Publicat în Recenzii

Demonii iubirii (Seria Demonilor #1) de Anne K. Joy (recenzie)


IMG_20171023_181259

Descriere

Jessica Thomas este închisă pentru o crimă pe care nu a comis-o. Într-un mod bizar, probele care-i arătau nevinovaţia dispăruseră. Viaţa ei nu mai avea să fie vreodată la fel. Ian Peterson, un avocat celebru, dar şi o cunoştinţă din copilarie, îi propune un „pact cu diavolul”: îi va reda libertatea, ca mai apoi să i-o răpească din nou într-o căsătorie de convenienţă. Iar Jessica, frumoasa şi inteligenta Jessica, nu are de ales. Se va căsători cu avocatul ei Ian, chiar dacă nu-l iubeşte. Asta, desigur, dacă el găseşte un mod prin care să-i dovedească nevinovăţia.

Însă Ian nu degeaba este puternic şi bogat. A rezolvat multe cazuri celebre şi-l va rezolva şi pe cel al viitoarei soţii. Dispusă să joace teatru până la capăt, pierde un singur detaliu din vedere – că s-ar putea îndrăgosti chiar de diavolul cu care a făcut pactul. Însă nu totul este roz, că doar e teatru pur. El nu o vrea ca soţie „reală” şi nici în viaţa lui. Nu poate, asta pentru că demonii lui interiori îl macină. Îl macină atât de tare încât îi va spulbera viaţa femeii pe care va ajunge s-o iubească.

Gândurile mele

Doresc să-i mulțumesc autoarei, Anne, pentru lectura frumoasă și plină de emoții pe care mi-a oferit-o!


„Am toate motivele să-mi urăsc soțul, dar blestemata mea de inimă continuă să-l iubească. „Blestemata” funcționează greșit. Cu cât el îmi face mai mult rău, cu atât îl iubesc mai tare.”

Jessica Thomas nu a avut întotdeauna o viață roz, fiind mai mereu sub controlul părinților săi care, deși în ochii lumii păreau o familie perfectă, lucrurile în interior stăteau cu totul diferit. Astfel că, atunci când se îndrăgostește de un coleg de facultate, crede că viața ei a luat-o în sfârșit pe drumul cel bun și că a găsit o scăpare în această relație idilică, dar încrederea oarbă în cel de lângă ea o îndepărtează de mama sa și o aruncă într-o situație îngrozitoare ce va lăsa urme adânci în sufletul ei.

Ajutorul vine totuși, în mod neașteptat, de la o cunoștință din copilărie – Ian Peterson, un copil retras și închis în el, care devenise între timp un avocat de succes și un bărbat foarte atrăgător pentru populația feminină. Pentru a se elibera însă de cătușele poliției și pentru a i se dovedi nevinovăția, este nevoită să accepte oferta acestuia. Ian îi propune o căsătorie de formă, în care fiecare va avea numai de câștigat.

Era așa cum nu-și dorea să fi fost vreodată – puțin îndrăgostită și singură.”

Dar pentru Jess, libertatea recent câștigată nu este chiar ceea ce spera. Nu poate să se bucure de avantajele acestei căsătorii, oricât de mult și-ar dori. Iar Ian nu-i poate da ceea ce își dorește cu adevărat. O familie. Fericire. Dragoste. Chiar și planul bine pus la punct al bărbatului scârțâie, noua doamnă Peterson zgâlțâindu-i din primele clipe lumea „perfectă”.

Amândoi vor avea de înfruntat niște demoni și de luptat cu ei înșiși, pentru ca inimile lor să nu aibă și mai mult de suferit. Dar vor fi ei oare pregătiți să-și ofere această șansă de a lupta împreună sau vor continua să se piardă în singurătate și în liniștea obscură a întunericului? Vor reuși să lase încăpățânarea și mândria deoparte, până nu este prea târziu?

„…arăta ca un înger pierdut printre demoni.”

Mi-au plăcut protagoniștii, deși au avut momente în care mi-aș fi dorit cu ardoare să-i dau cap în cap pe amândoi, fiindcă nu erau în stare să pună punctul pe „i”. Dar, dacă stau să mă gândesc mai bine, Ian a fost cel care, din cauza nesiguranței și orgoliului uriaș, a creat cele mai multe probleme pe parcursul legăturii lor, înlăturându-i și rănindu-i pe cei din jur.

Și da, recunosc că l-aș fi lovit de toții pereții, până i-ar fi intrat odată mințile alea în cap!

Și asta doar pentru că nu știa prea bine ce vrea pe plan personal. Jess a știut la scurt timp, dar el? A trecut o veșnicie până și-a dat seama și a fost în stare să conștientizeze cu adevărat ce înseamnă soția sa în viața lui. Ba o dorea pentru că era singura femeie ce reușise să-i răscolească simțurile și să-i îmbie mai mereu gândurile spre ea. Ba o dorea cât mai departe, deoarece credea că lângă el nu ar putea fi niciodată fericită.

„- Ce vrei, Ian? l-a întrebat ea șoptit printre suspine.

– Dacă întrebi demonii din mine, cei cu care te-ai căsătorit, ți-ar răspunde că vor să te folosească, însă dacă îl întrebi pe Ian cel bun cu care trebuia să te căsătorești, ți-ar spune că i-ai lipsit îngrozitor de tare, că s-a gândit constant la tine și că ar fi dat o parte din el ca să uite de demoni și mândrie și să-ți bată la ușa casei tale, doar, doar ca să te îmbrățișeze.”

Cine să-l mai înțeleagă? Jessica are un nesfârșit bagaj de răbdare, de a reușit să-i suporte toanele de fiecare dată când se ciocneau și chiar nu e puțin lucru. O admir pentru asta. A avut puterea să plece de lângă el. Chiar dacă îl iubea și se simțea ruptă în două, a reușit să se îndepărteze de sursa durerii sale și a continuat să se ridice, dând voie rănilor să se vindece în timp. Deși gândul îi era tot la el…

Un alt personaj care s-a remarcat și pe care l-am adorat din prima clipă este Cecile, cea cu suflet de copil și sora mai mică a lui Ian. Pur și simplu te atrage cu personalitatea ei amuzantă, adorabilă și plină de energie pozitivă. Chiar dacă este sora mai sus-numitului, nu se aseamănă mai deloc, aflându-se oarecum la poli opuși. Aceasta va găsi în Jess o prietenă de nădejde, sentiment reciproc și din partea eroinei noastre. Se vor ajuta foarte mult una pe cealaltă, își vor păstra secretele și se vor îndemna în a-și urma inimile spre fericire.

Un prim volum tumultos, asezonat cu umor și înțepături dulci-amărui pe alocuri, o poveste de iubire care aduce cu ea suferințe, regrete și lacrimi, dar și emoții puternice, bucurie și încredere. O iubire care alungă secrete și temeri și așterne în sufletele personajelor speranța unui viitor luminos.

Nota mea: 4.5/5

nota-4-5

Dacă doriți să achiziționați cartea sau întreaga trilogie, precum și celelalte cărți ale autoarei, o puteți face chiar aici.

capture-20160928-044054

Autor:

O găsiți la andreea.ilie17@yahoo.com.

14 gânduri despre „Demonii iubirii (Seria Demonilor #1) de Anne K. Joy (recenzie)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.