Publicat în Recenzii

Îngerul întunecat (Orașul îngerilor #1) – Mihaela Strenc


20190125_143248

Descriere

De milenii, Veghetorii îi apără pe oameni de strigoi și de creaturile lumii de dincolo. Ana ignoră regulile ce le obligă pe Veghetoare să-și aleagă tineri la fel ca ele și intră într-o relație cu un bărbat fermecător, dar cu un trecut întunecat. Iubitul ei ascunde însă un secret care o va pune față în față cu cele mai negre coșmaruri ale ei. Acesta este în realitate fiul conducătorului, un Veghetor care a fost izgonit din familie după ce s-a aflat că s-a dedat unor practici interzise. Dar asta nu e cea mai mare problemă a Anei…

Gândurile mele

Deși s-a mișcat lent cu acțiunea, povestea a decurs destul de bine din alte puncte de vedere, cel puțin până la partea a doua a acesteia. Apoi m-am simțit băgată în ceață de evenimentele care se petreceau. Stilul autoarei este unul simplu, fără înflorituri, iar cartea se citește repede. Mi-ar fi plăcut să aflăm mai multe detalii din lumea Veghetorilor, însă poate următorul volum va fi mai bine ancorat în subiect și va elucida unele mistere.

„– Făpturile demonice sunt împărțite în mai multe categorii: începătorii, cei ascunși, strigoii, stăpânitorii. Dar n-ai de ce să te temi. Câtă vreme în tine e lumină, nu vei păți nimic.”

„Între tărâmuri umblau ființe primejdioase: suflete rătăcite, strigoi, orbiuri. Acestea din urmă erau entități malefice create de oameni înzestrați cu o mare forță mentală; orbiurile, fiind lipsite de conștiință de sine, erau ușor de nimicit, însă nu trebuia să le subestimezi.”

Ana este o Veghetoare (descendentă din Casa Norilor) și are grijă ca zona ei să fie apărată de creaturile întunericului. Mă așteptam să o văd într-o manifestare de genul, ca să aflăm cum își desfășoară activitatea, dar nu s-a întâmplat nicidecum așa. Încă tânjind după fostul iubit, tânăra acceptă să iasă să petreacă cu fetele într-un club și se trezește prinsă în mrejele atrăgătorului Alex, atracția dintre cei doi atingând cote maxime. Seara se termină cu ea acasă la el, pierdută în brațele lui, seară ce va anunța totodată și începutul problemelor ce vor urma.

Pe zi ce trece, Ana se simte tot mai legată de bărbat și nu are puterea de a se îndepărta de acesta, oricât și-ar dori să pună uneori un zid între ei. Totul decurge mult prea repede. Ajung să se mute împreună la scurt timp de când s-au cunoscut, atracția nesănătoasă dintre ei îi ține strâns lipiți unul de celălalt, iar Alex se poartă curtenitor și neașteptat de frumos cu ea. Ana știe însă că ceva se întâmplă, dar nu-și poate da seama care este exact problema. Acel ceva îi acapară total mintea, aruncând un văl de ceață asupra ei, nedorind s-o lase să vadă care este de fapt adevărul. O senzație ciudată și întunecată răzbate dinspre partenerul ei, iar cheful de viață începe să se evapore, lăsând-o extenuată și cu gânduri negre tot mai des.

„Întunericul e frumos. Există frumusețe și într-un copac distorsionat, și într-o casă abandonată, și într-un zid în ruină. Dar oamenii trec pe lângă ele, fără să le vadă cu adevărat.”

Atunci când este lovită din toate părțile, obiectele se mișcă prin casă, ușile se deschid și se închid singure, iar Alex îi spune că doar i se pare și că ar trebui să se odihnească mai mult, crede că este pe cale să înnebunească, imaginația bogată fiind cea care îi joacă feste. Însă cumva știe că este ceva necurat la mijloc și că iubitul ei îi ascunde lucruri. Este hotărâtă să descopere ce se întâmplă, chiar dacă ceea ce va afla o va face să renunțe la Alex, poate pentru totdeauna.

„- Diana l-a prefăcut în asta, l-a devorat pe dinăuntru și i-a luat totul. Ca să se aline, Iustin a început să se hrănească cu lumina oamenilor. Când s-a aflat, a trebuit să îl dau afară din familie.”

„N-avea cui să ceară sfatul, căci dacă se răspândea vestea că o Veghetoare avusese o relație cu unul dintre cei ascunși, problema urma să escaladeze.”

Nu am reușit să empatizez mai deloc cu personajele. Poate doar puțin cu Ana. Personal, cred că a acceptat mult prea ușor să se mute împreună cu Alex, mai ales că îl cunoștea de foarte puțin timp. S-a lăsat pe mâinile lui, crezându-se în siguranță și sperând că avea să-și revină după marea dragoste pierdută, dar s-a înșelat. Clipele de fericire de lângă acesta vor fi umbrite de comportamentul schimbător al bărbatului de care începe să se îndrăgostească. Nu va dura mult până când va afla ce ascunde: este fiul alungat al Conducătorului lor. Va putea ea să-l părăsească, în ciuda iubirii ce i-o poartă?

Un început de serie care mi-a trezit interesul mai curând prin prisma acestor Veghetori ce luptă împotriva întunericului. Sunt curioasă să aflu tot ce ne poate oferi autoarea despre ei și despre puterile lor, dar și de cum va evolua povestea mai departe. De asemenea, sper că voi descoperi și răspunsurile pe care le caut în privința celor petrecute.

Nota mea: 3/5

nota 3

langit-merah.regular

Autor:

O găsiți la andreea.ilie17@yahoo.com.

9 gânduri despre „Îngerul întunecat (Orașul îngerilor #1) – Mihaela Strenc

  1. Eu vreau să citesc seria pentru că așa îmi zice „vocea din căscuță”. Până la recenzia ta nu aveam habar despre ce era vorba. Acum parcă seamănă puțin cu „Frumuseți monstruoase”…

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.