Publicat în Tag-uri şi lepşe

Leapșa Tardis


Am mai primit o leapșă interesantă de la Antoaneta de pe blogul Lecturi cu aromă de viață. Mulțumesc mult! 🙂

dw-tardis

Serialul Doctor Who prezintă aventurile unui Lord al Timpului care, după ce a părăsit planeta sa de origine, începe să exploreze universul în nava sa TARDIS. Cu această navă, doctorul și însoțitorii săi pot călători în orice loc, mergând în viitor și  în trecut. TARDIS-ul este echipat cu un sistem de cameleon, care îi permite să ia aspectul care se potrivește în peisajul locului pe care îl explorează Doctorul Who, dar după ce a ajuns pe Pământ în anii ’60, sistemul cameleon a încetat să funcționeze și Tardis-ul doctorului a rămas camuflată ca o cabină telefonică din anii ’60.

1. Tardis te duce în trecut. În ce roman istoric sau clasic ai dori să călătorești?

În romanul Mândrie și prejudecată de Jane Austen! Nu cred că aș putea să mă plictisesc vreodată în compania lui Lizzy și Mr. Darcy.


„Declar că, în cele din urmă, nu există plăcere mai mare decât cititul! Cât de repede cineva se plictiseşte de orice alt lucru, cu excepţia unei cărţi! Când voi avea propria mea casă, mă voi simţi mizerabil dacă în ea nu se va afla o bibilotecă excelentă.”


ddc348e1f763316a48018c0fe4e091f9-horz.jpg

2. Tardis te duce într-o epocă medievală: ce carte de fantezie vizitezi?

Ca să fiu sinceră, nu prea am citit multe cărți cu acțiunea petrecută în vreo epocă medievală.

3. Tardis te duce în spațiu: ce univers science fiction vizitezi?

Cioburi de stele de Amie Kaufman & Meagan Spooner


„Imaginea diurnă cu cer, soare şi nori, oferită de ferestrele panoramice, îşi schimbă treptat culoarea — auriu, portocaliu, trandafiriu — şi în final se transformă într-o imagine nocturnă cu cer înstelat mai strălucitor decât s-ar vedea de pe orice planetă. De pe Corint nu se pot vedea stelele, doar licărul rozaliu al luminilor oraşului care se reflectă într-o atmosferă şi imaginile holografice ale artificiilor de pe cer.”


db03b1ef68bbb4fee21e67950d43af24-horz.jpg

4. Este timpul să te întorci acasă, dar Tardis alunecă într-un univers paralel. În ce lume distopică ajungi?

Aş alege să ajung în lumea creionată în Substitut de L. I. White (autor român), deoarece aş vrea să o ajut pe Rena să scape de sistemul obsedat doar de cifre şi statistici, ce a inventat un centru de naşteri de unde oamenii îşi pot cumpăra copii, lipsindu-le pe tinerele mame de şansa de a-şi creşte propriul copil.


„– Unde e copilul? întreabă Rena în timp ce o femeie îl scoatea din cameră. Vreau să văd copilul! E sănătos? Cum arată? începe ea să se agite din nou. Într-adevăr, exact cum a spus Leta, toţi sunt muţi, nimeni nu spune nimic, doar vocea bărbatului se aude calmă.
– L-au luat. Gata. Ţi-ai terminat treaba.
Rena simte din nou cum inima începe să îi bată cu putere, respiraţia devine accelerată. […]
– Vreau copilul, e copilul meu! De ce nu îmi răspundeţi?! De ce nu vorbeşte nimeni aici?! Vorbiţi!
– Nu e copilul tău. Copilul va fi dus la familia lui. Ai avut o misiune pe care ţi-ai îndeplinit-o. Trebuie să fii mândră de tine. Ai avut o responsabilitate importantă, îi explică bărbatul în mod mecanic dând să plece, ca şi cum nici el nu crede ceea ce spune, ca şi cum ar fi un text învăţat pe dinafară.”


5. Tardis te duce într-un univers alternativ locuit doar de copii. În ce carte pentru copii îți dorești să călătorești?

Harry Potter! Deşi nu am citit cărțile, am văzut filmele, iar acestea mi-au plăcut foarte mult! N-aş zice nu, dacă mi s-ar oferi şansa de a ajunge la Hogwarts.

HogwartsCastle_WB_F4_HogwartsThroughTheTrees_Illust_100615_Land.jpg

6. Tardis ajunge, în cele din urmă, în universul nostru și va ateriza pe Pământ, în perioada contemporană. În ce carte dorești să călătorești?

Măşti şi secrete de Corina Cîndea. Mi-ar face mare plăcere să iau parte la curse cu Maddox şi să învăț cateva trucuri de afaceri de la el, dar şi să o asist pe Brittany la şedințele foto din Milano.


„- Te iubesc prea mult ca să îți cer să renunți la ceea ce îți place şi pentru care ai muncit atât.”

„Credeam că voi fi mai fericită ca niciodată atunci când voi pleca la Milano, dar m-am înşelat. Chiar dacă plec să-mi îndeplinesc visul, sufletul mi-e greu, am inima zdrobită şi mă simt goală pe dinăuntru…”


13521839_1119440631432626_4025346552437918397_n

7. De obicei, Tardis are la bord și un însoțitor pe lângă dr.Who. Ce personaj literar ai lua cu tine în această călătorie în timp și spațiu?

L-aş alege pe Arrio din seria Nemuritor a Oanei. Urmează un moment important pentru el şi Victoria, iar eu am de gând să-l acompaniez.

7b6b88269e6b5508b3b8f8207ddfecfb-tile.jpg

Cum mare parte din cei pe care îi știu au acceptat deja provocarea, nu am să-l dau mai departe. Dacă însă mai este cineva care nu l-a făcut și dorește, îl poate prelua, cu mențiunea de a spune sursa și de a lăsa un link în comentarii spre postarea lor.

capture-20161017-043852

Autor:

O găsiți la andreea.ilie17@yahoo.com.

17 gânduri despre „Leapșa Tardis

    1. Mulțumesc! 🙂
      Nu-ți plac filmele sau cărțile?
      Eu am încercat să citesc acum câțiva ani primul volum, dar am renunțat, fiindcă nu prea mă atrăgea. Totuși am zis că o să le mai dau o șansă cândva. Pe când filmele îmi plac tare mult! ❤

      Apreciază

      1. Nici cartile nici filmele. Si nici macar nu ma-m uitat la filme sau sa fi citit ceva. Stiu ca pare o prostie dar chiar asta simt. Am incercat o singura data sa vad ceva din Harry Potter si pur si simplu mi s-a parut „naspa” . Iar acum cu cat cei din jurul meu adora seria cu atat eu o urasc :P. Doamne, cred ca o iau razna 😀 . Eu chiar sunt o fire pasnica 😉

        Apreciat de 1 persoană

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.