Publicat în Recenzii

Opal (Lux #3) de Jennifer L. Armentrout (recenzie)


20181216_170832

Descriere

Daemon Black este unic.

Când s-a hotărât să-şi dovedească sentimentele pentru mine, a făcut-o într-un mod foarte serios. N-o să mă mai îndoiesc niciodată de el, iar acum, că am trecut de momentele dificile, ei bine… e multă combustie spontană între noi!

Dar nici măcar el nu poate să-şi protejeze familia de pericolul de a încerca eliberarea celor dragi.

După tot ce s-a întâmplat, eu nu mai sunt aceeaşi Katy. Sunt cu totul alta… Şi nu prea ştiu ce o să însemne asta până la urmă. Când fiecare pas pe care îl facem pentru a descoperi adevărul ne aduce mai aproape de organizaţia secretă responsabilă pentru torturarea şi testarea hibrizilor, îmi dau seama cât de uriaşe sunt capacităţile mele. Amintirea celor morţi încă mai dăinuie, ajutorul vine din cel mai improbabil loc, iar prietenii vor deveni cei mai nemiloşi duşmani – dar noi nu vom da înapoi. Chiar dacă rezultatul ne va spulbera pentru totdeauna lumea.

Împreună suntem mai puternici…. şi ei ştiu asta.

Gândurile mele

Acțiunea din cel de-al treilea volum începe să se precipite și mai tare. Ne maturizăm și încercăm să nu mai picăm în aceeași capcană și a doua oară. Blake dispare pentru o perioadă din peisaj, iar Katy suferă pentru tot ceea ce s-a întâmplat, atunci când a ales să se lase pe mâna lui. Relația cu Daemon dă semne că o ia pe drumul cel bun, însă prietenia ce o lega de sora lui, Dee, se lovește de niște obstacole generate de evenimentele trecute. Au pierdut pe unul de-al lor și, chiar de ar vrea să repare prostia de care a dat dovadă, timpul nu mai poate fi dat înapoi.

29b1510014ff994b6fcd29989ebccc5e

De parcă ar fi făcut un schimb de vieți, Dawson, fratele dispărut, se întoarce, iar tripleții familiei Black sunt din nou împreună. Tânărul nu mai este cel care era înainte, plin de viață și de energie pură, ci este acaparat de amărăciune și de o tristețe apăsătoare, cauzate de lipsa iubitei sale Bethany care, la fel ca și Katy, s-a ales cu ceva în plus în ADN-ul ei. Din nefericire, fata se află tot pe mâinile MA-ului, iar Dawson vrea să o salveze, chiar de n-are niciun plan pregătit pentru asta.

De parcă aștepta momentul potrivit, Blake revine în oraș, aparent cu gândul de a-i ajuta, șantajându-i și doar dacă îl vor salva și pe prietenul său luxen, Chris. Nimeni nu mai are încredere în acesta după ceea ce s-a întâmplat, însă el este singurul ce îi poate conduce direct la Bethany, spre nemulțumirea lor. Singurul care pare să-l accepte pe nemernic prin preajmă este Dawson care nu se vede trăind fără sufletul său pereche.

Pentru a se infiltra în sediul în care Beth și Chris sunt captivi, tinerii nu au încotro și sunt nevoiți să accepte ajutorul pe care nu-l doresc, simțind că în orice clipă ar putea fi trădați din nou. Prin intermediul cunoștințelor lui Blake, aceștia reușesc să pătrundă în sediul guvernamental Daedalus, însă luxenii sunt dați înapoi de onixul care este toxic pentru ei. Deși Blake este imun la efectele pietrei, el singur nu are șanse să-i salveze pe cei doi. Astfel că, în următoarea perioadă, se vor antrena cu toții pentru a le crește rezistența la onix. Mai au o singură șansă de a pătrunde în sediu și nu își doresc să o rateze și pe aceasta. 

„…s-a aplecat şi m-a sărutat apăsat pe obraz. Buzele lui erau calde-calde.
— Dar a fost distractiv, nu? Acum… M-a întors spre omul de zăpadă. Hai să-ţi terminăm omul ăsta de zăpadă. Nu poate să rămână aşa. Nu când sunt şi eu aici.
Inima îmi bătea tare. De atâtea ori mă întrebasem dacă Daemon putea să citească gândurile. Putea să fie uimitor de atent atunci când voia. Mi-am rezemat capul de umărul lui, întrebându-mă cum a putut să evolueze de la nesimţitul ieşit din comun care a fost la acest… tip, care încă mă mai înfuria, dar care de asemenea mă surprindea şi mă uimea mereu.
La tipul ăsta de care mă îndrăgostisem nebuneşte.”

Relația dintre Kat și Daemon înflorește de la zi la zi, bucurându-se în sfârșit unul de celălalt, fără să mai încerce să ridice ziduri între ei. Însă pericolul pândește ocazia de a le distruge și această fărâmă de momente în doi, spre disperarea tuturor. Daemon nu o vrea deloc implicată în povestea asta pe Kitten. Simte că ceva nu este în regulă și vrea ca ea să fie în siguranță, departe de tot ce se întâmplă. Încăpățânată cum este mai mereu, Katy nu are de gând să asculte, nici de data asta, de ceea ce îi îndrugă Daemon și continuă să ia parte la antrenamente, crezând că va reuși să-i ajute în salvarea celor doi. Dar oare cu ce preț?

b217521e27a8e97505d20b6c29e9392d

Tensiunea crește constant și atinge cote alarmante spre final. Mai că poate fi tăiată cu un cuțit. Toți se tem de ce îi va aștepta de partea cealaltă, odată aruncați într-o ultimă încercare, și totuși nu vor să dea înapoi. Vor să se întoarcă acasă cu Bethany și Chris, fără ca niciunul dintre ei să rămână în urmă.

Ce vor face dacă antrenamentele nu vor da roade? Dacă nici acum nu vor putea să ajungă mai aproape de ei? Sunt câteva din întrebările ce li se învârt haotic prin minte. Sunt conștienți că nu vor mai prinde o altă ocazie, dacă eșuează și de data asta. Trebuie să facă tot ce le stă în putere ca să reușească, pentru ca toată această alergătură să nu fie în zadar, altfel i-ar putea costa viețile și chiar nu e un gând prea plăcut.

„— Te iubesc, Katy. Te-am iubit mereu. Te voi iubi mereu, a spus el, cu vocea îngroşată şi răguşită de frică. O să vin după tine.”

Dacă obsidianul este letal pentru arumi, iar onixul este la fel de toxic pentru luxeni, ei bine, opalul le va crește puterile luxenilor și hibrizilor, îmbunătățindu-le simțitor capacitatea de a refracta lumina. Katy și Daemon vor primi o asemenea piatră și se vor folosi de ea, fără ca altcineva să mai știe.

O lectură emoționantă care nu te va lipsi de fiorii reci ce-ți vor traversa întregul trup. Vei da peste acțiune din plin, clipe pasionale printre picături și un umor umbrit de problemele ce par să se înmulțească cu fiecare pagină dată. Minciunile continuă să își facă loc în aerul greu de respirat, neîncrederea este la ordinea zilei, iar suspansul îți face pulsul să o ia razna. Finalul intens îți va frânge inima fără niciun regret, lăsându-te cu ochii umeziți de lacrimi și de speranța că povestea nu se termină aici.

Nota mea: 5/5

nota-5

langit-merah.regular

Autor:

O găsiți la andreea.ilie17@yahoo.com.

Un gând despre „Opal (Lux #3) de Jennifer L. Armentrout (recenzie)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.