Publicat în Ce am citit/Wrap-up

Wrap-up #5 – septembrie/octombrie [2018]


Salutare! Astăzi m-am gândit să vă prezint ce am mai citit în septembrie-octombrie. Mai degrabă, ce nu am citit. Din câte am observat, anul ăsta a luat-o la vale rău de tot. Dacă la începutul lui ianuarie am avut un avânt răsunător, lunile astea au fost din ce în ce mai sărace și am citit doar 5 cărți amărâte. Și motivul nu e lipsa de timp. Vina este în totalitate a mea, deoarece m-am lăsat pe tânjeală și altfel că simțul meu de bookaholic s-a orientat spre altceva: pe lepșe. :))

În septembrie am reușit să termin două cărți: înAltă iubire de Flavius Simion și Pentru câteva cuvinte de Nora Roberts, a doua carte a seriei D.C. Detectives. Am o manie de a începe seriile cu alte volume. În special, seriile romantice. Nu știu când am să mă învăț minte, dar sper să o fac cândva.

20181112_114059.jpg

3/5

înAltă iubire e despre ceea ce se întâmplă după, când iubirea nu mai e suficientă, când aceasta se pierde pe drum într-o adiere de vânt, când vine doar dintr-o singură bătaie de inimă și se lovește dureros de un zid lipsit de emoții.

„Când începem să iubim, uităm de noi. Uităm de faptul că existăm și de faptul că trebuie să trăim. Devenim ostatici ai sentimentului de apartenență.”

20181112_120952

5/5

Pentru câteva cuvinte spune povestea lui Grace care se duce în vizită la sora ei, Kathleen, pe care n-o mai văzuse de ceva vreme. Cele două nu prea se aveau la inimă, fiind oarecum invidioase una pe cealaltă. Mai ales Kathleen. Femeia era divorțată, iar singurul copil pe care-l avea rămăsese în grija fostului soț. Pentru a câștiga custodia micuțului, Kathleen lucra ca profesoară la o școală din zonă, dar întruchipa și dorințele bărbaților cărora le vorbea pe linia fierbinte în miez de noapte. La scurt timp după sosirea lui Grace, Kathleen este violată și ucisă în propria casă de un puștan foarte isteț care reușise să-i asculte toate convorbirile cu clienții și care se credea îndrăgostit de ea.

Ca urmare a acestui eveniment tragic, Grace are de gând să caute ucigașul și nu va avea liniște până ce acesta nu va plăti pentru moartea surorii sale, căreia îi datorează măcar atât. În drumul ei spre găsirea vinovatului, se interpune Ed, polițistul sexy vegetarian care le era și vecin. Bărbatul n-o va lăsa să lupte singură cu pericolul ce planează asupra orașului. Se pare că ucigașul continuă să facă victime în rândul tinerelor care lucrează pentru Hot Line și nimeni nu reușește să-i dea de urmă.

Grace va descoperi că viața e mult mai primejdioasă în realitate decât în romanele polițiste pe care ea le scrie și că într-o zi dragostea o să te facă să rămâi pe loc.

Octombrie a fost o lună puțin mai bună și am terminat trei cărți. Aplauze, vă rog! :)) Râurile din Londra, primul volum al seriei cu același nume a lui Ben Aaronovitch, Destine împletite de Corina Cîndea și Zilele amanților de Corina Ozon. Am participat la un nou duel pe grupul Prefață de carte&Porția de citit, în ideea de a mă motiva mai mult la lectură. Până acum, aceste dueluri mă împingeau de la spate și reușeau să mă facă să citesc destul de mult, însă nu am avut șanse de izbândă nici așa.

20181112_113719

4/5

Râurile din Londra a fost o poveste care a adus ceva diferit și fascinant deopotrivă. Chiar dacă am întâmpinat ceva obstacole pe parcursul lecturii, m-am trezit totuși captivată de poveste și nu m-am oprit până ce n-am dat și ultima pagină. Aparținând de sfera urban fantasy, cu note accentuate ale genului polițist, am pătruns într-o capitală modernă, bântuită de un trecut propriu și de un spirit neliniștit în căutarea răzbunării. M-a atras, de asemenea, ideea personificării râurilor londoneze în trupurile unor persoane care erau, de fapt, niște zeități locale cu puteri nebănuite aflate în conflict. Găsiți mai multe detalii în recenzie.

20181112_114422

5/5

Am citit toate cărțile Corinei Cîndea încă de când i-am descoperit poveștile acum ceva ani pe Wattpad, iar fiecare lectură mi-a plăcut în aceeași măsură. La fel de mult. Chiar dacă unele aveau ceva mai multă dramă și răsturnări de situație, iar altele se bucurau de adrenalină și suspans, toate aveau ca numitor comun dragostea și umorul delicios al personajelor, personaje pe care le-am îndrăgit numaidecât. Cum am spus și în recenzie, Destine împletite este prima carte a Corinei despre care am scris, pe celelalte doar menționându-le în lepșe și diverse articole de pe blog. Însă am de gând să schimb asta și să scriu despre fiecare în parte pe viitor.

Când întâlnirea lor predestinată le zguduie pământul de sub picioare, niciunul nu știe exact ce își dorește cu adevărat: să se ignore în continuare unul pe altul până ce are să le treacă sau să încerce să fie împreună? Chelsea este cea mai dată peste cap de situația creată, confruntându-se cu o nesiguranță ce n-o caracterizează atunci când vine vorba despre munca pe care o adoră, pe când Jack caută să se afle mai tot timpul în preajma ei, deși e doar o puștoaică cu ochi de vrăjitoare, total diferită de femeile pe care le cucerește el de obicei. Atracția dintre cei doi începe să ia amploare, iar lucrurile se precipită rapid pe lângă ei. Mult prea repede pentru Chelsea și nu suficient pentru Jack.

44908256_1995770167132997_3893543228560900096_n.jpg

3/5

Pe Corina Ozon am descoperit-o, pentru prima dată, prin intermediul Tentații(lor) și mi-am dorit să am ocazia de a lectura și alte cărți de-ale sale. Astfel că primul impuls a fost de a începe seria Amanților.

Zilele amanților a fost o lectură ușoară și amuzantă, perfectă pentru a te relaxa după o zi obositoare. O carte cu două fețe în care Mircea, Cati și Teo te vor face să le ții partea, chiar dacă nu vei fi de acord cu ceea ce fac pe la spatele celorlalți. Vei descoperi tipologii de personaje pe lângă care treci zi de zi în viața reală, fără să știi ce îi reprezintă cu adevărat, și te vei întreba de ce fug de probleme și nu stau să le înfrunte așa cum ar trebui.


Voi ce mai citiți? ^^

small-3114-5b9951ea49c08

Autor:

O găsiți la andreea.ilie17@yahoo.com.

8 gânduri despre „Wrap-up #5 – septembrie/octombrie [2018]

  1. Mulțumesc, Mili! 🙂
   Eu am preferat să mă leg de orice altceva ce ținea de blog decât să citesc ceva forțat. Anul acesta am cam dat note mici lecturilor citite și nu am vrut ca lipsa mea de chef să influențeze și mai mult acest aspect.

   Apreciază

 1. Shame, shame, Dede! :)) nu zic că nu te înțeleg – și eu am avut luni în care am tras de 2 cărți de le-au sărit paginile (că fulgi nu au :)) ) Wrap-up-ul meu din septembrie îl știi (6 cărți), urmând să îl postez pe cel din octombrie în zilele următoare (7 cărți). Și nu, nu mă laud :p oricum, încă nu am ajuns la performanța ta de 10-11 cărți într-o lună.

  Apreciat de 1 persoană

  1. Lasă că ai recuperat destul. Deja ți-ai depășit challenge-ul pe goodreads, iar eu mai am vreo 6 cărți ca să-l ating. Nici nu cred că mai apuc să-l depășesc, iar tu mai ai o lună jumate la dispoziție să mai citești încă 10 și pentru mine. :)))

   Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.