Publicat în Recenzii

„Dulcele păcat al iubirii” de Jo Beverley, Vanessa Kelly, Sally MacKenzie & Kaitilin O’Riley (recenzie)


124Descriere

Savurează patru poveşti în care dragostea şi misterul se împletesc în cele mai neaşteptate împrejurări!

Tânăra Anna Featherstone e încântată să părăsească pentru câteva luni casa de la ţară pentru a merge împreună cu familia la Londra. Încântarea ei sporeşte când află că părinţii au închiriat o reşedinţă elegantă dintr-un cartier select. Urmează să afle însă că dormitorul ei ascunde o uşă secretă ce devine o poartă spre pericole – şi spre romantism!

Deşi statutul ei de văduvă îndurerată şi dragostea pe care încă i-o poartă iubitului ei soţ o împiedica să se apropie de un alt bărbat mai mult decât o permit convenţiile sociale, Clarissa Middleton nu poate rezista prea mult timp pasiunii pentru căpitanul Christian Archer. Înlănţuiţi unul în braţele celuilalt, dragostea şi dorinţa transformă două inimi în una singură…

Descoperă şi aventurile surprinzătoare prin care trec Josephine Atworthy şi Charlotte Wilton ca să-şi împlinească dragostea…

Gândurile mele

Dulcele păcat al iubirii întruneşte patru povestioare romantice foarte faine, fiecare dintre ele având mai mult sau mai puţin de o sută de pagini pline de umor, spirit, afecţiune, sinceritate, speranţă, ironii delicioase, mister, pasiune şi, mai ales, dragoste.

Dulcele păcat al iubirii – Jo Beverley

Primul titlu îi are ca protagonişti pe Anna Featherstone, o tânără de numai 16 ani, ce n-a părăsit încă băncile şcolii, şi pe Roland, conte de Carne, în vârstă de 30 de ani, ce a fost nevoit, într-o oarecare măsură, să părăsească casa familiei din Londra, datorită unui incident din trecut. Încă de la prima întâlnire, ce n-a decurs chiar în nişte circumstanţe adecvate unor persoane respectabile, între cei doi are loc o chimie puternică ce ameninţă să şocheze lumea mondenă.

0ffcd3e0375364753dc217bf6d3ac34fPentru ca fiica lor cea mare, Maria, să-şi facă debutul în societate, familia Featherstone vine la Londra împreună cu aceasta şi fata cea mică, Anna. Aceştia închiriază pentru câteva luni una dintre locuinţele lordului Carne, iar cea mai sinistră şi ciudată cameră din casă va fi luată chiar de mezina familiei, deoarece surorile nu suportau să doarmă una cu cealaltă. În plus, camera o cam speria pe sensibila Maria.

Anna posedă o inteligenţă aparte pentru vârsta ei, deşi fetele şi femeile nu prea aveau voie să se arate doritoare de prea multe cunoştinţe pe vremea aceea. Asta pentru binele lor. Totuşi, tatăl ei o încuraja să citească mult, iar tânăra era foarte receptivă la recomandările sale. O cititoare înrăită, fata găseşte o legătură între cartea de dragoste şi aventură pe care tocmai o citea şi casa în care stătea în prezent. Astfel, Anna dă peste o uşă secretă, ca şi cea din roman. Uşa ducea chiar spre casa vecină, ce făcea parte tot din proprietatea lordului. Crezând doar în lucrurile logice şi curioasă din fire, după ce toată lumea s-a retras la culcare, tânăra se aventurează singură după uşa secretă pentru a descoperi ce alte asemănări mai există între roman şi casa descrisă în el.

Deşi i s-a adus la cunoştinţă că inteligenţa şi curiozitatea ei acerbă o va băga în bucluc, Anna îşi ascultă doar instinctul şi mintea, nemaiţinând cont de avertizările primite. Odată aflată de cealaltă parte a uşii, fata are parte de multe surprize. Ce alte mistere o vor mai învălui, înafara celui ascuns printre paginile romanului? Va reuşi să le elucideze înainte de a fi prea târziu pentru ea? Trebuie să aflaţi singuri!

Plăcerea unui iubit mai tânăr – Vanessa Kelly

A doua povestioară debutează cu o petrecere fastuoasă dată de către familia lui Christian, căpitanul Archer, în onoarea revenirii acestuia din armată pentru câteva săptămâni pe meleagurile părinteşti, la care va participa şi Clarissa Middleton.

140806294f890ec6394130c5f0c4ad07După moartea soţului ei, care şi-a găsit sfârşitul pe front, luptând pentru ţară şi regele lor, Clarissa a preferat să aibă grijă de socrul ei şi să nu mai acorde importanţă societăţii mondene. S-a închis cu totul în ea şi a refuzat să mai iasă în lume sau să se recăsătorească cu altcineva, preferând să ducă o viaţă izolată. Totuşi, într-un final, s-a lăsat convinsă de buna ei prietenă, Lillian, să renunţe la doliu şi să participe la unul din cele mai mari evenimente ale societăţii, dat în cinstea fratelui mai mic al acesteia.

Christian a cerut o permisie pentru umărul său rănit şi a revenit acasă pentru o scurtă perioadă, dar adevăratul motiv era revederea celor dragi şi a iubirii sale din adolescenţă, găsind că poate mai are o şansă la inima acesteia. Astfel că, atunci când cei doi se întâlnesc la petrecere, ambii sunt aproape schimbaţi, din toate punctele de vedere, şi sunt surprinşi de apariţia fiecăruia. Christian reuşeşte să-şi controleze emoţiile, pe când Clarissa rămâne, la propriu, cu gura căscată la vederea acestuia.

Nu mai era adolescentul pe care-l ştia ea şi pe care îl urechea la vreo boacănă pe care o făcea, acum era un bărbat în toată firea, dar ei i se părea că era încă destul de tânăr pentru a-şi lua angajamente serioase. Faptul că era cu cinci ani mai mic, n-o mai deranja ca înainte, mai ales la ce impozanţă dădea dovadă. Emana pericol şi masculinitate din toţii porii, ceea ce-i trimitea fiori reci pe şira spinării. Dar nu…nu putea să-i permită acestuia să se apropie mai mult de cât trebuia. Era doar un prieten vechi de familie şi atât. Dar dacă ar putea exista ceva mai mult între cei doi? Va renunţa Clarissa la prejudecăţile impuse de lumea mondenă şi îşi va da frâu liber sentimentelor, ce nu credea că le mai are în ea, sau va rămâne o singuratică până la sfârşitul vieţii?

Prinţul gol – Sally MacKenzie

Cea de-a treia povestioară ni aduce în prim plan pe Josephine (Jo) Atworthy şi Damian Weston, conte de Kenderly. Aceştia se întâlnesc pentru prima dată la petrecerea organizată de baronul Greyham, în onoarea zilei de Sf. Valentin.

0027fe0b6b86daa1d1b82694f46e416aAceştia descoperă cu mare surprindere că se cunosc de mai bine de luni de zile, deşi de-abia acum au avut ocazia de se găsi faţă-n faţă. Prin intermediul unor scrisori, iniţiate chiar de Jo, pe marginea unui articol de ziar ce viza latina, semnat chiar de conte, cei doi ajung să se cunoască într-o manieră aproape intimă: împărtăşirea gândurilor unul altuia, percepţia asupra lucrurilor din jur, inteligenţa aparte care reiese din cuvintele transmise de fiecare dintre ei.

Astfel că, această corespondenţă, această legătură, ce se leagă între tinerii noştri, îi apropie destul de mult la nivel psihic, făcându-i nerăbdători în aşteptarea scrisorii celuilalt. Dar, nici Jo, nici Damian, nu ştiu cine este cu adevărat persoana din spatele scrisorilor adresate lor. Josephine continuă să viseze că, în spatele celui ce se semna cu „K” în scrisorile ei, se află un „prinţ pe cal alb” care va veni s-o salveze pe ea şi tatăl ei din sărăcie, pe când Damian crede că discută, de fapt, cu Joseph Atworthy, tatăl fetei. Pe vremea lor, erau foarte nelalocul lor, de-a dreptul scandaloase, aceste conversaţii dintre un bărbat şi o femeie, chiar dacă se limitau doar la scrisori.

Revenind la întâlnirea lor, este una cât se poate de explozivă, „o Cenuşăreasă” care nu-şi pierde preţiosul pantof, ci se pierde pe ea însăşi în braţele „prinţului” mult aşteptat, acesta fiind mereu pregătit s-o prindă atunci când tânăra se împiedica la fiecare pas. Cum va decurge şederea lor pe toată perioada petrecerii, rămâne să descoperiţi voi.

Aventură de-o vară – Kaitlin O’Riley

În ultima povestire, dar nu cea din urmă, ne întâlnim cu doi tineri la început de drum, Charlotte Wilton şi Gavin Ellsworth, ce ne arată că, uneori, dacă ne îngăduim o clipă de fericire şi ne lăsăm duşi de val, nepăsându-ne de regulile impuse de societatea în care trăim, ne putem aştepta ca acea clipă să dureze toată viaţa.

După câteva sezoane „dezastruoase”, în care şi-a refuzat toţii pretendenţii, negăsind pe nimeni potrivit pentru ea, Charlotte se lasă convinsă de către mama sa în a o însoţi pe mătuşa Louise într-o Spanie liberă şi lipsită de prejudecăţi, faţă de sobra şi constrângătoarea Anglie. Astfel că, acestea, ajung într-o zonă liniştită de ţară cu o privelişte minunată asupra Mediteranei, unde vor locui la o prietenă dragă de-a mătuşii sale, Yvonne.

Acolo are parte de o surpriză ameţitoare sub forma unui tânăr englez cu plete aurii, ce reuşeşte s-o facă să-şi piardă minţile, ceva ce nu i s-a mai întâmplat vreodată. Descoperă cu furie că nu găseşte să-i dea replica, aşa cum o făcea cu ceilalţi masculi. Cunoştea prea bine tipii de ţeapa lui, iar Gavin nu făcea excepţie. Era genul care obţine mereu ceea ce-şi doreşte, chiar şi atenţia femeilor, fără să depună prea mare efort pentru asta. Şi nu greşeşte! Dar oricine se poate schimba…

„Charlotte ştia că nu avea să dureze, că era doar un flirt pe timpul verii. Ştia că lui Gavin nu-i pasă cu adevărat de ea şi era conştientă că avea să-şi piardă interesul şi să se plictisească în cele din urmă, când dispărea efectul noutăţii. Se pregătea pentru această clipă.”

Hotărât să părăsească Spania, datorită plictiselii ce-l acaparase, Gavin îşi schimbă planurile atunci când observă îngerul blond de la micuţul balcon ce trona deasupra sa. Se lansează, după câteva cuvinte schimbate, în a o caracteriza ca arogantă, o femeie ce se crede prea bună pentru orice bărbat, ca să-l ia în seamă. Asemenea Charlottei, se lasă antrenat de prima impresie, impresie care poate fi, de cele mai multe ori, greşită. Intervenţia doamnei Yvonne, ce consta în a-i picta pe amândoi într-o postură promiţătoare, începe să-i apropie ceva mai mult. Dar cât va dura această legătură ce a înflorit pe neaşteptate între cei doi? Se vor lăsa ei duşi de val într-o Spanie care nu-i arătă cu degetul, aşa cum s-ar fi întâmplat în locul natal? Vor fi împreună pentru totdeauna sau această poveste va rămâne doar o aventură de-o vară?

Vă invit să descoperiţi fiecare lectură în parte şi să vă bucuraţi alături de personaje în nişte poveşti de viaţă minunate!

Nota mea: 4/5

nota 4

Dede

Autor:

O găsiți la andreea.ilie17@yahoo.com.

4 gânduri despre „„Dulcele păcat al iubirii” de Jo Beverley, Vanessa Kelly, Sally MacKenzie & Kaitilin O’Riley (recenzie)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.