Acum mai multe zile (sunt o întârziată, recunosc!) am primit acest tag foarte drăguț de la Adriana de la Prefață de carte. Mulțumesc încă o dată! Răspunsurile ei le găsiți chiar aici, dacă doriți să aruncați o privire peste noi recomandări. Niciodată nu sunt prea multe! ^^
Alegerile mele sunt în funcție de perioada în care am citit respectivele cărți.
IANUARIE
Urechile pisicii Olga de Oana Dușmănescu. Cine spune că pisicile nu pot gândi dincolo de natura lor? Cine spune că nu sunt şi ele nişte fiinţe delicate care se pot umaniza de-a dreptul, fără să-şi piardă totuşi esenţa specifică? Poate că ar trebui să ne punem când şi când în locul lor şi să vedem „exteriorul” şi din perspectiva acestor feline ingrate, egoiste, chiar dacă se cred mai presus decât oricare altă „creatură” de pe pământ.
FEBRUARIE
Pentru a combate frigul și a ne bucura de o ciocolată caldă în locșorul nostru preferat din întreaga casă, o lectură vine întotdeauna la timpul potrivit. „Provocarea” Simonei Stoica (Rephelimii #1) este o astfel de carte, una căreia îi place să se joace cu sentimentele tale, încât să nu mai fii în stare să scoți nici un cuvânt.
MARTIE
Ultimul viking, volumul care deschide seria nemuritoare a Oanei Arion, ne aruncă într-un vârtej literar plin de surprize și situații limită. Legende străvechi și un mister aproape palpabil creionează un univers fascinant și mult prea real, pentru a nu ne pierde printre paginile de poveste.
APRILIE
O lună foarte potrivită de a începe seria Alina Marinescu de Monica Ramirez. Asasin la feminin. Mijlocul primăverii. O vreme la fel de schimbătoare și complicată, așa cum sunt evenimentele neașteptate ce au loc în lumea agenților operativi.
MAI
Dulcele păcat al iubirii întruneşte patru povestioare romantice foarte faine, pline de umor, spirit, afecţiune, sinceritate, speranţă, ironii delicioase, mister şi pasiune. O carte perfectă pentru (mai) multă dragoste scânteietoare!
IUNIE
„Rebela” Corinei Cîndea ne aruncă într-un joc periculos cu trecutul. Alunecând printre mașini, în bătaia vântului și pe două roţi, Violet caută inconștient un loc doar al ei, departe de umbrele ce o pândesc din întuneric.
IULIE
Obsidian (Lux #1) de Jennifer L. Armentrout. Un Daemon sexy și arogant! Te trec căldurile numai când te gândești la el, da’ și să mai dai ochii cu a sa privire electrizantă?
„- Mda, am un blog.
– Cum se numeşte blogul tău?
– Nu e treaba ta, am spus cu un zâmbet dulce.
– Interesant nume. A răspuns la zâmbetul meu cu un fel de rânjet. Şi despre ce e blogul tău? Tricotat? Puzzle-uri? Despre singurătate?”
AUGUST
Pentru această lună mistuitoare, voi alege o carte pe măsură: Inima de foc a Lindei Howard. Un dans al iubirii sub ploaie, o împerechere plină de scântei în jungla amazoniană! Acțiune, aventură și mister cât cuprinde! Ce altceva ți-ai mai putea dori?
SEPTEMBRIE
Georgina Kincaid a lui Richelle Mead se potrivește perfect în acest peisaj al toamnei și nu spun asta doar pentru că eu am citit întreaga serie chiar luna aceasta. Poate m-a influențat puțin. Recunosc, poate că puțin mai mult!
OCTOMBRIE
Ne pregătim să intrăm în miezul toamnei, vremea devine mai mohorâtă, ploile sunt mai dese, iar frunzele copacilor se scaldă într-o paletă nuanțată de galben, portocaliu și roșu. Pentru a mai alunga din melancolia ce ne apasă, o lectură jovială perfectă este Nici moartă, nici măritată, primul volum din seria Undead de MaryJanice Davidson. Și pentru a menține acest efect, continuați cu cea de-a doua carte: Nici moartă, nici angajată.
NOIEMBRIE
Copiii întunericului, primul volum din seria Neamul corbilor al Laviniei Călina, sunt pregătiți să te atragă de partea lor. Magie, întuneric, putere supremă, un război pe viață și pe moarte între forțele binelui și ale răului sunt elementele principale ce delimitează o lume a vrăjitorilor care mai sălășluiește și astăzi.
DECEMBRIE
Cum am putea să încheiem anul, dacă nu într-o notă feerică și ceva romantism presărat pe alocuri? Nouă reguli de nesocotit, prima carte a trilogiei Love by Numbers de Sarah MacLean ne aduce în fața ochilor o tânără dispusă să renunțe la buna cuviință ce-a însoțit-o atâția ani în șir, doar pentru a-și găsi un potențial soț. Acum, fată bătrână, are de gând să-și trăiască viața la maxim și să se aventureze în cele mai neașteptate situații. Pentru asta, își încropește o listă cu lucrurile pe care și le dorește cel mai mult, dorințe ce vor încălca multe dintre regulile de seamă ale societății sale.
Oricine dorește, oricine poftește, poate să preia tag-ul cu menționarea sursei de unde l-au luat.
O sa îl preiau și eu, e tare fain! P. S. Frumoase răspunsuri 🙂
ApreciazăApreciat de 2 persoane
Mulțumesc! Te aștept cu alegerile tale! 😊
ApreciazăApreciat de 1 persoană
🙂
ApreciazăApreciat de 2 persoane
Frumoase titluri. Mă bucur că ai reușit să răspunzi!
ApreciazăApreciat de 2 persoane
Mulțumesc! 😊
ApreciazăApreciat de 1 persoană
Faine recomandări!
ApreciazăApreciat de 2 persoane
Mulțumesc, Geo! 😊
ApreciazăApreciat de 1 persoană
Uitandu-mi pe lista ta mi-am amintit ca anul acesta am zis ca in sfarsit voi citit Ultimul viking. Uite ca apare si ultimul volum, iar eu tot in urma sunt. Din categoria must do/read face parte si Obsidian. As fi preluat cu drag tag-ul, dar Catalina Coman m-a prins la cotitura si ne-a nominalizat. 😛
ApreciazăApreciat de 1 persoană
Chiar, ce mai aștepți? Pune mâna pe serie. Nici n-o să știi când ai terminat cu ea! 😉
De asemenea, apare și ultimul volum din seria Lux. Nu-i așa că e minunat? :)) O să ai două serii pe care să le devorezi până la sfârșitul anului! 😀
ApreciazăApreciază
daaaa. Sa stii ca a fost o strategie inteligenta din partea mea. Tot imi povestea Iasmina, ma innebunise cu seriile ei, dar de fiecare spunea: „S-a terminat aiurea, astept volumul urmator”. Din aceste vorbe eu am tras concluzia ca nu trebuie sa ma agit, ci sa culeg toate roadele. Vezi, smecherie literara.
ApreciazăApreciat de 1 persoană
:)))
ApreciazăApreciază