Publicat în Top-uri

Top 10 cărți pe care le-am citit în 2018


Anul trecut am reușit să citesc 54 de cărți, depășind numărul celor pe care mi le propusesem. Unele mi-au plăcut foarte mult, altele mai puțin, însă de la aproape fiecare carte pe care am citit-o am avut de învățat câte ceva.

Nu pot să nu observ că majoritatea lecturilor citite s-au învârtit în jurul poveștilor romantice, gen de la care a pornit și experiența mea de cititor. ❤

dfga.jpg

1) Un tron întunecat (Trei Coroane Întunecate #2) de Kendare Blake – cea mai bună continuare a unei serii pe care am citit-o în 2018! Mi s-a părut mult mai dinamic decât primul volum, cu răsturnări de situație pe măsură. Team Arsinoe! ❤

2) Sinuciderea ielelor de Ana Mănescu (recenzie) – poveștile copilăriei nu au fost nicicând atât de sincere, de poetice și de profunde!

3) Asasinarea lui Roger Ackroyd de Agatha Christie – s-a jucat într-un mod neașteptat de bun cu mintea mea, încât mi-am dat seama care este adevăratul făptaș abia spre final.

4) Fugi! de Oana Arion (recenzie) – ador stilul autoarei de a scrie: simplu, fără înflorituri și care lovește direct la țintă. Să supraviețuiești nu e niciodată ușor, iar personajele fac tot ce se poate pentru a reuși.

5) Anna (Tratament special #1) de Davine M. Vesco & Lexi B. Newman – nu cred că am mai râs la nicio carte atât de mult cum am făcut-o la aceasta! M-am amuzat copios la năzbâtiile pe care le făcea personajul principal feminin!

lolo.jpg

vampirii-sudului_10-volume_pt-blog1.jpg

sjj.jpg

6) Destine împletite de Corina Cindea (recenzie) – Emoționantă, sensibilă, amuzantă și cu o frumoasă și tulburătoare poveste de iubire la început de drum. O scriitură care creează dependență!

7) Te aștept (Te aștept #1) de J. Lynn (recenzie) – O lectură de care ajungi să te îndrăgostești rapid și irevocabil! În cazul de față, de la sărirea în spatele cuiva până la dragoste este doar un singur pas.

8) Regăsire de Raluca Butnariu – Un trecut ce se vrea uitat este readus în prezentul liniștit și resemnat al protagoniștilor. Un stil minunat care te îndeamnă să cazi în plasa vrăjită a autoarei. Am iubit această carte și am empatizat foarte tare cu cele două personaje principale, Nicolle și John. Povestea creionată în jurul lor este una emoționantă și dulce-amăruie.

9) Tunete și trandafiri (Fallen Angels #1) de Mary Jo Putney – Pasională, încăpățânată și dornică de a ajuta, protagonista se sacrifică pe ea însăși pentru binele celorlalți. M-am bucurat de fiecare carte de-a autoarei pe care am citit-o și nici aceasta nu face excepție! Mi-a plăcut tare mult!

10) Seria Vampirii Sudului de Charlaine Harris (recenzii: aici și aici) – o lume fantastică plină de creaturi supranaturale și o serie care îți va încânta simțurile! Te va face să râzi și să-ți dai ochii peste cap de nenumărate ori, să te îndrăgostești și să urăști din toată inima, cu aceeași pasiune. O să ai anumiți preferați care poate că n-or să aibă parcursul pe care ți-l dorești pentru ei, însă te vei bucura de fiecare moment al lor la maximum!

dde56

Inspirată de Andreea Chiuaru, am ales să vă prezint și alte lecturi de 5 stele pe care le-am citit, nu doar cele din top. De asemenea, le-am adăugat și pe cele de 4 stele care mi-au plăcut.

Alte lecturi de 5 stele au fost:

aaaa.jpg

Vampire Academy: Graphic Novel #1 de Richelle Mead – ilustrații minunat creionate și colorate, pe măsura primului volum al seriei. Absolut fiecare imagine este frumos redată, personajele fiind foarte aproape de ceea ce mi-am imaginat eu. Evenimentele din carte sunt bine succedate și grafic, pentru a nu pierde din firul poveștii.

Steaua captivă + Steaua secretă de Nora Roberts (recenzii: prima, a doua) – două volume care m-au ținut în suspans pe tot parcursul poveștii! Singurul defect pe care îl găsesc este că au fost prea scurte.

Pentru câteva cuvinte de Nora Roberts – Îmi place tare mult cum scrie NR și nu cred că o să mă satur vreodată să o citesc! Grace se trezește într-o situație asemănătoare romanelor polițiste pe care le scrie, însă realitatea este cu mult mai periculoasă. Și atunci când mai e împletită și cu o doză generoasă de suspans, lunga așteptare te face să o iei razna și să acționezi în consecință.

Lecturile de 4 stele:

a.jpg

Bad Romance de Heather Demetrios (recenzie) – o lecție necesară despre supraviețuirea în relațiile abuzive cu cei din jur. O lectură care merită luată în considerare!

Labirintul rozelor de Titania Hardie – O inimă care bate în locul alteia și secrete străvechi ce ies la iveală. O carte fascinantă pe care nu am crezut că o să ajung s-o citesc vreodată.

Râurile din Londra (Peter Grant #1) de Ben Aaronovitch (recenzie) – o abordare mai altfel legată de magie. O poveste care aduce ceva diferit și fascinant deopotrivă!

dd.jpg

Frumuseți monstruoase de Marina Neagu – O poveste fantasy, presărată cu umor și romance, care te ține aproape de la început până la final. Acțiunea este alertă și nu te lasă să respiri nici măcar o secundă, astfel că dacă ai vrea să iei o pauză, nu poți să nu stai cu gândul la ea și să nu te întrebi oare ce mai urmează.

Jurnal de librar de Anca Zaharia – o realitate amuzantă și tristă în același timp. Nu știi dacă să râzi sau să plângi atunci când dai peste tot felul de oameni ignoranți la ceea ce-i înconjoară.

Milk and honey de Rupi Kaur – un volum de poezii minunat scrise! Ai parte de o călătorie liberă și sinceră spre tine însuți.

uy.jpg

Dragostea nu are reguli de Amanda Quick – O poveste romantică, asezonată cu suspans și cu o crimă ce își caută vinovatul din spatele afirmațiilor motivaționale cu iz de moarte.

Fulgi de iubire de John Green, Lauren Myracle și Maureen Johnson – Mi-a plăcut mult cartea și am empatizat, acolo unde era cazul, cu micile „drame” ale personajelor adolescentine. Trei povestioare simpatice care pornesc pe același drum: iubirea.

Întoarcerea lui Sunny Chandler de Sandra Brown – O lectură relaxantă, molipsitoare și plină de voie bună, atunci când te afli în prezența lui Ty Beaumont!

tjdsj

Numărul fiarei de Sergiu Someșan – Nu aș putea spune că am vreo povestire preferată din cele 8 care se regăsesc în carte. Fiecare are ceva aparte și ireal în ea, ceva care te face să te întrebi ciudățenii la care poate că te-ai mai gândit deja, doar că nu ai lăsat gândul să te ducă mai departe, ca să vezi unde ajungi.

Alb ca zăpada (Albă-ca-Zăpada #2) de Salla Simukka (recenzie trilogie) – cel mai bun volum al trilogiei!


Care sunt cele mai bune cărți citite de voi? 🙂

11

Autor:

O găsiți la andreea.ilie17@yahoo.com.

11 gânduri despre „Top 10 cărți pe care le-am citit în 2018

 1. Drăguț articolul, dar foarte lung…
  Din ce ai enunțat, am regăsit unele din cărțile pe care vreau să le citesc și doar „Frumuseți monstruoase” din ce am citit. Mi-a plăcut cartea, dar cred că se mai putea lucra la ea cu încă minim 50 de pagini. Sper ca anul acesta să recuperez și eu cărțile necitite ca să mă simt și eu „împlinită”.

  Apreciat de 1 persoană

 2. Mă bucur mult că te-am inspirat. Eu cred că ar trebui să vorbim mai des și despre cărțile bune, dar nu excepționale. De altfel, eu acord 5 stele destul de rar, de aceea recomand mereu și cărțile de 4 stele. Cât despre articol… dacă al tău e lung, de ale mele nu știu ce să mai zic. :))

  Apreciat de 1 persoană

  1. Mulțumesc pentru inspirație și pentru vizită! 🙂 Eu mă folosesc de lepșe și de top-uri pentru a recomanda și alte lecturi ce mi-au atras atenția, nu doar pe cele de 5 ☆. Uneori, chiar și pe cele mai puțin bune, poate altora le va plăcea mai mult decât mi-au plăcut mie. ^^

   Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.