Publicat în Tag-uri şi lepşe

Elite Readers Book Tag


Hey, hey! Revin cu un nou tag. De data aceasta ne vom infiltra printre umbre și nuanțe de gri, foarte atenți la ceea ce ne înconjoară. Vom face alegeri dificile, total necaracteristice nouă, vom risca chiar cu prețul vieții noastre și vom spera că nu totul e pierdut, așa cum ne vor lăsa alții să credem.

Dacă sunt și alți doritori, pe lângă cei pe care-i voi nominaliza la finalul articolului, îi poftesc să preia leapșa, cu condiția de a nu uita să menționeze de unde au luat-o. De asemenea, puteți posta și în secțiunea de comentarii răspunsurile voastre, dacă nu aveți un blog. Acestea fiind spuse, să-i dăm bătaie!

Asasin la feminin:
Te-au prins. Ești nevinovat/ă, dar lor nu le pasă. Te vor și deja știu că le aparții. E doar o chestiune de timp până îți vei da seama și tu. Nu vrei să mori, dar nici de partea lor nu vrei să te dai, fiindcă ceea ce te așteaptă dincolo e mult mai rău. Sunt singurele tale opțiuni. Ce alegi?

Pentru Alex și Alina nu a fost prea ușor să aleagă să-și continue viețile departe de casă și de tot ce-i lega de locul natal. Cu greu au acceptat să o ia de la început, să renască sub o nouă identitate și să lupte într-o lume mult mai întunecată, care le urmărea fiecare pas. Însă au supraviețuit și încă o fac. De aceea, voi face aceeași alegere ca ei, fiindcă nu se știe niciodată ce te așteaptă cu adevărat de partea cealaltă.

***

Identități secrete:
Nu ai mai râs de mult și nu-ți amintești când ai zâmbit ultima oară. Nimeni nu pare să-ți intre în grații, orice ar face. Însă tu știi pe cineva care ar putea să te binedispună, fără să depună nici măcar un efort, ci pur și simplu să fie el însuși. Ni-l prezinți și nouă?

Ironic, carismatic și foarte glumeț, Ford (seria Alina Marinescu 😀 ) te face să zâmbești chiar și atunci când moartea stă țanțoșă în dreptul lui. Ai putea spune că se ascunde în spatele acestei fațade și poate că, pe de-o parte, chiar așa e, însă avem și-așa destulă moarte în jurul agenților, ca să mai contribuie și el la apăsarea ce le îngreunează umerii, afișând o mutră mult prea serioasă și rece. O fac alții suficient și pentru el.

***

Balanța puterii:
Pleci în una dintre cele mai importante misiuni ale vieții tale. Nu știi unde, nu știi când sau dacă te mai întorci. Cunoști doar că ești nevoit/ă să preiei o nouă identitate, să renunți la cea mai importantă parte. Să renunți la tine. Cine ești acum?

Georgina Kincaid. Din cauza unui lucru săvârșit în viața ei de om, a fost nevoită să renunțe la tot ceea ce ținea de ea în trecut. Devenită sucub, își poate lua orice înfățișare își dorește, dacă își menține energia vitală ridicată. De-a lungul anilor, s-a schimbat de multe ori atunci când ceva intervenea în calea sa și era nevoită să o ia de la capăt, chiar dacă voia să rămână.

***

Bariere de fum:
Dragostea este un „joc” subestimat. Nu oricine are parte de ea și nu oricine poate jongla cu ușurință printre ițele sale încurcate. Iar atunci când se strecoară pe neașteptate printre oglinzile ce te privesc sfidător înapoi, pare că locul ei nu e acolo, cu tine. Dar ei nu-i pasă absolut deloc de ceea ce crezi tu. Te va căuta și-n gaură de șarpe, dacă își va pune în gând. Perechea care te găsește este… ?

Vampirul Eric Northman din seria Vampirii Sudului a Charlainei Harris. Cu siguranță, mă va găsi oriunde m-aș ascunde, deoarece, uneori, îți dă senzația că știe tot ce mișcă și că nimic nu scapă privirii sale vigilente. În niciun caz nu va lăsa să-i scape ceva ce își dorește cu ardoare.

***

Abis:

Cazi. Nu ai de ce să te agăți. Singurul care te însoțește în tot acest timp este întunericul. Negru, plin de umbre, primejdios și mărginit de nuanțele subtile de gri. Prieten sau dușman? (se poate interpreta)

Cred că dacă știi cum să-l iei, întunericul îți poate deveni orice ai tu nevoie.

***

Recviem pentru un asasin:
Ai doi îngeri păzitori, unul mai plin de contraste decât celălalt. Ai șansa să-ți iei viața în propriile mâini, dar nu poți face asta fără să-i ai alături pe cei pe care îi iubești. Cine sunt?

Marius Stephano și Arrio Raul. Probabil v-am zăpăcit în ultima vreme cu cei doi, dar chiar nu aș putea și nici nu vreau să aleg pe altcineva în locul lor, să fie clar! Cu ei lângă mine, știu că aș fi în siguranță și că, dacă ceva neașteptat s-ar întâmpla, vor fi pregătiți. 😎

***

Bonus: Doar pentru cei care au citit seria! Monica, ai putea răspunde chiar și tu! La întreg tag-ul sau la oricare dintre întrebări. :))

Alina Marinescu:
Care este personajul vostru preferat din serie?

Alina Marinescu. Îmi amintesc chiar și acum tremuratul ce o cuprinsese în prima sa misiune, în clipa în care Alex putea să moară în fața ei, însă, cumva, a reușit să-și îndrepte arma spre inamic și să apese pe trăgaci. Acel glonț s-a transformat într-un altul, în alte zeci de mii de gloanțe ce și-au atins ținta negreșit de-a lungul parcursului ei ca agent Elite, până când numărătoarea s-a risipit în vâltoarea emoțiilor puternice generate de pericolul ce-i apăsa umerii zi de zi. Chiar și așa, ori de câte ori a pierdut o parte din ea în abisul ce o pândea din umbră, și-a găsit salvarea și speranța în cei din inima sa.


Le nominalizez pe Maco de la Lectură pentru suflet, Duca de la Reader’s Republic și Oli de la Delicatese Literare.

zjHl2lgef9cYrQL0JFa7kzbw2vuEqRFIkB3O0jd9OXdE9g5shnN1i.png

*Poză preluată de pe pinterest și editată.

Autor:

O găsiți la andreea.ilie17@yahoo.com.