Publicat în Tag-uri şi lepşe

Tag: Mid-Year Book Freak-Out Tag [2018]


Andreea (Andreea Pandelea: blog de cititoare) s-a gândit să mă provoace la o leapșă și doresc să-i mulțumesc încă o dată pentru asta. Aceasta se referă la cărțile citite în prima jumătate a anului, iar pentru mine nu este chiar atât de nouă, deoarece am făcut deja, ca să spunem așa, și varianta adaptată pentru anul trecut. O puteți găsi aici.

Cum a trecut ceva timp de la ultimul tag și, totodată, de la ultima postare de pe blog, m-am hotărât să revin cu un astfel de articol. Dacă sunt doritori care vor să preia tag-ul, în afară de cei pe care îi voi provoca, sunt liberi să o facă, însă să nu uite să menționeze sursa. Enjoy! ^^

1. Cea mai bună carte pe care ai citit-o, până acum, anul acesta?

Asasinarea lui Roger Ackroyd de Agatha Christie, unul dintre cele mai bune romane ale autoarei pe care l-am citit. Povestea ni-l aduce pe Hercule Poirot pensionat, retras în liniștea generată de un sătuc englezesc. Două morți suspecte se succed la scurt timp una de alta, iar autoritățile încearcă să descopere făptașul și dacă acestea sunt cumva legate: o aparentă sinucidere și o crimă, două personaje care ar fi putut ajunge împreună, de nu și-ar fi găsit sfârșitul tragic atât de neașteptat. Detectivul este contactat de familia Ackroyd pentru a afla vinovatul din spatele crimei, iar doctorul Sheppard, un apropiat al lui Roger, îl va ajuta să pună cap la cap indiciile.

Pe tot pacursul lecturii te simți tentat să bănuiești pe unul și pe altul, în special pe fiul vitreg al lui Ackroyd care pare suspectul principal, dar, pentru nici măcar o clipă, gândul nu ți se duce spre adevăratul făptaș. Doar spre finalul cărții, îți dai seama că autoarea te-a fentat înt-un mod ingenios și că nu te așteptai ca acea persoană să facă ce a făcut. Iar pentru cum s-a desfășurat acțiunea, ținându-mă mai mereu în priză și surprizându-mă cu fiecare moment important, am fost acaparată total de lectură și mi-a plăcut. Chiar foarte mult.

2. Cel mai bun sequel pe care l-ai citit?

Nu am citit prea multe continuări până acum. Voi merge pe Steaua captivă, volumul al doilea al trilogiei Stelele din Mithra de Nora Roberts. Comparativ cu prima cartea, Steaua ascunsă, mi s-a părut mult mai bună, poate și pentru faptul că personajele principale sunt oameni de acțiune, cărora le place aventura, sarcasmul și glumele bune, iar de la început până la final nu au stat o clipă locului. Lectura te ține în alertă maximă, ceea ce nu m-a lăsat să încerc să iau vreo pauză de la ea și nici măcar să respir nu am avut timp.

3. O carte ieșită recent, dar pe care nu ai citit-o încă?

Abia aștept să mă apuc de primele volume ale trilogiei Gemini de Monica Ramirez. Am stat prea mult fără să le încep, deoarece știu ce impact colosal au asupra mea cărțile autoarei și nu am vrut să stau cu gândul la ele, în timp ce licența trebuia scrisă, prelucrată și susținută. Acum că în sfârșit am scăpat de ea, pot să respir ca lumea și să mă întorc la citit.

4. Ce carte aștepți cu nerăbdare să iasă în a doua jumătate a anului?

Cum deja ne apropiem de finalul lui iulie și această lună face parte din a doua jumătate a anului, volumul al doilea din Titanii lui Jennifer L. Armentrout, care poate fi comandat în clipa asta.

5. Cea mai mare dezamăgire?

Război în doi, volumul de debut alt Mirelei B. Florentina. Nu știu dacă a fost chiar o mare dezamăgire, deoarece a avut câteva elemente ce mi-au atras atenția și finalul a avut ceva e îmi doream într-o oarecare măsură să se întâmple. Însă faptul că nu a venit cu ceva nou pe lângă clișeul fata bună – băiatul rău, iar personajele m-au enervat teribil, mi-au lăsat un gust amar. Cu riscul de a părea ușor superficială, coperta îmi place foarte mult, deși nu și ceea ce se află în spatele ei.

6. Cea mai mare surpriză?

Labirintul rozelor de Titania Hardie. O surpriză foarte plăcută! Conspirații secrete, idei fascinante din vechea istorie, indicii neașteptate de la Adam și Eva încoace, viața trăită prin altcineva și o iubire ce se leagă pas cu pas, dar sigur, au fost elementele ce mi-au rămas întipărite în minte și care mi-au spus o poveste mărginită de credință proprie, dragoste și eliberare, o poveste a două inimi ce bat ca una.

7. Noul tău autor preferat?

Ana Mănescu. Odată cu Sinuciderea ielelor, acest sentiment a crescut și mai mult și nu cred că mă voi sătura vreodată de cărțile autoarei. Scrie minunat, ca o zAnă.

8. Cel mai recent crush ficțional?

Adrian din Frumuseți monstruoase de Marina Neagu. Spre finalul cărții mi-a dat ceva palpitații și eram gata să tabăr peste autoare, crezând că ceva anume se va întâmpla cu el. Însă nu a fost așa și mă bucur tare mult pentru asta! :))

9. Cel mai recent personaj preferat?

Axel din Fugi! de Oana Arion. Trecerea de la urban fantasy la thriller nu știrbește absolut deloc din stilul jucăuș al autoarei. Din contră, acest standalone este minunat scris, alert, ironic și dureros. O lume postapocaliptică definită pe baza telefonului mobil de toate zilele. Mi-a plăcut modul în care a fost creionat acest personaj masculin, cum a acționat mânat de instinctul de supraviețuire, de moralitate și de simțul practic. Deși nu era de datoria lui să aibă grija altcuiva, a luat-o pe Amira sub aripa lui, deși știa din prima clipă că e ceva suspect în legătură cu ea.

10. O carte care te-a făcut să plângi?

Bad Romance de Heather Demetrios a fost foarte aproape de a mă face să vărs câteva lacrimi. O lectură tulburătoare care mi-a arătat și fața urâtă a unei relații, o legătură care înflorește frumos la început, răspândind peste tot parfumul iubirii și al clipelor de fericire, dar care se ofilește pe parcurs și devine obsesivă, generând teamă și îndoieli. O poveste palpabilă, reală, abuzivă, care s-ar putea transpune în a noastră oricând, dacă nu ieșim la timp din ceea ce ne face rău, transformându-ne în marionetele celui/celei care ne poate fura propria identitate.

11. O carte care te-a făcut fericită?

Te aștept de J. Lynn. Mi-a plăcut tare mult povestea celor două personaje! Atât de mult, încât nici în clipa asta nu mă pot desprinde de Cam și Avery, deși am dat ultima pagină acum două săptămâni.

12. Cea mai bună adaptare a unei cărți pe care ai văzut-o anul ăsta?

Aici zic pas. Nu prea am urmărit filme adaptate după cărți până în clipa asta.

13. Recenzia preferată pe care ai scris-o în acest an?

Cred că cea scrisă pentru Bad Romance. Chiar și acum mi se pare că nu am scris tot ce voiam să exprim despre ce mi-a transmis această carte.

14. Cea mai frumoasă carte pe care ai cumpărat-o anul acesta?

Un tron întunecat, al doilea volum din Trei Coroane Întunecate de Kendare Black, pe care nu am citit-o încă. Volumele 2 și 3 ale trilogiei Salem de Corina Cîndea. 💜

15. Ce carte trebuie să citești până la sfârșitul anului?

Doar una? :)) Sunt mai multe pe care vreau să le citesc, dar nu cred că o să ajung să o fac, așa cum mi-aș dori.


Le provoc mai departe pe Teo aka Fata din bibliotecă, Maco de la Lectură pentru suflet, Simo de la Adventures after tea și Ana de la A drop of inspiration.

*Sursa foto: pinterest – @heatherstillufsen

untitled1

Autor:

O găsiți la andreea.ilie17@yahoo.com.

14 gânduri despre „Tag: Mid-Year Book Freak-Out Tag [2018]

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.