Publicat în Tag-uri şi lepşe

Tag: Cina Literară


Am primit o provocare tare faină și mi-a fost puțin (mai mult, ce-i drept!) cam greu să aleg dintre atâtea personaje care mi s-au perindat prin fața ochilor.

Mulțumesc fetelor, Tyna și Oli, pentru nominalizare! ^_^

1) Un personaj care poate/vrea să gătească

nopti-inflacarate_1_fullsize-horz.jpg

Gândul mi se duce inevitabil spre Mike Newland din Nopți înflăcărate de Jude Deveraux. Un bărbat care știe să gătească, doamnelor! Și nu doar atât. Pentru un agent sub acoperire, are un gust foarte bun în materie de haine, încât îți vine greu să nu-l măsori din cap până-n picioare iar și iar și iar și…mă opresc aici! :))

Scopul lui este s-o salveze pe cea mai bună prietenă a surorii sale de nemernicul ce dorește să se căsătorească cu ea, pentru un motiv ascuns. Iar pentru asta, el o va atrage pe tânără de partea lui prin orice mijloace, chiar de-ar fi să o seducă și să-i gătească pentru ca planul să reușească.


Dragă domnişoară Shaw, începea notiţa, într-un stil cît se poate de oficial. Iar scrisul era egal şi lizibil. Repet, îmi pare foarte rău pentru noaptea trecută. Nu a fost intenţia mea să deranjez pe cineva. Acum plec la Williamsburg la o sală de forţă, după care trebuie să fac nişte curse. La unu o să iau prânzul la Williamsburg Inn şi dacă o să-ţi facă plăcere să te întrerup puţin din munca ta şi să mi te alături, poate că voi reuşi să mă revanşez cât de cât pentru noaptea trecută. Mă întorc în jurul orei cinci şi o să pregătesc eu cina. Ce zici dacă am face cu schimbul? Dacă ai nevoie de ceva din oraş sau dacă pur şi simplu vrei doar să stai de vorbă, te rog, sună-mă.”


2) Un personaj care are bani să plătească cina

Fiindcă de-abia ce am terminat volumul 2 din seria Crossfire de Sylvia Day, cel la care mă gândesc este…?

revelatia-crossfire-vol-2_1_fullsize-horz

Gideon Cross.

Puternic. Întunecat. Dominator.

Cred că ar fi în stare să rezerve jumătate sau chiar tot orașul pentru o cină memorabilă!

Bineînțeles că asta se va întâmpla doar dacă acesta va simți mai mult decat prietenie pentru persoana respectivă. Și cum doar Eva a reușit performanța asta, restul genului rămâne doar cu privitul. :))


„- A mai rămas ceva care să nu fie al tău în New York?”


3) Un personaj care poate provoca o scenă

Cu siguranță, Oriana poate.

Oricând.

Oriunde.

Nu orșicum, ci așa cum știe ea mai bine!

(Am murit, din fericire: Întoarcerea de Theo Anghel)

intoarcerea-am-murit-din-fericire-horz.jpg






Cei mai mulți oameni nu sunt fericiți pentru că ignoră ușurința cu care pot ajunge să fie. Fericirea costă mult, întodeauna mai mult decât pot sau sunt dispuși să plătească. O întrezăresc cu ochi miopi de partea cealaltă a prezentului lor. Se află în locurile mult dorite, niciodată în cele avute deja. Pentru mine, lucrurile se simplificaseră, dintr-o dată, chiar în acel moment. Fericirea se afla în umerii celor doi prieteni, lipiți de ai mei. Atât de simplu era.


4) Un personaj care este foarte popular

Victoria Grey. 

Aproape o nemuritoare și ea.

Este atât de zvăpăiată și imprevizibilă, încât nu știi cum o să decurgă cina, ceea ce mi se pare tare amuzant. O tipă care știe ce vrea! Noroc că are spatele păzit.

cum-sa-te-imbraci-daca-esti-roscata_size2


„- Avem o altă problemă. Elatha ne-a invitat mâine seară la el.”

„- Eşti curajoasă, domnişoară.

– Mi s-a mai spus. Dar vă rog să nu confundaţi curajul meu cu inconştienţa. Poate că nu vă cunosc întreaga istorie şi nu sunt la curent cu întâmplările, pe care le bănuiesc extraordinare, din viaţa dumneavoastră, dar nu îmi este teamă. Nu pot muri decât o singură dată, pe când greşelile le pot repeta la nesfârşit. Mi le asum. Într-un anumit fel vă înţeleg dorinţa de a trăi în anonimatul acesta poleit. Ceea ce nu înţeleg este de ce pretindeţi de la noi să jucăm un joc în care nimeni nu crede.

Îl vedeam cu coada ochiului pe Ian, care mai avea puţin şi ţâşnea spre tavan de mânios ce era.

– Mă crezi ipocrit? întrebă fomorul rezemându-şi braţele de masă şi aplecându-se în faţă ca să mă vadă mai bine.

– Ipocrit? Nu. Dar bănuiesc că v-aţi jucat atâta vreme cu vieţile celorlalţi, încât aţi ajuns să confundaţi jocul cu realitatea. Probabil că este greu să fii lider, am adăugat eu ca o concesie făcută gazdei. […]

– Ai dreptate. Ai perfectă dreptate. Eşti una dintre puţinele persoane care au avut curajul să îmi vorbească astfel. Celelalte nu mai sunt în viaţă ca să poată povesti, adăugă el, însă o făcu pe un ton glumeţ.”


5) Un personaj amuzant

Holden Morgan din Triplu H de Corina Cîndea. 

Băiatul acesta știe să te binedispună, indiferent de motivul pentru care ești supărat. Iar o cină în compania lui, sunt sigură că ar face minuni și te-ar leșina de râs!

triplu-h-vol-1-4128-2-horz.jpg


„- Nu vă îngrijorați, oameni buni! I-o fi arătat Hayden vreo șmecherie de-a lui și s-a rupt patul cu ei!”

„- La duș?! Cum să se înece la duș?! 
– Păi…stai să-ți explic! În timp ce făceam duș, împreună bineînțeles, adăugă șoptit, m-am gândit să încercăm și planul vertical și…
– Holden! se aude țipătul disperat al Marlenei. Sper că nu le și desenezi, că te omor!”


6) Un personaj negativ

Malek Hellfire.

Seria Rephelimii de Simona Stoica.

Cred că ar fi o cină tare interesantă! Nu l-am cunoscut încă prea bine, dar urmează.

11392953_972995349398411_7514676631538450701_o.jpg


– De ce mă vrei moartă, Malek Hellfire? îl întrebă Shade după un timp.
– Motive personale.
– Asta nu e răspuns demn de un Rephelim.
Malek începu să râdă, încântat de reacţia ei.
– Eşti fiica părinţilor tăi şi urmaşa Creatorului Rephelimilor. Ai în tine o pasiune şi o dorinţă copleşitoare de a afla cine eşti cu adevărat şi de ce ai fost trimisă atât de departe de cei asemenea ţie. Nu eşti unul dintre noi, dar dacă vei continua să îţi foloseşti puterile la un nivel atât de înalt, Azazeal va fi nevoit să te transforme, chiar şi fără voia lui.
– Nu vreau să fiu ca tine.
– Nu ai o părere prea bună despre cei ca noi, nu-i aşa? o întrebă cu seriozitate Malek, care se apropiase la o palmă de scut.
Shade obsevă că evitase cu mare grijă să-l atingă, deşi se îndoia că reprezenta un obstacol pentru cineva cu forţele lui.
– Circulă atâtea zvonuri despre Rephelimi, spuse tânăra îngândurată. Deşi unii vă numesc criminali, voi răspundeţi cu mândrie că aveţi un scop pentru care comiteţi acele crime. Un scop care justifică vărsarea de sânge, continuă cu asprime. Sunteţi aliaţii întunericului şi duşmanii luminii. Aveţi o constituţie fizică ieşită din comun, sunteţi agili, puternici şi rapizi. Puterile voastre, deşi sunt utile în luptele în care vă implicaţi, reprezintă poate una dintre marile dezavantaje pe care le aveţi.
– În ce sens?
Shade îşi înălţă ochii şi îi înfruntă cu curaj privirea, înainte de a relua.
– Dacă lăsaţi magia elementelor să vă domine în întregime trupul şi mai târziu, să vă atingă sufletul, nu mai dispuneţi de energia necesară de a inversa procesul şi de a vă salva vieţile.
– Dar există o metodă prin care putem ocoli moartea. Tu o cunoşti, insistă Malek.
Intensitatea cu care o fixau irişii lui cenuşii o făcea pe Shade să se îndoiască de fiecare cuvânt pe care îl rostea. Derek observase schimbarea ei de atitudine, la fel şi Michael, care ascultase în tăcere schimbul de replici dintre cei doi. Soarta lor devenea din ce în ce mai neagră, cu fiecare minut în plus care trecea fără ca unul dintre ei să găsească o soluţie pentru a scăpa din capcana Anastasiei. Apariţia Rephelimului care fusese la un pas să-i ucidă în urmă cu câteva ore, la casa de vară nu le îmbunătăţea situaţia.
– De ce te uiţi la mine de parcă nu ştii despre ce vorbesc? Ai fost la un pas de moarte Shade, ai riscat totul pentru a mă prinde, ai devenit una cu primul dintre elementele tale, însă în momentul în care ai înţeles că te-ai grăbit şi eu am scăpat…
Malek făcuse o pauză semnificativă înainte să continue, încântat de paloarea care cuprinse obrajii tinerei.
– … te-ai panicat şi nu ai reuşit să te concentrezi suficient de mult, încât să recapeţi controlul asupra focului. De data asta, el era cel care te controla.
– Încetează!
Făcuse un pas înspre Malek şi înainte să se poată retrage, mâna lui trecuse prin câmpul de energie şi o trase cu putere în afara lui. Scutul se spulberă când trupul ei părăsise pătratul de lumină. Rephelimul o lipise cu spatele de el şi o ţinea nemişcată. Îi imobilizase mâinile şi o smucise atât de tare, încât Shade a trebuit să-şi lase toată greutatea pe un singur picior pentru a nu se prăbuşi la podea.
– Ai fost atrasă de putere, Hollow.
Glasul lui era atât de suav, încât Shade avea impresia că îi mângâia pielea. Rephelimul îşi lipise obrazul de părul ei şi inspiră cu nesaţ, îmbătat de mireasma pe care ea o degaja.
– Putere şi teamă… blândeţe şi pasiune…
O întoarse cu faţa spre el şi o izbi de perete. Muşchii i se contractară dureros şi genunchii îi tremurau cu atâta forţă, încât a fost nevoită să-i acopere pentru a masca teama pe care Malek reuşise să o strecoare în ea. Rephelimul o prinse de bărbie şi îi apropie chipul de al lui. Atingerea lui era atât de rece, încât ai fi putut crede că sângele încetase să-i mai curgă prin vene.
– Toate te-au îndreptat spre el. Ai fost o pradă atât de uşoară şi i-ai căzut atât de repede în plasă, încât au existat momente în care Harper s-a îndoit că erai persoana pe care el o caută. O urmaşă a lui Azazeal nu ar fi fost atât de naivă încât să se îndrăgostească de un Rephelim şi în niciun caz de liderul lor, ţinând cont de faptul că soarta celor ca noi depinde în totalitate de deciziile pe care tu le vei lua.
– Despre ce vorbeşti?
Pentru prima oară în acea seară, Malek se arătă surprins. Îşi înălţă întrebător o sprânceană spre Anastasia, înainte ca ochii lui să se oprească din nou asupra lui Shade.
– Chiar nu ţi-a spus care este scopul tău şi de ce vrea cu atâta ardoare Azazeal să traversezi Voalul şi să fii de partea lor? murmură Rephelimul, astfel încât doar Shade să-l audă.
Ea clătină din cap, incapabilă să vorbească.
– Există un singur motiv pentru care Harper ar fi ales să nu-ţi divulge rolul pe care îl al şi îl vei avea în destinul celor ca noi… voia să te ucidă.”

Fragment din Capcana, volumul II din seria Rephelimii

Sursa aici.


7) Un cuplu admirat 

Brittany Cavannough & Maddox Wright

Măști și secrete de Corina Cîndea

Încă de la început, întâlnirea dintre ei a fost una explozivă, mai mult în interior, decât la vedere, și a continuat pe același făgaș, indiferent de zidurile care s-au interpus între ei.

 Deși îmi asum faptul că cei doi n-or să fie prea mult atenți la mine, sorbindu-se unul pe altul, ca și când nu ar mai exista nimeni în jurul lor, Maddox gândindu-se cum naiba să plece mai repede de la cină, iar Brittany încercând să-l mai tempereze puțin pe loc, sunt sigură că cele câteva clipe petrecute cu ei vor fi minunate.

kristina-bazan-model-qhd-2048x1152-horz


„Complicat?! E ultimul cuvânt pe care l-aș alege să-l descriu pe Maddox!
Întunecat. Și misterios. Furios. Periculos. Astea sunt cuvintele care îmi vin în minte atunci când mă gândesc la el.”

„Eu, cu viaţa și secretele mele, sunt întunericul, iar ea… lumina. Lumina spre care mă simt iremediabil atras și pe care tânjesc să o consum.”


8) Un erou sau o eroină

Una dintre eroinele mele este Alina Marinescu din seria care poartă același nume a Monicăi Ramirez. Chiar dacă destinul i-a fost potrivnic, răpindu-i viața pe care o ducea, tânăra nu a renunțat, ci a luptat să-și păstreze speranța, deși, în unele momente, aceasta nu prea mai dădea semne că ar fi prezentă.

Mi-ar plăcea mult să petrecem timpul ca fetele și să-mi povestească despre ceea ce i s-a întâmplat. Sunt curioasă dacă mai regretă faptul că Alex a târât-o în partea cea mai întunecată a lumii și, dacă ar fi să dea timpul înapoi, ar prefera să ajungă tot aici, cu tot ce a întâmpinat, sau să fie acea fată obișnuită și fără grija zilei de mâine?


„Cum reuşea să transforme un simplu vals într-o invitație la seducție pentru o sală de bal înțesată cu femei, era mai presus de puterea ei de înțelegere.”

„…îl iubesc pe Marius. Ba nu, rectific. Sunt îndrăgostită de Marius. Tot ce ştiu despre iubire, genul acela de iubire care îşi face inima să înflorească precum un trandafir, am învăţat de la el. Câteodată mă trezesc în mijlocul nopţii, îngrozită la gândul că, într-un fel sau altul, îl voi pierde şi pe el.”


kayla_m203_stock_by_phelandavion-daib5m7-vert.jpg

9) Un personaj subapreciat

Probabil sunt destul de multe personaje în această situație, dar nu îmi trece absolut nimeni prin cap în clipa asta.

10) Un personaj la alegere

Marius Stephano. 

O parte din tipa de mai sus. #AM

Îmi doresc tare mult o cină în compania sa! Mai ales acum, după ce lectura seriei a luat sfârșit. Am multe întrebări de pus și răspunsuri de căpătat de la el.

După cum se vede, încă nu am găsit un specimen potrivit lui Marius. Din multele căutări (și chiar au fost multe!), mi-am dat seama că nu există nimeni care să-l înfățișeze în fața noastră pe viu. Sau, cel puțin, ceea ce am eu în minte.

page.jpg

11) Un loc pentru cină

Sper că Ian din seria Nemuritor a Oanei Arion nu se va supăra, dacă ne va lăsa să petrecem măcar o seară, două, trei… poate chiar mai multe, în umila sa locuință. Pe bune, acum? Nu credeți, la fel ca mine de altfel, că se plictisește singur în ditamai căsoaia? Și, ca să nu ziceți că sunt rea, îl las și pe el să ne încânte cu prezența sa! Te pup, cici! :))

capture-20161220-084814-horz.jpg

capture-20161017-044644

Autor:

O găsiți la andreea.ilie17@yahoo.com.

12 gânduri despre „Tag: Cina Literară

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.