Publicat în Recenzii

Atracţie periculoasă (Arcane Society #4) de Amanda Quick


atractie-periculoasa_1_fullsize

Descriere

Deghizată în haine bărbăteşti, Leona Hewitt se strecoară într-o noapte în muzeul particular de antichităţi a lordului Delbridge, ca să recupereze un artefact furat în urmă cu mulţi ani de la familia sa. Însă, şocată, găseşte în galeria întunecată un bărbat aplecat asupra cadavrului unei femei.

Thaddeus Ware, un hipnotizator celebru, este obişnuit să stârnească frica oricui, mai ales a femeilor – căci un bărbat cu astfel de abilităţi ar putea răpi virtutea unei lady, chiar fără ca aceasta să-şi dea seama! Dar Leona nu este o femeie obişnuită. Are ea însăşi puteri psihice deosebite şi nu arată nici o urmă de teamă. Mai mult, nu are de gând să-i cedeze cristalul pe care amândoi au venit să-l caute. Pasiunea care izbucneşte între ei îi ia prin surprindere, însă Leona nu-şi uită scopul şi reuşeşte să dispară în cele din urmă cu prada. Lui Thaddeus nu-i rămâne decât să o găsească, căci ştie că valorosul cristal are un imens potenţial de distrugere şi că Leona a intrat într-un joc mortal. Iar fascinaţia pe care aceasta a reuşit să i-o stârnească îl va face să o apere chiar cu preţul vieţii pe femeia care, în sfârşit, a putut să-i ofere dragostea pe care şi-a dorit-o dintotdeauna.

Gândurile mele

Momentul în care am decis să încep să citesc cărţi romantice a fost o decizie pe care nu o voi regreta vreodată. În goana mea după ele, am descoperit-o pe Amanda Quick, de ale cărei cărţi m-am îndrăgostit iremediabil. Fiecare roman al autoarei, indiferent de numele cu care se semnează, reuşeşte să mă facă să rămân la sfârşitul poveştii cu o senzaţie plăcută. Are un mod original de a prezenta lucrurile, de a te ţine în suspans şi de a te pune pe gânduri de fiecare dată. Până acum, cărţile ei nu m-au dezamăgit, dimpotrivă, m-au încântat şi m-au făcut să vreau şi mai mult din jocul ei de cuvinte.

Atracţie periculoasă sau Al treilea cerc este cea de-a 4-a carte a seriei Arcane Society, dar poate fi citită şi separat. Aceste cărţi au în comun supranaturalul şi pasiunea care se poate naşte între două persoane total opuse şi care posedă o anumită putere paranormală.

Întotdeauna am fost atrasă de epoca victoriană, în care doamnele şi domnişoarele, fie că erau din înalta societate sau nu, purtau rochii din mătăsuri care mai de care mai colorate şi mai fine la atingere, rochii cu creolină, dantelate, pălărioare şi câte şi mai câte.

Deşi această carte nu a fost prea condimentată şi puteai să-ţi dai seama de anumite lucruri încă de la început, au fost şi destule momente care să-ţi menţină interesul treaz. Personajele principale, Leona Hewitt şi Thaddeus Ware, mi-au plăcut de la prima lor întâlnire. Deşi nu ştiau asta, cei doi aveau ca scop comun găsirea unui cristal. Dar nu era orice fel de cristal, iar la acel moment, se afla în posesia lordului Delbridge. Leona putea simţi cristalele, iar Thaddeus era un maestru în arta hipnozei. Fiecare dorea cristalul pentru el.

„Avea un prieten, un prieten bărbat. Vestea îl lovi ca forţa unui pumn în plină figură. Se simţi scandalizat şi în acelaşi timp inexplicabil de posesiv.”

Într-o seară, dând unul peste altul în muzeul lui Delbridge, aceştia încearcă să iasă cât mai repede pentru a nu fi bănuiţi de uciderea tinerei ce sângera pe podeaua muzeului. În fuga lor, Leona simte puterea cristalului, iar Thaddeus, reuşind să-l recupereze, activează o capcană otrăvitoare. Începe să aibă halucinaţii şi să vadă demoni, dar voinţa lui puternică, cât şi nevoia de a o proteja pe femeia ce era cu el, îl ajută să se menţină lucid până ies din casa lordului.

Thaddeus reuşeşte să iasă de sub efectul otrăvii şi să se salveze, asta numai datorită Leonei şi puterii cristalului. La început, cristalul îi aparţinuse lui Sylvester Jones, fondatorul Societăţii Oculte, dar îi fusese „furat” cu două sute de ani în urmă de Sybil, Vrăjitoarea Fecioară.

„Te voi găsi oriunde te vei ascunde.”

Pentru Leona, Thaddeus încă reprezenta o problemă, aşa că, împreună cu prietenul ei, Adam, îl lasă pe acesta într-un han din Londra. După ce îşi revine, bărbatul nu se lasă şi, aşa cum a promis, o găseşte, iar cei doi ajung să se alieze. Se pare că cineva îi dă totuşi de urmă tinerei şi lucrurile încep să se complice. Când Leona descoperă faptul că Piatra Aurorei i-a dispărut, Thaddeus, neavând altă opţiune, decide ca ea să se mute în casa părinţilor lui. Aceştia erau plecaţi în America cu nişte afaceri, iar casa rămăsese în grija mătuşii lui Thaddeus, lady Victoria Milden.

„- Vei avea coşmaruri, spuse Thaddeus, repetându-i ce-i spusese ea cu câteva zile înainte. Când te vor încolţi, vei veni la mine. Cuvintele lui erau o promisiune. Un jurământ.”

Personajele

Leona Hewitt este o tânără orfană, care nu are prea mulţi prieteni. Singura ei rudă este unchiul Edward, care este mai mult plecat. Aceasta are un prieten de nădejde care ar speria pe oricine s-ar apropia de ea, anume câinele ei, Fog. La fel ca toate femeile din familia sa, ea poate să lucreze cu cristalele şi să le simtă, atunci când se află în apropierea unuia. De la vârsta de 16 ani, pentru a-şi câştiga traiul, Leona se deghizează într-o femeie văduvă pentru a emana cât mai mult mister şi pentru a-şi atrage clienţii care doreau să fie trataţi de coşmaruri, insomnii şi alte probleme de genul acesta. Ce mi-a plăcut cel mai mult la ea, a fost gândirea ei pozitivă care era prezentă şi în cele mai rele situaţii.

Thaddeus Ware poate folosi hipnoza. Acesta îşi aplică talentul în cariera lui de detectiv, pentru a afla diverse informaţii, ce martorilor le scapă din vedere. La fel ca si Leona, duce lipsă de prieteni, iar femeile nu prea se înghesuie să-l ia de soţ, datorită puterii sale paranormale. Are o voinţă puternică şi un calm greu de zdruncinat, asta până când apare Leona şi-i dă toate planurile peste cap.

„- Cum ai ştiut că sunt în pericol în seara asta?
Leona ezită, întâi uimită, apoi neliniştită. În cele din urmă clătină din cap.
– Nu ştiu. Brusc, am ştiut doar.”

Lady Victoria Milden. La început, mi s-a părut o femeie rece care nu admite să i se conteste deciziile, dar pe parcursul poveştii, comportamentul ei adevărat iese la iveală. Aceasta începe să o privească pe Leona cu alţi ochi. Mai mult, aceasta reacţionează foarte bine atunci când nepotul ei îi compromite reputaţia Leonei. La fel ca şi Thaddeus şi Leona, Victoria are un har: poate să vadă dacă un bărbat şi o femeie sunt destinaţi să fie împreună sau nu.

Adam este unul dintre puţinii prieteni ai Leonei. La acest personaj se aplică vorba „aparenţele înşeală”, dar vă voi lăsa pe voi să descoperiţi mai multe. În legătură cu personajele negative, pot spune doar că ne putem da uşor seama care sunt acestea.

„- Să nu-ţi faci iluzii, spuse Thaddeus, ridicând din sprâncene. Tu ai contribuit destul la investigaţia de acum. Dacă te implici şi pe mai departe, îmi vei distruge şi nervii care mi-au mai rămas.
Leona îi arătă cel mai frumos zâmbet de scenă de care era în stare.
– Sunt terminat, oftă Thaddeus.”

Nota mea: 4/5

nota 4

 text738372624

Autor:

O găsiți la andreea.ilie17@yahoo.com.

Un gând despre „Atracţie periculoasă (Arcane Society #4) de Amanda Quick

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.