Publicat în Tag-uri şi lepşe

Cel mai frumos cadou pentru ZIUA FEMEII. Book tag


Adriana și Cătălina s-au pus iar pe fapte mari și au creat un book tag dedicat femeii. Mi s-au părut foarte faine cerințele, așa că le-am preluat, chiar dacă nu am un răspuns la toate. Le provoc mai departe pe Geo de la Just reading my books și pe Mili de la Literatură pe tocuri. ^^

O femeie de carieră

Kim Larsen din Triplu H de Corina Cîndea. O tânără isteață și independentă care își dorește să reușească prin forțele proprii, fără să fie legată de numele mamei sale, a cărei ocupație e cea de impresar pentru vedete. Studentă la arhitectură, ea își planifică următorii 5 ani din absolut toate punctele de vedere. Însă doar cel al carierei e îndeplinit, inaugurând împreună cu prietenii săi un cabinet prosper de arhitectură.

Mamă! O carte în care femeia este un exemplu de mamă perfectă.

Annie din A doua șansă de Hannah Kristin. Chiar dacă în rolul de soție și ca femeie a eșuat lamentabil, complăcându-se într-un mariaj lipsit de „viață” și lăsându-se să cadă mereu pe locul 2, în cel de mamă a fost prezentă la fiecare pas făcut de fiica ei. Chiar și după ce Natalie și-a luat zborul, dragostea și blândețea pe care le manifestă pentru puștoaica prietenului ei din copilărie sunt de-a dreptul dezarmante. Grija și afecțiunea pe care le are pentru fetița care nu poate vorbi și care crede că va dispărea bucățică cu bucățică, o transformă într-un adevărat înger în fața copilei, aducând lacrimi în ochii cititorilor ce-i vor afla povestea.

Carte în care femeia este un personaj malefic.

Hmm… Nu-mi amintesc să fi dat peste vreuna malefică, care să-mi rămână întipărită în minte.

O fetiță/adolescentă puternică

Rose Hathaway din seria Academia Vampirilor de Richelle Mead rămâne una dintre adolescentele puternice ale fantasy-ului de pretutindeni și, totodată, un personaj feminin foarte drag mie. Nu se dă bătută niciodată și luptă cu tot ce are pentru a-și salva prietenii și marea iubire, indiferent dacă ea ar avea cel mai mult de suferit din toată treaba asta. Însă chiar și cel mai puternic are uneori nevoie de un moment doar al lui, un moment de respiro, în care să se descarce și să-și aline propriile răni.

Carte în care o femeie aparent slabă, își găsește drumul.

Lissa Dragomir, tot un personaj din Academia vampirilor de Richelle Mead. Cea mai bună prietenă a lui Rose. Fiecare moroi stăpânește cel mai bine unul dintre elementele naturii: apă, aer, foc și pământ, însă Lissa nu reușește să exceleze la niciunul. Din acest motiv, toți cei ca ea o privesc ca și cum nu ar fi în stare de nimic. Dar nu pentru mult timp. Lissa va învăța să se descopere atât pe ea, cât și puterea ce o va face specială și dorită.

O femeie psihopată

Sandra Pelt, seria Vampirii Sudului de Charlaine Harris. Tipa nu se dă în lături de la nimic, atunci când i se pune pata pe ceva anume sau pe cineva anume (cum ar fi Sookie Stackhouse). Este în stare de absolut orice pentru a-și îndeplini scopurile mârșave, nepăsându-i pe cine calcă în picioare sau pe cine omoară în calea ei. O nebună cu acte în regulă!

O femeie supusă, dominată de alții

Mda, nici aici nu-mi trece nimic prin cap. Aș alege-o pe Anastasia din 50 de umbre de E.L. James, dar e dominată doar de Grey și nici de el prea mult. :))

O femeie de moravuri ușoare

Debbie Pelt, seria Vampirii Sudului de Charlaine Harris. Ați ghicit! Rudă cu don’șoara de mai sus, mai precis soră vitregă. Deși îl părăsește pe vârcolacul Alcide și se logodește cu altcineva, nu suportă ca vreo altă femeie (Sookie Stackhouse) să se apropie de acesta. Îl vrea pe vârcolac înapoi și face tot ce se poate pentru acest lucru.

Cărți în care personajul feminin este o femeie puternică

Jamie din Mireasă îndărătnică de Julie Garwood. O tânără căreia nu îi este teamă să spună adevărul în față, atunci când ceva nu îi convine. Nu se sfiește nicidecum să sară în „bătălie”, când situația o cere, iar cei de lângă ea sunt în primejdie. Chiar dacă fizic e total depășită, modul în care le face față bărbaților scoțieni, care sunt de trei ori cât ea și ar putea s-o ridice cu o mână și s-o fluture ca pe o batistă, este de admirat și, totodată, amuzant de urmărit.

Personajul feminin preferat… (unul dintre ele)

Victoria Grey din seria Oanei Arion, Nemuritor. O femeie de toată isprava, cu o încăpățânare de fier! Prinsă într-o situație delicată, al cărei fine nu pare prea binevoitor cu cei care s-ar gândi vreodată să îi treacă „pragul”, sarcasmul și umorul molipsitor o ajută pe tânără să-i supraviețuiască și să trateze tot ceea ce i se întâmplă cu o atitudine de bravadă înduioșătoare, chiar dacă e posibil ca următoarea clipă să fie ultima…


Tag-ul poate fi preluat de oricine, cu cerința de a specifica sursa.

capture-20170630-084158

Autor:

O găsiți la andreea.ilie17@yahoo.com.

16 gânduri despre „Cel mai frumos cadou pentru ZIUA FEMEII. Book tag

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.