Publicat în Interviuri

La șuetă cu autorii români #3 – Corina Cîndea


996135_1007030539340303_5255404173884144136_n

~ prima copertă ~

Corina Cîndea este o scriitoare la început de drum care, prin intermediul platformei Wattpad, a reușit să atragă numeroși cititori dornici să-i „devoreze” cuvintele. Astfel, în 2015, publică primul volum al seriei Triplu H, prin forțe proprii, urmând ca anul acesta, cu ajutorul celor de Smart Publishing, să ne aducă atât primul volum (cu o altă copertă), cât și cel de-al doilea și ultim volum (martie).


1. Bună, Corina! Spune-mi, te rog, două lucruri care îți plac la tine, respectiv două lucruri pe care ai dori să le schimbi.

Fără să vreau să par narcisistă, îmi place totul la mine! Glumesc! Dar mă simt bine în pielea mea și sunt mulțumită de persoana care sunt, chiar dacă nu sunt perfectă. Iar de schimbat… Cred ca mi-aș dori să fiu puțin mai înaltă, dar nu cu mult.

2. În ce moment ai descoperit pasiunea pentru scris și cum te-a influențat acest aspect până acum?

Nu m-am gândit niciodată să mă apuc de scris. Nu a fost ceva premeditat, ci doar un impuls de moment, pe care l-am simțit cam la o lună după ce descoperisem wattpad-ul. Pur și simplu am simțit nevoia să scriu și am făcut-o! În general, în viață, mi-am ascultat instinctul și, ca întotdeauna, bine am făcut.

Wattpad-ul m-a schimbat destul de puțin, aș putea spune. Pe mine, ca om, ca fel de a fi. Singurul lucru pe care l-au observat cei din jurul meu este faptul că sunt mult mai calmă decât înainte. Ceea ce nu știu ei însă, este că e doar un calm aparent. Nu sunt mai calmă, doar visez cu ochii deschiși. Când am o carte începută, toată ziua mă gândesc la ea, la personaje, iar seara mă culc tot cu ele în gând.

a6044fd3a88acd5043860484db972ca6_400x4003. Ce reprezintă wattpad pentru tine? Când ai descoperit această platformă, te gândeai că o să ajungi să-ți publici scrierile? 

Prima lună după ce am descoperit wattpad-ul, doar am citit ca o apucată. Căram tableta după mine oriunde mă duceam și parcă era lipită de mâinile mele. Soțul râdea de mine și spunea că o să îmi înțepenească degetele pe ea și nu o să mai pot s-o las din mână.  Iar când am început să scriu, a fost și mai rău, mai ales că am făcut-o pe ascuns, nimeni din familie neștiind ce tot butonez eu acolo. Toate cinci cărțile le-am scris pe tabletă sau telefon, de aceea nu au diacriticele pe care am descoperit cum să le pun abia la volumul 2 din Triplu H.

Însă, nu m-am gândit niciodată că voi ajunge să public vreuna dintre poveștile mele. Ceea ce m-a determinat să o fac nu au fost, culmea, nici numărul de citiri, voturile sau comentariile ci… tentativele de plagiat! Acestea mi-au dat imboldul să îmi declar drepturile de autor și să public.

pizap.com14561578296471

4. Cum a luat naștere Triplu H?  

Tocmai terminasem Rebela și doream să fac o pauză, să îmi petrec mai mult timp cu familia pe care, spre rușinea mea, o mai neglijez uneori. Eram în oraș și am văzut o tânără pereche cu tripleți. Fiind mamă la rândul meu, primul meu gând a fost să îi compătimesc, apoi… mi-a venit ideea: o poveste cu tripleți!

Până am ajuns acasă, aveam deja în minte trasată povestea, în linii mari. Însă a suferit modificări majore atunci când m-am apucat efectiv de scris. Am considerat că i-ar fi prea greu lui Kim să aleagă între trei frați identici, așa că tripleții au devenit doar simpli frați, dar le-am dat nume cu aceeași literă. De aici și titlul cărții, care știu că a nedumerit pe multă lume. Nu doream să fie poveste atât de veselă însă, pe măsură ce scriam, tot la glume și farse îmi fugea mintea. Așa că, încă o dată, mi-am ascultat instinctul și a ieșit… ce a ieșit.

5. Descrie-ne în trei cuvinte relația fraților Morgan.

Familie. Dragoste. Unitate. Cred că asta este de fapt chintesența întregii cărți.

6. Ce sentimente te-au acaparat atunci când ți-ai văzut cartea ajunsă (la propriu) în mâinile cititorilor tăi? 

Nu am crezut că este adevărat. Nici acum nu cred. Dar, pe lângă asta, am fost extrem de fericită! O bucurie imensă m-a cuprins și credeam că o să pleznesc de fericire. Nu m-am putut exterioriza prea mult la tipografie, însă am făcut-o acasă. Am râs, am plâns, am chițăit, am strigat și am țopăit! Toate astea în timp ce mă fâțâiam prin toată casa, ca o nebună. De fapt, privind în urmă, cred că o luasem puțin razna.

7. Dacă fata noastră, Kim, ar fi rămas cu Mike, cum ar fi decurs viețile acesteia și a celor trei frați?

Nu știu. Mike chiar a iubit-o pe Kim și poate că ar fi fost fericită, însă nu ar fi „înflorit”, așa cum a făcut-o lângă Hayden. Dragostea dintre ei i-a făcut să devină ceea ce au devenit. Doar împreună. Cu alte perechi, ar fi fost cu totul altceva. Lucru care este valabil și pentru celelalte două perechi. Kim a fost „liantul” care a unit întreaga familie și mai mult decât era. Nu mi-i pot imagina alături de altcineva. Voi îl vedeți pe Hayden lângă o altă femeie? Pe Heaton fără Samantha? Sau pe Holden lângă o acritură care să nu-i guste glumele și obsesia pentru paturi? Eu nu.

12049562_1685777568322512_4599948255102843466_n

8. Dacă ar fi să descrii nebunia familiei Morgan prin versurile unei melodii, care ar fi acele versuri?

Nu știu nicio melodie care să se potrivească cu nebunia familiei Morgan. Dacă știți voi vreuna, spuneți-mi-o și mie, să mi-o pun pe telefon, ca ton de apel.

9. Ce îți place să faci în timpul liber, înafară de scris?

Îmi plac multe lucruri și am multe hobby-uri dar, din păcate, extrem de puțin timp. Primul lucru ar fi să citesc. Dacă regret ceva din cauza scrisului, este faptul că nu mai am timp de citit. Îmi place să cos goblen, îmi place să pictez, dar nu am mai avut timp de așa ceva de câțiva ani de zile.

10. Care este cartea preferată și prin ce te-a impresionat?

„Pe aripile vântului”. Pot spune că este cartea de care m-am îndrăgostit și căreia niciuna nu a reușit să îi ia locul. De ce? Pe lângă povestea incitantă și plină de tot ce îți poți dori de la o carte, am rămas extrem de impresionată de tăria de caracter a eroinei principale. Scarlett O’Hara mi-a fost model în viață și, nu o dată când am avut greutăți, m-am gândit la ea și la ce ar fi făcut în locul meu. „Și mâine e o zi” sunt cuvintele pe care le-am aplicat de multe ori și care m-au ajutat să trec peste multe.

11. Mulțumesc mult pentru că ai acceptat invitația mea și îți urez mult succes în continuare! Câteva gânduri pentru cititorii noștri?

Eu îți mulțumesc că te-ai gândit la mine și că mi-ai dat ocazia să mai arăt puțin din mine celor care sunt curioși să mă cunoască așa cum sunt în spatele poveștile scrise.

Cititorilor mei le mulțumesc din suflet că au fost alături de mine. Că au citit, votat și comentat. Fără ei, fără susținerea lor, nu aș fi ajuns aici și nu le pot mulțumi îndeajuns.

12400534_10207420516984477_2061159177425547375_n

 ♫ Pe site-ul Editurii Hathor, găsiți cărțile autoarei.
♫ Trailere carte: aici, aici și aici.
♫ Puteți citi primele 11 capitole aici!

capture-20170630-084158

Autor:

O găsiți la andreea.ilie17@yahoo.com.

14 gânduri despre „La șuetă cu autorii români #3 – Corina Cîndea

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.