Publicat în Recenzii

Onix (Lux #2) de Jennifer L. Armentrout (recenzie)


20181216_132338.jpg

Descriere

O miză uriaşă, o chimie perfectă

E foarte greu să fiu conectată cu Daemon Black…

Prin magia sa extraterestră, Daemon este hotărât să-mi demonstreze că ceea ce simte pentru mine e mai mult decât urmarea bizarei conexiuni dintre noi. Aşa că încerc să-l ţin la distanţă, deşi e mai aprins ca niciodată în aceste zile reci de iarnă. Dar noi avem probleme mai mari.

Ceva mai rău decât arumii se află în oraş…

MA-ul este aici. Dacă descoperă ce poate face Daemon şi că există o conexiune între noi doi, atunci sunt terminată. La fel şi el.

Iar la şcoala noastră a venit un băiat nou, care are un secret. Ştie ce s-a întâmplat cu mine şi mă poate ajuta, dar pentru asta trebuie să-l mint pe Daemon şi să stau departe de el. De parcă aş putea! Căci, în ciuda raţiunii, simt că mă îndrăgostesc de Daemon. Rău de tot.

Dar apoi totul se schimbă…

Am văzut pe cineva care nu ar trebui să mai fie în viaţă. Şi trebuie să-i spun lui Daemon, chiar dacă ştiu că nu va înceta să caute până ce nu va afla adevărul. Ce s-a întâmplat cu fratele lui? Cine l-a trădat?

Şi ce vrea MA-ul de la ei – de la mine?

Nimeni nu este cine pare a fi.

Şi nu toată lumea va supravieţui minciunilor…

Gândurile mele

În Onix, lucrurile încep să ia amploare, iar acțiunea alertă și suspansul predomină mai mult ca niciodată. Deși toate par să fi revenit pe un făgaș cât de cât normal, nu este chiar așa. Apariția unui nou tip în oraș generează probleme destul de mari între Katy și Daemon, unul dorind să-și ia înapoi viața obișnuită și monotonă de zi cu zi, iar celălalt căutând să descopere adevărul din spatele minciunilor și îndoielilor ce-l acapară în prezența noului venit.

„Oamenii care nu iubeau cărțile nu aveau cum să înțeleagă pasiunea altora pentru ele.”

Cu Ministerul Apărării pe urmele lor, odată ce legătura dintre cei doi s-a format și fata a devenit un mutant, întorsăturile de situație revin cu și mai multă forță. Kat descoperă că și colegul cel nou, Blake, este la fel ca ea: un om ce a fost salvat de un extraterestru la un moment dat și care s-a ales cu ceva puteri uimitoare. Acesta se oferă, ca un bun prieten ce „nu” e, să o ajute să le controleze, antrenând-o pentru ce avea să urmeze, iar ea acceptă pe principiul că astfel o să poată lupta alături de ceilalți împotriva tuturor celor care le doresc răul.

De aici, treaba se complică și mai tare, de parcă nu era suficient ceea ce se întâmpla. Pe lângă antrenamente, Black și Kat petrec timp împreună, fiecare cu motivele lui. Băiatul doar se folosește de ea, iar tânăra vrea să fie o adolescentă obișnuită, preocupată doar de școală și de lecturile sale. Legătura lor îi trezește suspiciuni lui Daemon și naște o gelozie în el, de care nu se credea în stare. Kitten este a lui și nu o să stea cu mâinile în sân, așteptând ca tipul cel nou să o rănească și mai mult decât o face.

”Eu voiam ceea ce avuseseră părinții mei. Iubire eternă. Puternică. Adevărată. O legătură extraterestră sonată nu era pentru mine.”

a0c000cfafb2b0b79f15e1436d2e7bc2.jpg

S-a observat o evoluție însemnată a personajelor, fie ele principale sau secundare, ceea ce m-a bucurat. În schimb, fata noastră m-a enervat foarte tare pe parcursul acestui volum. Așa cum ne dezvăluie și descrierea, a preferat să-l mintă pe Daemon, dar și pe ceilalți, crezând că așa este cel mai bine pentru toată lumea. Și asta doar pentru că Blake a știut să profite de șansa lui, oferindu-i câteva momente de respiro, de normalitate, exact ceea ce își dorea. A greșit mult, a luat decizii pripite și s-a încrezut în cine nu trebuia, deși cei care îi voiau binele se aflau chiar acolo lângă ea. A ignorat cu bună știință avertizările lui Daemon în privința celuilalt, iar toate acestea adunate au generat consecințe grave ce vor conduce la evenimente neașteptate în final.

„- Nu te urăsc, Kat…
– Ce… ce înseamnă asta?
– Chiar nu știu, a zâmbit slab și mi-a șters cu degetul o lacrimă. Nu știu ce o să aducă ziua de mâine, cum o să fie anul care a început. Dar singurul lucru pe care îl știu sigur e că ceea ce simt pentru tine nu se va schimba.
– Cum poți să mă mai vrei după toate astea?
Daemon și-a lipit fruntea de fruntea mea.
– O, tot mai vreau să te strâng de gât. Dar sunt nebun. Și tu ești nebună. Poate tocmai de-asta. Suntem amândoi nebuni…”

Poate că Daemon a fost un nemernic (unul drăguț) în prima carte, cu glumele nelalocul său și cu atitudinea arogantă, de băiat rău, dar acum și-a luat revanșa și a fost mai mult decât mă așteptam. Tandru, protector, drăgăstos și… foarte gelos. Cu mult peste Katy cea imatură și încăpățânată, al cărei orgoliu era uriaș. Îi purta de grijă și atunci când fata îl evita și încerca să-l țină la distanță. Sentimentele lui pentru adolescentă erau reale și sincere, indiferent de ce se petrecuse după lupta cu arumii. Dorea să fie împreună cu ea și ar fi fost în stare de orice pentru asta.

Însă Katy continua să se mintă singură că nu simte la fel și prefera să dea vina pe „atingerea” lui extraterestră ce i-a salvat viața, în loc să lupte pentru relația lor. Naivitatea ei și deciziile idioate au costat-o mult, fiind un impediment în interacțiunile cu cei din jur, iar cine a știut să profite, a făcut-o fără niciun regret. Faptul că și-a dat seama de greșeli doar după ce ele își loveau ținta, n-a ajutat-o cu nimic, iar urmările au fost pe măsură.

Aceasta mi s-a părut o lectură mult mai captivantă, mai amuzantă, mai imprevizibilă, mai plină de emoții și de mister, comparativ cu primul volum. Drama și momentele încărcate de tensiune animă personajele într-un vârtej de pierderi și senzații neașteptate ce te țin cu sufletul la gură, iar pericolul planează din toate direcțiile, încât nici nu știi în cine să te mai încrezi. Minciunile ies într-un ritm răvășitor, prinzându-te într-o plasă bine țesută din care nu o să ai scăpare prea curând. Și orice ai face, răul are deja rădăcinile adânc ancorate în realitate și continuă să te tragă în lumea lui.  

Nota mea: 5/5

nota-5

langit-merah.regular

 

Autor:

O găsiți la andreea.ilie17@yahoo.com.

6 gânduri despre „Onix (Lux #2) de Jennifer L. Armentrout (recenzie)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.