Publicat în Tag-uri şi lepşe

12 Days Of Christmas Book Tag


Pe un alt blog (Rachel Poli), am găsit acest simpatic tag care se leagă de versurile cântecului 12 Days Of Christmas pe care îl știți cu siguranță. Iar dacă nu, vă invit să-l descoperiți în cele ce urmează.

2018-12-22_111714.png

On the first day of Christmas, my true love sent to me: a partridge in a pear tree.

The partridge stood alone in the pear tree. What is your favorite stand alone? ❄❄❄ Potârnichea stătea singură într-un păr. Care este cartea de sine stătătoare preferată?

Întrebarea asta este ca și cum m-ai pune să caut acul în carul cu fân.

Un standalone preferat ar fi #Girlboss de Sophia Amoruso. O lectură care ne învață că niciodată nu este prea târziu să ne punem planurile în aplicare și să facem ceea ce ne place cu adevărat. Trebuie doar să avem încredere în noi și să muncim pentru ce ne dorim. Nu contează părerea celorlalți, facem ce facem pentru noi, nu pentru ei. Chiar dacă n-o să reușim din prima încercare, nu trebuie să renunțăm, ci trebuie să luptăm mai departe pentru pasiunea noastră.

“The energy you’ll expend focusing on someone else’s life is better spent working on your own. Just be your own idol.” 

2018-12-22_111714.png

On the second day of Christmas, my true love sent to me: two turtle doves. 

Love is in the air! Who is your one true pairing? ❄❄❄ Dragostea este în aer! Care este perechea ta adevărată?

No comment. :))

2018-12-22_111714.png

On the third day of Christmas, my true love sent to me: Three French Hens.

In the spirit of threes, what is the best trilogy you have read? ❄❄❄ În spiritul celor trei, care este cea mai bună trilogie pe care ai citit-o?

Nu am citit multe trilogii, așa că nu prea am de unde alege. Una dintre ele ar fi Forțele răului absolut de Kelley Armstrong, o frumoasă poveste fantasy pentru adolescenți și nu numai. A fost printre primele serii care mi-au trezit interesul pentru genul fantasy.

“That’s what we all want, isn’t it? Power without price.” 

2018-12-22_111714.png

On the fourth day of Christmas, my true love sent to me: four calling birds.

Since series usually consist of four or more books, what is your favorite series? ❄❄❄ Din moment ce seriile conțin patru sau mai multe cărți, care este seria ta preferată?

Doar una? :))

Ei bine, noua mea obsesie fantasy literară este Trei Coroane Întunecate de Kendare Blake. Volumul doi mi-a plăcut chiar mai mult decât primul și sunt atât de entuziasmată în privința celui de-al treilea, încât nu mai am răbdare! ❤

2018-12-22_111714.png

On the fifth day of Christmas, my true love sent to me: five golden rings.

One ring to rule them all! Who is your favorite villain/antagonist? ❄❄❄ Un inel pentru a îi stăpâni pe toți! Care este personajul negativ preferat?

Nu aș zice că e neapărat preferat, dar am ajuns să o plac pe Amira, personajul feminin principal din romanul Fugi! de Oana Arion, chiar dacă atitudinea ei mă enerva într-o oarecare măsură. O tipă destul de interesantă care face orice este nevoie pentru a supraviețui lumii în care s-a născut. Absolut orice.

2018-12-22_111714.png

On the sixth day of Christmas, my true love sent to me: six geese a laying.

Creation is a beautiful thing. What is your favorite world/world-building? ❄❄❄ Creația este un lucru minunat. Care este lumea creată preferată?

Ador lumea colorată din mica insulă Fennbirn din seria Kendarei Blake, chiar dacă nu sunt de acord cu legile lor în privința Reginelor. Populația lor este divizată în mai multe zone unde trăiau naturaliștii, elementalii, toxicii, războinicii și alți oameni cu sau fără har.

Insula este, totodată, guvernată de femei. Fiecare generație aduce trei Regine, triplete care își petrec o parte din copilărie împreună, iar apoi sunt date familiilor din zona specifică puterii lor. Mama fetelor părăsește insula împreună cu al ei consort, poposind pe continent, departe de ceea ce se întâmplă cu fiicele lor pe Fennbirn.

La vârsta de 16 ani, surorile se reîntâlnesc și sunt forțate să se lupte până va rămâne doar una singură în viață. Supraviețuitoarea primește coroana și conduce insula alături de consortul ales de ea până dă naștere la următoarea generație de Regine, părăsind insula la rândul ei.

„Noi, naturaliștii, putem face plantele să crească, dar putem și să convingem un homar să intre în oală, iar familiarii noștri fac praf iepurii pe câmp. Elementalii ard pădurile la fel de simplu cum le udă cu ploaia. Harul războiului poate fi folosit pentru protecție, dar și pentru măcel. Chiar și cei care au harul viziunii sunt de multe ori blestemați să-și piardă mințile. Chiar și toxicii pot fi vindecători. Sunt celebrii pentru cruzimea lor. Toate execuțiile lor sunt oribile, cei executați sunt uciși cu otrăvuri așa de sinistre, încât le țâșnește sângele prin ochi și li se frânge spatele din cauza spasmelor.”

2018-12-22_111714.png

On the seventh day of Christmas, my true love sent to me: seven swans a swimming.

Who needs seven swans when all it takes is one good animal sidekick? Who’s your favorite animal sidekick? ❄❄❄ Cine are nevoie de șapte lebede, când poți avea un singur animal bun ca tovarăș? Care este animalul preferat?

Aici e chiar ușor. Gunther al Victoriei Grey din seria Nemuritor de Oana Arion. Un wyvern. O reptilă care fusese, în vremurile lui bune, un dragon. Este absolut adorabil! M-a speriat o clipă la un moment dat, însă ne-am revenit. ❤

2018-12-22_111714.png

On the eighth day of Christmas, my true love sent to me: eight maids a milking.

Milk is so 18th century. Which book series takes beverages/food to a whole new level? ❄❄❄ Laptele s-a învechit. Care serii duc mâncarea la un alt nivel?

Toxicii seriei Trei Coroane Întunecate au o mâncare aparte atunci când ei sunt singurii ocupanți ai mesei. Puterea lor este dată de cât de otrăvită este aceasta. Absolut fiecare fel de mâncare și fiecare băutură conțin ceva toxic, într-o mai mică sau o mai mare măsură. De toate pentru toți, cum ar veni. :))

„Gave noir. Uneori i se mai spune „ospățul negru”. O sărbătoare rituală cu otrăvuri, susținută de reginele toxicilor la fiecare festival important. […] Grămezi de fructe strălucitoare. Păsări umplute cu sos de cucută. Scorpioni glazurați și suc dulce de leandru. Mâncare apetisantă în care sticlesc  roșii și negre fructele de ochiul-crabului.”

2018-12-22_111714.png

On the ninth day of Christmas my true love sent to me: nine ladies dancing.

Dancing is just one skill of a lady! Who is your favorite kickass female lead? ❄❄❄ Dansul este doar o abilitate a unei doamne! Care este liderul badass feminin pe care-l admiri?

Nu are puteri supranaturale din naștere sau dobândite pe parcurs, nu ajunge să se bată ca o profesionistă, deși dă destul de bine cu pumnul atunci când e enervată, nu este vreo eroină care o să salveze lumea sau vreo prințesă ce luptă să-și ia tronul înapoi, este doar Kim Larsen, o tânără care a pus la punct „trei văcari tâmpiți” ce au încolțit-o pentru a-și lua înapoi locul de parcare. Iar asta nu este tot! Reușește în continuare să țină în frâu întreaga familie Morgan atunci când aceasta își face de cap.

2018-12-22_111714.png

On the tenth day of Christmas my true love sent to me: ten lords a leaping.

How about your favorite leading lad? ❄❄❄ Dar conducătorul masculin?

Dimitri Belikov, sexy, întunecat și unul dintre cei mai puternici dhampiri ai seriei Academia Vampirilor de Richelle Mead.

“You were wrong. She really is the new general in town.”
I smiled back, hoping he wasn’t aware of my body’s reaction to us standing so close. „Maybe. But, it’s okay. You can still be colonel.”
He arched an eyebrow. „Oh? Did you demote yourself? Colonel’s right below general. What’s that make you?”
I reached into my pocket and triumphantly flashed the CR-V keys I’d swiped when we’d come back inside. „The driver,” I said.”

2018-12-22_111714.png

On the eleventh day of Christmas my true love sent to me: eleven pipers piping.

What is your favorite book or bookish thing with a musical influence? (It can be about music, reference music a lot, etc.) ❄❄❄ Care e cartea ta preferată sau accesoriul legat de cărți preferat cu o influență muzicală?

E ușor să te iubesc de Tammara Webber. Jacqueline, personajul feminin principal, cântă la contrabas și oferă lecții puștilor de gimnaziu.

2018-12-22_111714.png

On the twelfth day of Christmas my true love sent to me: 12 drummers drumming.

Drum roll please… what is your favorite read of this year? ❄❄❄ Tobele, vă rog… Care este lectura ta favorită a acestui an?

Altă întrebare? :))


Dacă mai dorește cineva să preia leapșa, o poate face, cu mențiunea să spună de unde a luat-o. De asemenea, puteți posta și în secțiunea de comentarii răspunsurile voastre, dacă nu aveți un blog. Enjoy!

small-6113-5bfadb67e2705

Autor:

O găsiți la andreea.ilie17@yahoo.com.

2 gânduri despre „12 Days Of Christmas Book Tag

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.