Publicat în Recomandări, Top-uri

Top 5 | Cărți care m-au impresionat în ultima vreme


În articolul de astăzi, m-am gândit să vă prezint cinci cărți pe care le-am citit sau recitit anul acesta, cărți care m-au impresionat (unele până la lacrimi) și care m-au învățat câte ceva datorită relațiilor diferite și frumoase ce se pot naște între oameni.

whitebackground.jpg

1. Scrisori din insula Guernsey – Mary Ann Shaffer & Annie Barrows

„Citeam cărți, discutam despre cărți, ne certam din cauza cărților și țineam din ce în ce mai mult unii la alții.”

O lectură care m-a emoționat profund prin prisma episoadelor petrecute pe fundalul războiului anilor 40′. În ciuda ororilor, a nemților care și-au așezat baza pe insulă și a regulilor necruțătoare impuse, câțiva localnici de pe Guernsey au reușit să găsească un mod plăcut de a-și petrece timpul și de a lega prietenii frumoase, sărind unul în ajutorul celuilalt chiar cu riscul propriei vieți. Iar totul a plecat de la un purcel fript, ferit de ochii indiscreți, ce a condus la crearea unui club de carte asezonat cu plăcintă din coji de cartofi și oameni buni la suflet.

2. al nostru este cerul – Luke Allnutt (recenzie)

“Nu uiți niciodată, se spune. Nu uiți. Moliciunea degetelor lor mici, zâmbetul dulce și dezarmant, râsul pe care îl auzi prin cameră dintr-o dată atunci când te apuci de curățenie ca să scapi de depresie. Nu uiți niciodată.”

Cartea spune o poveste care îți aduce instant lacrimi în ochi. Te face să te simți neputincios la problemele ce nu și-au găsit încă rezolvare în lume și să te întrebi de ce ai fi în stare pentru fericirea și siguranța propriei familii, cu riscul de a o întoarce împotriva ta. Un tată disperat luptă pentru fiul pe care-l iubește atât de mult și se înstrăinează de toți, pentru a-l putea salva de soarta necruțătoare care i-a fost aruncată în cale.

3. Aleea cu licurici – Kristin Hannah (recenzie)

„Asta era special la cei mai buni prieteni. La fel ca în cazul surorilor și al mamelor, puteau să te calce pe nervi, să te facă să plângi și să-ți frângă inima, dar în final, în caz de forță majoră, îți erau alături, făcându-te să râzi chiar și în cele mai grele momente.”

Aleea cu licurici este despre prietenia cu suișuri și coborâșuri a două femei, de-a lungul a peste treizeci de ani, femei care au avut și au grijă una de cealaltă din clipa în care s-au cunoscut. A fost o lectură care m-a impresionat, care m-a făcut să empatizez cu personajele și cu ceea ce li se întâmpla, astfel că m-am trezit plângând pentru o prietenie ce poate că ar fi avut un alt final, dacă lucrurile s-ar fi petrecut altcumva.

4. Mândrie și prejudecată – Jane Austen

„Orgoliul și mândria sunt lucruri diferite, deși adesea cuvintele sunt folosite ca sinonime. […] Mândria e legată mai mult de părerea noastră despre noi înșine, orgoliul – de ceea ce ne-ar plăcea să gândească alții despre noi. ”

O poveste frumoasă, plină de spirit, care îi are în prim plan pe tânăra Elizabeth „Lizzy” Bennet și pe arogantul Mr. Darcy, două personaje contrastante și totuși atât de asemănătoare. Unul se lasă păcălit de prejudecățile celor din jur, ceea ce nu-i stă în fire, iar celălalt este prea mândru, pare că nimeni nu e destul de bun pentru a se ridica la același nivel cu el. Însă aparențele pot fi înșelătoare de cele mai multe ori, iar ei vor fi nevoiți să lase armele deoparte pentru a afla cât e adevăr și cât e minciună.

5. Bad Romance – Heather Demetrios (recenzie)

“Nu o știu acum, dar asta va fi una dintre cele mai fericite amintiri ale noastre. E de dinainte de țipete și lacrimi, înainte de vină și de tăcerile apăsătoare. Dinainte să îmi doresc să nu fi fost eu fata pe care o sărutai la petrecere.” 

Mi-a plăcut mult prietenia strânsă dintre Grace, Natalie și Lys. Legătura lor puternică a ajutat-o pe Grace să se mențină la suprafață, chiar și atunci când era prea pierdută în mrejele lui Gavin. Faptul că cele două nu au părăsit-o la greu, când ea petrecea mai mult timp cu iubitul și pe ele le lăsa baltă, i-a oferit forța necesară de a-i ține lui piept și de a încerca să scape din ceea ce îi făcea rău și o distrugea puțin câte puțin.


Ce cărți v-au impresionat pe voi în ultima vreme?

sss

Autor:

O găsiți la andreea.ilie17@yahoo.com.

5 gânduri despre „Top 5 | Cărți care m-au impresionat în ultima vreme

  1. Am citit „Scrisori din insula Guernsey” și Bad Romance și da, chiar sunt niște cărți foarte impresionante! Din lista ta, mai am și eu în plan „al nostru este cerul”, acum m-ai făcut foarte nerăbdătoare s-o citesc ❤

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.