Publicat în Recenzii

Regatul viselor (Westmoreland Saga #1) de Judith McNaught


34681234.jpg

Descriere

În acest îndrăgit roman clasic, unul dintre cele mai bune care s-au scris vreodată, două suflete mândre se încleștează într-o furtunoasă bătălie a voințelor.

Răpită de la școala mănăstirii, frumoasa și încăpățânata Jennifer Merrick nu capitulează ușor în fața lui Royce Westmoreland, duce de Claymore. Supranumit Lupul doar numele lui reușește să stârnească teroarea în inimile dușmanilor. Dar pe mândra Jennifer nu o impreioneaza aprigul războinic englez care o ține captivă, acest singuratic frumos care o tratează de sus, cu aroganța lui sfruntată. Curajoasă, îi sfidează voința… până în seara în care o va cuprinde în îmbrățișarea lui puternică trezind în ea o irezistibilă foame. Și brusc, Jennifer se trezește atrasă într-o încurcată pânză de păianjen… o capcană seducătoare, periculoasă, de mândrie, pasiune, loialitate și dragoste copleșitoare.

Gândurile mele

Răpită din sălașul sfânt la care a fost izgonită de către tatăl ei, pentru că a refuzat căsătoria și, implicit, alianța totală cu unul dintre clanurile vecine, Jennifer „Jenny” Merrick se trezește față-n față cu Royce Westmoreland, ducele de Claymore, poreclit și Lupul Negru, unul dintre oamenii de vază ai Regelui Henric. Prea mândră și încăpățânată ca să rămână alături de arogantul bărbat, tânăra face tot ce poate pentru a scăpa din mâinile acestuia împreună cu sora sa. Crezând că tatăl lor avea să le salveze, Jenny cade în propria capcană a naivității, atunci când părintele nu dă semne că ar veni după ele.

Prima evadare a surorilor aproape că reușește, însă fetele nu ajung prea departe, chiar dacă au avut, pentru câteva ore, timpul de partea lor. Situația este de așa natură amuzantă pentru că două puștoaice, care nu aveau mai mult de optsprezece ani, au dovedit o oaste de soldați înfricoșători și periculoși și pe al lor conducător în stil mare. Din nefericire, nu s termină prea bine evadarea, tinerele întorcându-se înapoi în captivitate și armăsarul lui Royce găsindu-și sfârșitul în schimbul salvării lui Jenny dintr-o prăpastie, spre disperarea fetei.

„— Și cu toate că până acum nimic altceva nu a fost normal în căsătoria noastră, aș vrea să-ți cer o favoare…
Jenny aproape că nu-și recunoscu șoapta gâfâită care devenise propria ei voce.
— Ce… favoare?
Royce întinse mâna, trasând cu vârful degetelor curba obrazului ei aprins.
— Doar în seara asta, am putea lăsa deoparte toate diferendele dintre noi și să ne comportăm ca un cuplu proaspăt căsătorit la o petrecere normală de nuntă?”

Curând, Jenny simte că începe să se îndrăgostească de Lupul Negru și pare că sentimentele îi sunt întoarse. Știe că al ei comportament nu este unul chiar demn de o lady și că poate scoate din minți pe oricine care se dovedește la fel de impulsiv ca ea, așa că nu poate să nu fie uimită de atitudinea lui în privința ei. Se aștepta ca acesta să o tortureze în cele mai groaznice moduri, pe măsura legendei ce-l urmărea în bătălii, însă s-a lovit de un bărbat onorabil care a încercat să-i facă momentele petrecute acolo cât mai plăcute.

Totuși, fratele ei William și oamenii tatălui său intervin atunci când îi este lumea mai dragă. Furios că a fost păcălit pentru a doua oară de către roșcată, deși acum ea chiar nu avea nicio vină, Royce are de gând să se răzbune pentru toate necazurile pricinuite din cauza ei. Însă lucrurile se complică și mai mult, atunci când regele englez și regele scoțian își bagă nasurile în viața protagoniștilor, obligându-i să se căsătorească.

„— De ce oare, șopti Royce uitându-se în ochii ei înnebunitori, de câte ori capitulezi de bună voie, ca acum, mă faci să mă simt ca un rege cuceritor? Iar când te cuceresc împotriva voinței tale, mă faci să mă simt ca un cerșetor învins?”

Mi-au plăcut mult personajele create de autoare, în special Jenny, Royce și mătușa fetei care este ca un ghimpe în coaste pentru oricine are de-a face cu ea. Dar, chiar și așa, nu ai cum să n-o îndrăgești pe bătrânică. Este o scumpă la casa, pardon, castelul omului.

Cuplul Jenny-Royce este unul care atrage atenția celor din jur fără să depună prea mult efort. Contrastul dintre ei rivalizează puternic cu asemănările ce-i definesc. Amândoi au o voință de fier și nu renunță așa ușor atunci când luptă pentru ceea ce își doresc, indiferent de consecințele ce vin din urmă. Încăpățânați ca un catâr și mândri până-n măduva oaselor, au parte de niște ciocniri cu scântei ori de câte ori se află unul în preajma celuilalt și nu poți să nu aștepți cu sufletul la gură care va fi deznodământul: un sărut furat sau o tăcere tensionată, o îmbrățișare pasională sau o sfidare în fața tuturor.

„Royce stătea nu foarte departe de ea, discutând cu un grup de bărbați și femei, cu o cupă în mână, râzând la ceva ce spusese unul dintre ei. O izbi revelația ca nu îl văzuse niciodată astfel – râzând și relaxat, stăpânul castelului. În seara aceasta nu semăna cu prădătorul care era considerat a fi; arăta ca un nobil puternic și încă unul periculos de arătos își spuse Jenny cu un ușor fior de mândrie.”

Un historical romance complex, presărat cu un umor delicios și aventură, scris într-o manieră care fascinează în cel mai mic detaliu. Mândria și încăpățânarea eroinei le egalează cu desăvârșire pe cele ale personajului masculin, spre încântarea mea, și m-am bucurat din plin de înfruntările lor spumoase. Tachinări ce-ți provoacă inevitabil zâmbete și te înduioșează sau vorbe grele aruncate unul în altul, toate m-au întărâtat să rămân cu ochii lipiți de carte până la final.

Nota mea: 5/5

nota 5

langit-merah.regular

Autor:

O găsiți la andreea.ilie17@yahoo.com.

3 gânduri despre „Regatul viselor (Westmoreland Saga #1) de Judith McNaught

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.