Publicat în Recomandări

Iarnă printre cărți || Recomandări


Atunci când iarna își cere drepturile și își anunță prezența friguroasă, gândul te duce inevitabil la magia sărbătorii ce se apropie cu pași repezi. Oriunde privești, lumea începe deja pregătirile în așteptarea acesteia, cu o lună înainte dacă se poate, și parcă tot nu sunt de ajuns zilele până la Crăciun. Luminițele multicolore, decorațiunile în fel și chip, mirosul brazilor și colindele ce răzbat de peste tot accentuează și mai mult starea îmbietoare a acestui anotimp și tot ce ne dorim este să stăm în casă la căldură, să privim pe fereastră cum ninge (să sperăm că o să avem ceva mai multă zăpadă), cu o cană de ciocolată caldă sau ceai fierbinte în mână și o carte bună alături de noi. Iar dacă lectura este în ton cu atmosfera ce plutește în aer, atunci e și mai bine. Pentru asta, vă recomand următoarele povești pline de magie și, de ce nu, povești pe care le puteți dărui celor dragi.

20181129_182339

E ușor să te iubesc + E ușor să mă rănești – Tammara Webber

„Dragostea nu e lipsa logicii, ci logica examinată și recalculată, încălzită și pliată să se potrivească pe conturile dinlăuntrul inimii.”

„Aș putea să o desenez doar din atingeri…”

Două lecturi pe care pur și simplu le-am adorat! Primul volum este din perspectiva ei, iar al doilea din perspectiva lui, ambele la fel de emoționante și de frumoase. Povestea începe cu o petrecere de Halloween și se termină cu vacanța de iarnă, însă epilogurile cărților ne prezintă și ce se întâmplă cu personajele după terminarea anului universitar.

Relația celor doi este la început destul de incertă și de confuză: la inițiativa prietenei sale, Jacqueline îl folosește pe Lucas ca pansament pentru eșecul cu fostul, pe când tipul nostru, din dorința de a o avea cât mai aproape, nu-i dezvăluie acesteia faptul că el este și Landon, meditatorul ei la economie. Pe parcurs, lucrurile încep să se precipite însă: Lucas află care era de fapt „jocul” fetei și pare că-i convine pe moment să fie băiatul ei cel rău, iar secrete nespuse din trecutul tânărului încă stau între ei, ceea ce o determină pe J. să-și bage nasul drăguț în ceea ce n-o privește, aspect care îl supără pe acesta.

20181129_172440

Lumina iubirii – Jay Asher

„Miroase a Crăciun. Asta e ceea ce majoritatea oamenilor spun când sosesc prima oară, ca și când cuvintele au așteptat tot drumul să fie rostite.”

Crăciunul petrecut printre brazii proaspăt tăiați care așteaptă să-și găsească propria poveste în sânul familiilor. O poveste magică despre primele scântei ale iubirii.

Cartea ne arată că dacă vrei să muți chiar și munții din loc, este nevoie doar să îți dorești din tot sufletul ceva și să ai încredere că se va întâmpla. Poți să ai viața împărțită în două, să trebuiască să locuiești în două locuri pe an și să ai două rânduri de prieteni, însă nu contează distanța, cât de mult sau de puțin timp petreci cu cei la care ții, atâta vreme cât vă lăsați amprenta unii asupra celorlalți. Iar atunci când magia Crăciunului își face de cap, nu-ți pierde speranța. Nu știi ce te va aștepta în final.

O găsiți aici: cartepedia, librarie.net

20181129_171819

Fulgi de iubire – John Green, Maureen Johnson și Lauren Myracle

„Crăciunul nu se termină niciodată, dacă tu nu vrei asta.”

„Şi, desigur, mai era şi Stuart. […]
O dădusem în bară nasol de tot. Regretul şi umilinţa dureau mai tare decât gerul. A fost nevoie să străbat câteva străzi până să-mi dau seama că nu pe Noah îl regretam… ci pe Stuart. Stuart care mă salvase. Stuart care chiar părea să dorească să-şi petreacă timpul cu mine. Stuart care mi-a vorbit pe şleau şi care mi-a spus să nu mă las călcată în picioare.”

O lectură ce întrunește trei povestiri romantice ce se petrec în preajma Crăciunului.

Mi-au plăcut mult poveștile și am empatizat, acolo unde era cazul, cu micile „drame” ale personajelor adolescentine, bucurându-mă când într-un final lucrurile s-au așezat și pentru ele. Într-o anumită măsură, aceste povestiri se leagă între ele, având mai mulți numitori comuni: acțiunea se petrece în aceeași zonă, o parte dintre personaje se cunosc și învață la aceeași școală, iar zăpada este cea care le dă viețile peste cap și le deschide ochii asupra a ceea ce contează cu adevărat.

O găsiți aici: librarie.netemag, libris, cărturești

20181129_182314

Chemarea îngerului – Guillaume Musso

„Există ființe al căror destin este să se întâlnească. Oriunde ar fi. Oriunde s-ar duce. Într-o bună zi, se vor întâlni.” Claude Gallay (citat inserat în carte)

O întâmplare nevinovată, petrecută în apropierea sărbătorilor de iarnă, aduce împreună doi oameni cu un trecut pe care-l vor uitat. Destinul face în așa fel încât aceștia să se ciocnească unul de altul în aeroport, iar fiecare să se trezească apoi cu telefonul celuilalt, despărțiți de o lume întreagă. Curiozitatea lor în privința a ceea ce se ascunde în micul obiect tehnologizat, care nu le aparține de drept, scoate la iveală secrete ce cândva i-au pus la grea încercare. O legătură comună din trecutul lor revine cu forță în prezent și le dă viețile tihnite peste cap, iar cei doi vor descoperi că îi unesc mult mai multe lucruri, nu doar acea legătură.

20181129_172539

Dragostea mea mi-a dăruit… – ediție coordonată de Stephanie Perkins 

„Dacă îți place de cineva, ar trebui să te străduiești puțin. Ar trebui să te străduiești să o cunoști pe acea persoană, ar trebui să-ți dai osteneala pentru acel prim sărut.”

12 povestiri de sărbătoare pentru toată lumea! Cu siguranță veți găsi cel puțin una care să vă acapareze și care să vă facă să vă doriți ca ea să nu se mai termine. Iubirea și speranța pentru un nou început se simt în fiecare pagină pe care o dai curios, așteptându-te nerăbdătoare să descoperi ceea ce cauți: un strop de fericire, o clipă trăită la maxim, un zâmbet uriaș și momente frumoase alături de cei dragi.

20181129_171723

Belzhar – Meg Wolitzer

Cuvintele contează. Asta a spus doamna Quenell de la bun început. Cuvintele contează. Întreg semestrul am căutat cuvintele cu care să spunem ceea ce trebuia să spunem. Ne căutăm propria noastră voce.

Acțiunea acestei cărți se derulează de la începutul școlii până la momentul în care elevii se pot bucura în sfârșit de vacanța de iarnă. The Wooden Barn, o scoală-internat pentru tineri „fragil emoționali și foarte inteligenți” are grijă de cei care-i trec pragul în fiecare an, ajutându-i să-și revină din șocul ce i-a lovit și să se redescopere pe ei care erau înainte.

Belzhar este o lectură care te pune pe gânduri și-ți arată că nu trebuie să fugi de lucrurile negative ce ți se întâmplă în viață, ci trebuie să le întâmpini cu fruntea sus și să încerci să le dobori, fie singur, fie acceptând ajutorul celor din jur. Autoarea creionează niște personaje veridice, complexe, cu probleme ce se întâlnesc la tot pasul în lumea noastră, chiar dacă nu ies la iveală, probleme a căror soluționare dorim mai mult să o evităm, decât să o ducem la capăt.

O găsiți aici: cărtureștilibriscartepedia


Care sunt recomandările voastre pentru cea mai frumoasă perioadă din an? 🙂

small-3624-5bfada7f33e7e

Autor:

O găsiți la andreea.ilie17@yahoo.com.

6 gânduri despre „Iarnă printre cărți || Recomandări

  1. Hi there! This blog post could not be written much better!

    Looking at this article reminds me of my previous roommate!

    He constantly kept talking about this. I will forward this information to him.
    Fairly certain he will have a good read. Thanks for sharing!

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.