Publicat în About

Dorinţe pentru 2016


Voi începe această postare prin a va ura un sincer “La mulți ani!” și bine ne-am (re)găsit în noul an! Sper că ați petrecut frumos alături de ai voștri, așa cum am făcut-o și eu, și că anul 2015 v-a îndeplinit mare parte din dorințele gândite, dar și altele la care nu v-ați așteptat. Cel puțin, la mine așa a fost!

43c6b0379f925e389f275a93736d2da1

Anul trecut, m-am prezentat, pentru prima dată, la târgul de carte Gaudeamus și am avut parte de o zi minunată, alături de niște oameni frumoși. Mi-am întâlnit o parte dintre prietenele virtuale și, în sfârșit, am putut schimba o îmbrățișare, câteva cuvinte și față-n față, nu doar pe rețelele de socializare. Am cunoscut și câteva dintre autoarele noastre: Lavinia Călina, Simona Stoica (pe care o mai întâlnisem și în orașul natal) și Oana Arion. Așa că sunt destul de hotărâtă să vizitez târgul și anul acesta, pentru a le revedea și pentru a le cunoaște oficial și pe restul prietenelor! Predomină fetele, așa că n-am ce face, decât să vorbesc la genul lor. *smile*

O altă dorință pentru 2016 ce, în 2015, am cam omis-o, ar fi desenul și, de ce nu, chiar pictura. Adevărul este că mai mult îmi place să desenez, decât să pictez, dar aș vrea să le combin pe amândouă și să-mi încerc “manevrele” pe pereții camerei mele și pe niște tricouri, să văd ce iese. De ceva timp, mă tot gândesc la activitatea asta și, tot ce sper, este că anul ăsta voi reuși să o pun în aplicare.

Pentru acest an, mi-am promis și să încerc să citesc mai mult, dar presimt (din nou) că nu o să reușesc să mă țin de cuvânt. Nici n-am trecut bine în 2016 că, deja, se anunță destul de aglomerat. Cel puțin, acum, la început. Odată cu acest al doilea an, facultatea îmi solicită ceva mai mult timp decât anul precedent și, neavând încotro, tre’ să-i fac pe plac, pentru a ieși inginerul care-mi doresc să fiu.

Totuși, deși 2015 m-a trecut doar cu 33 de cărți citite și n-am reușit să-mi ating goal-ul de pe Goodreads, anul acesta mi-am propus să citesc 50 de cărți. Mă gândesc serios la asta. Să văd dacă și reușesc!

Printre aceste 50 de cărți, mi-aș dori să ajung să citesc următoarele:

JS65042552

#1 O primă carte ar fi Grey de E.L. James, deoarece am dat deja gata, acum vreo doi ani, trilogia Fifty Shades și cele câteva fragmente din perspectiva lui Christian, de la sfârșitul celui de-al treilea volum, nu prea mi-au săturat curiozitatea acerbă în privința acestui mascul condus de umbrele trecutului.

predicatorul_1_fullsize#2 Încă de când am citit Prințesa ghețurilor am fost acaparată de scriitura autoarei Camilla Lackberg, iar romanele polițiste au început să-și facă ușor-ușor loc printre lecturile mele și nu regret nicio clipă că am permis ca acest lucru să se întâmple. Imediat după ce am citit cartea, am năvălit repede pe google și am descoperit că Prințesa ghețurilor deschide seria Fjällbacka și sunt extrem de încântată să mă pierd printre răsturnările de situație pline de mister și intrigă ale cărților, împreună cu Erica și Patrik. Așa că, Predicatorul(e), fii pe fază, că vin și nu te mai scapă nimeni!

2536#3 Și, pentru că tot suntem la capitolul de romane polițiste, având un plus și de thriller psihologic, Adevărul despre cazul Harry Quebert de Joel Dicker îmi face cu ochiul de multă, dar multă vreme. Unde mai pui la socoteală și recenziile cititorilor care nu fac decât să te întărâte mai tare și să te atragă în capcana lor nevinovată? Pff..

Madame-Mallory-si-micul-bucatar-indian1#4 Madame Mallory și micul bucătar indian a lui Richard C. Morais este o altă carte pe care o doresc cu ardoare. Deși n-am mai abordat lecturi cu un astfel de subiect, chiar vreau să descopăr dacă va fi pe placul meu să dau peste nenumărate feluri de mâncare la fiecare pagină citită. Mai mult ca sigur, voi găsi câteva rețete care să mă facă să le dau o șansă și să le încerc pe propria piele. Faptul că avem parte și de o poveste romantică pe fundalul “miresmelor bucătăriei indiene și al rafinamentului gastronomiei franțuzești” este un plus care va face deliciul lecturii.

res_f1a3df3324296a816e8628e049a8317b_full #5 Urzeala tronurilor de George R. Martin. N-am început să urmăresc serialul. Nici cărțile nu le-am citit încă. Nu știu care din cele două variante mă sperie mai tare, dar, odată și-odată, tot vreau să le dau gata pe amândouă. Așa că mă gândeam să încep mai întâi cu lectura, chiar dacă numărul impresionant de pagini mă face, într-o oarecare măsură, să cam dau înapoi. Dacă nu mă va prinde, asta este, mă voi apuca de serial. Măcar una din două să fie pe placul meu, nu?

690768#6 Femeile vin de pe Venus, bărbații de la băut de Simona Tache & Mihai Radu este o altă carte ce mi-a atras atenția asupra ei de ceva vreme. Mărturisesc că titlul este principalul vinovat de asta. N-am dat peste prea multe recenzii, dar din câte îmi pot da seama, atât din ele, cât și din descrierea cărții, o să mă bucur de câteva ore bune de râs. Cum eu nu pot sta o zi întreagă fără această porție, clar nu-mi voi refuza lectura acestei cărți. Și cum există și o continuare, Bărbații vin de pe Marte, femeile de la coafor, vă dați seamă că nu mai au scăpare.

anna-si-sarutul-frantuzesc_1_fullsize

#7 Sunt o romantică incurabilă, în caz că nu v-ați dat seama până acum. Cu genul acesta de cărți am pornit la drum și, datorită lor, am început să acord o atenție deosebită lecturii. Anna și sărutul franțuzesc de Stephanie Perkins se încadrează cu succes în această categorie și chiar vreau să o citesc! Mai are rost să spun de ce? Așa mă gândeam și eu.

669354-e1439292565268#8 Am citit deja Atracția, primul volum al seriei Crossfire de Sylvia Day și chiar m-a prins povestea în sine. Așa că, anul acesta, am de gând să continui cu următorul volum tradus la noi, Revelația. Sunt foarte curioasă să descopăr ce alte secrete îi mai înconjoară pe Eva și Gideon și cum va decurge relația lor în continuare.

926932#9 De când mă știu, nu prea am fost o împătimită a istoriei, decât atunci când aceasta se prezenta sub forma unor povestioare ce puteau fi ușor de înțeles și, mai ales, ce puteau captiva, fără cale de întoarcere. Altfel, nu acordam nici măcar o șansă acestei materii, ce nu făcea decât să-mi inducă o stare de plictiseală. Cred că de vină erau și persoanele care trebuiau să-mi insufle o cât de mică pasiune pentru ea. Dar, de la o vreme, de când am citit Alias Grace de Margaret Atwood, ce includea o porție bunicică de istorie, am început să văd cu alți ochi acest subiect. Așa că mă gândeam să acord o șansă Bibliei pierdute a lui Igor Bergler. Am înțeles că, după lecturarea acestei cărți, voi ajunge fie într-o extremă, fie în cealaltă și că nu există cale de mijloc.

untitled#10 Delirium de Lauren Oliver. Mă atrage ideea aceasta de lume fără dragoste, deși nu prea pot, de fapt, nu vreau să-mi închipui o astfel de lume. Dar sunt destul de curioasă să descopăr cum și-a imaginat-o autoarea și cât de mult mă va acapara povestea. Vreau să aflu de ce personajele nu vor să simtă dragostea pentru aproapele său, de ce este acest sentiment ignorat, de ce vor să-l elimine din oamenii care vor sincer și cu adevărat să-l trăiască.

2725_f5d208f1#11 O altă carte care mi-a trezit interesul este Regina adevărată de Erika Johansen. Dacă citiți începutul descrierii, sigur veți vrea și voi să aflați ce secrete se ascund în spatele cuvintelor: “Trecerea, un cataclism misterios, a făcut să piară cea mai mare parte a umanității, alături de tehnologia ultramoderna. Regresând în epocă feudala, dar aflându-se totodată undeva în viitor, supraviețuitorii o iau de la capăt pe un teritoriu nou..” 

te-astept_1_fullsize

#12 O altă Epică pe care doresc să o citesc anul acesta este Te aștept de Jennifer L. Armentrout. Am adorat stilul fascinant al autoarei, încă de când am dat gata primele două volume din seria Lux. Îmi place să urmăresc cum aceasta creionează legăturile dintre personaje și sunt sigură că nici cea dintre Avery și Cam nu va fi mai prejos.


Ce așteptări aveți voi de la 2016, ce vise aveți de făurit, ce n-ați reușit să faceți anul trecut și doriți să faceți acum? Ce cărți se află pe lista voastră de citit? Ceva recomandări?

*Articol participant la concursul organizat pentru bloggeri de către Librăria Online Librex & blogul Literatură pe tocuri.
**Click pe titluri pentru a ajunge la cărțile dorite.

8b09a0542c77cb5d407f4ad7fe315e88.png

Autor:

O găsiți la andreea.ilie17@yahoo.com.

16 gânduri despre „Dorinţe pentru 2016

  1. O sa-ti placa romanele de la Epica! Delirium mi-a placut mult, mult… acum astept comanda cu cel de-al doilea volum 🙂 Cartea Simonei si a lui Mihai e criminala :)) trebuie sa-mi iau si eu cel de-al doilea volum! Mult succes, sper sa castigi!

    PS. In orasul natal? Adica orasul tau natal e acelasi cu al Simonei? 😀

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.