinerei, dar nu iau în considerare că acea iubire pură ce i-a legat în adolescență, s-a maturizat odată cu ei și acum vrea o nouă șansă.

11229059-horz

Aleea întunericului + Banchetul nebunilor (Vampirii din Morganville #3, 4) – Rachel Caine

4/5 + 4.5/5

Cu fiecare volum, seria aceasta mi se pare din ce în ce mai bună și mai fascinantă. Adrenalina, pericolul și suspansul sunt prezente la fiecare pas nesigur sau plin de încredere pe care-l fac protagoniștii noștri, iar paginile zboară una după alta, de parcă ai fi într-o cursă contraconometru și abia aștepți să ajungi la final pentru a vedea ce se întâmplă cu ei. Personajele nu stau nicio clipă în loc, nu când viețile le sunt mai mereu amenințate și sunt nevoite și provocate să riposteze înapoi, fie că vor sau nu.

Evenimentele trecute (vol. 2) au fost destul de dureroase pentru cei patru colocatari, lăsându-se cu sacrificii și compromisuri. Ucis pentru a doua oară, Michael Glass s-a transformat dintr-o „ciudățenie” de fantomă în vampir, moment care i-a marcat semnificativ pe prietenii săi. Un alt eveniment de netrecut cu vederea a fost și încă este alianța dintre Amelie și Claire pentru protecție, ceea ce a generat reacții neașteptate de ambele părți.

În a treia carte, lucrurile par să se fi liniștit în micul oraș condus de vampiri, însă aparențele sunt mult prea înșelătoare atunci când vine vorba de Morganville. Apariția unor cadavre prin preajma casei este cireașa de pe tort, iar fratele Evei, Jason, le dă târcoale, devenind principalul lor suspect al crimelor, deși nu au dovezi. Odată cu noul statut, Amelie a mutat-o pe Claire la cursuri mai avansate și practic a obligat-o să-l ajute pe Mirnin, un vampir bătrân pasionat de știință și alchimie, care a început să o ia pe câmpii și să-și piardă controlul de ceva ani.

Cartea a patra îi aduce laolaltă pe părinții lui Claire în oraș, mutați definitiv aici, și pe domnul Bishop, cel mai bătrân vampir și, totodată, tatăl Ameliei. Deși este bucuroasă să-i aibă aproape de ea, acum este nevoită să se îngrijoreze și pentru ai ei, sperând să-i țină la distanță de descoperirea adevărului. Dar nu reușește mare lucru și asta din cauza prezenței vampirului care a sosit odată cu ei. Cu toții se simt amenințați de acesta și nu vor să-i ofere nicio ocazie de a riposta, cunoscându-i-se mult prea bine reputația.

hanoracul-tau-wb.jpg

Hanoracul tău (Hanoracul tău #1) – Cristina Oțel

5/5

Recenzie.

Deși Felinare stinse staționează de multă vreme în biblioteca mea, de-abia zilele acestea am făcut, pentru prima dată, cunoștință cu stilul profund al Cristinei. Îmi pare rău că nu am făcut-o mai devreme, deoarece tânăra autoare scrie frumos, leagă armonios frazele între ele și povestea vine de la sine, natural, fără să fie deloc forțată. Te face părtaș la situațiile dramatice ale adolescenților, situații pe care și le complică de multe ori și singuri, alegând conștient să se piardă într-o viață pe care nu o vor, în loc să lupte pentru cea pe care și-o doresc. Aceștia preferă să ascundă faptul că au nevoie de ajutor, nesuportând ideea că ar putea fi priviți ciudat și batjocoriți de către ceilalți, dacă își vor arăta slăbiciunile și temerile în fața lor.

Mihail își petrece timpul fiind indiferent la ceea ce se întâmplă în jurul lui. Acționează doar atunci când situația nu mai poate fi controlată și se materializează ca apărătorul oricui are nevoie. Chiar și al ei. Anastasia își caută propriul refugiu în tăcerea autoimpusă de circumstanțele nefavorabile în care trăiește acasă. Nu lasă pe nimeni să se apropie de ea. Până la el.


Care au fost lecturile voastre din aprilie?

small-3114-5b9951ea49c08

Autor:

O găsiți la andreea.ilie17@yahoo.com.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.